Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 21. února 2019 17:24
Reakce na Garfie:

Renusatko Je to divný. Kamarádka bydlela v bytě, který jejímu muži věnovali rodiče (mám ale dojem, že ho nechali napsaný na sebe, to už přesně nevím). Byl to krásný nový byt v novostavbě a tchýně se s ním běžně chlubila třeba nějakým známým, kamarádka třeba přišla z práce a doma tchýně a parta cizích lidí, no mazec!! 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 21. února 2019 17:25

Garfie Koukám, že může být hůř. 

Offline Kokoska
34971 příspěvků moje polička 21. února 2019 17:38

Když jdu k dceři hlídat mimino, tak nezvoním a odemykám si, protože netuším, jestli dítě zrovna nespí. Ale vždycky dcera dopředu ví, že tam jdu. Onehdy byl doma i zeť, někam vyráželi, a přišlo mi to před ním divné, lézt jim domů, tak jsem měla potřebu mu to vysvětlovat, jen se smál. Ale on je fajn, ví, že svévolně bych tam nešla. 

K našim domů zazvoním a odemknu si, aspoň mi nemusí chodit otvírat. Taky vždycky předem dám vědět, že jdu.

Fakt nechápu tu drzost, vlézt bez ohlášení do cizího bytu, natož tam tahat další lidi.

Online Sweet Potato
40399 příspěvků moje polička 21. února 2019 17:40

Renusatko Já vím, že ti to vadilo, ale z jeho pohledu zřejmě jakoby ne, až teď, najednou.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 21. února 2019 17:56

Ja k našim chodím takmer denne, väčšinou si sama odomykam ale vždy predtým zaklopem aby som nevyrusila v nevhodnej chvíli ale hlavne idem ohlásene, mama vie dopredu, že prídem. Ale ona toto pravidlo veľmi nedodržuje, hocikedy sa tu zastaví a iba počujem odomykat. Strašne to neznášam, toto vstupovanie do súkromia. Ale u nej to není vekom, bola taká vždy, pojem súkromie nikdy veľmi nechapala. Už som sa na túto tému pár krát rozčúlila ale aj tak to po čase spraví znova  Pritom stačí krátka správa cez wa, že sa zastaví ak nechce zvoniť keby malý náhodou spal..Nuž už ju asi nezmením, keď nebudem chcieť prekvapenia, tak si asi musím zadovážiť retiazku na dvere 

Offline Kokoska
34971 příspěvků moje polička 21. února 2019 18:04

Mně hrozně vadí, když mi máma u nás nakukuje do skříní. Co pracuju z domu a jsem teda doma v době jejího pobytu u nás, tak se omezuje na kuchyň. Dost mě naštvalo, když mi prostě oznámila, že si z kuchyňské skříňky vzala prázdné krabičky od zmrzliny, že se jí budou hodit (nechávám si jich pár pro případ, když potřebuju něco zamrazit). Nic jsem jí neřekla, ale teda...

Offline Garfie
28568 příspěvků moje polička 21. února 2019 18:12

Mrakoplas Mně by to taky strašně vadilo. Ono je tam ale rozdíl, pro ty "cizí" jestli je to původně jejich, berou to prostě trochu jinak...to je asi i ten můj případ, kdy k mámě jedu prostě "domů"...zvlášť když je to dům, kde nemusíš odemykat. Ale byla jsem třeba na návštěvě u kamaráda, se ženou spravili patro u jejích rodičů, pili jsme tam kafe a tchán taky tak bez zaklepání bez ničeho vlezl dovnitř a začal něco řešit. Připadalo mi to strašně divné. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 21. února 2019 18:12

ja se nestacim divit.... u nas mame klice jen ja a muz.Nikdy sem rodicum klice nedavala a i kdyby vim 100%,ze by nikdy bez zvoneni neprisly....a uz vubec lezt do skrinek,lednice......extchyne mela takove tendence coz sem zatrhla okamzite v zarodku.

Offline Garfie
28568 příspěvků moje polička 21. února 2019 18:14

Zarinya Třeba moje máma klíče má, bydlí kousek a stará se o kočku nebo kytky, když jsme pryč. A musím teda říct, že už se mi to párkrát dost hodilo, když jsem si zabouchla 

Jinak ta moje kamarádka, co si k ní tchýně vodila návštěvy, už je rozvedená a ani se jí nedivím! :-)

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 21. února 2019 18:14

Kokoska no takéto veci robí aj moja mama, neakceptuje tu hranicu..otvára si sufliky, organizuje mi ich, nakupuje mi veci, ktoré musím mať aj keď jej poviem, že to nechcem.. Pride a znicoho nic mi zacne presadzat kvetinu..akože pomoc je fajn ale bez opytania je to na maslu .. si neviem predstaviť, že prídem k niekomu na návštevu a začnem mu utierať prach, veď to je na urazku  pritom ona doma žiadnou upratovacou obsesiou netrpi a občas jej mam tiež chuť umyť kúpeľňu ale nedovolila by som si to (pokiaľ je fit a vládze, v starobe to samozrejme bude iné, tam s tým počítam). Snažím sa vždy nerozčuľovat lebo som jej vďačná za pomoc, robí toho pre nás veľa ale občas už pohár pretečie a ja vykypim 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 21. února 2019 18:17

Garfie to se taky nedivim.Ja bych radsi ten byt vratila nez tolerovat tohle.....a darci,ktery si ten dar furt narokuji je taky des!

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 21. února 2019 18:19

Zarinya Garfie nám mama tiež chodila zalievať kvety, teraz zase stráži vnuka a keď sme boli napríklad tri dni na pohode a ona ho strážila, spávali u nás, bolo jej to pohodlnejšie. A tiež už sa mi podarilo zabuchnut, stala som dole v pyžame! kukurica sa varila na sporáku, ešteže som mala mobil a mohla jej zavolať.  Nepýtajte sa prosím prečo v pyžame, ono to aj tak vyzeralo ako kratase a tričko 

Offline Kokoska
34971 příspěvků moje polička 21. února 2019 18:22

Mrakoplas Tak takhle daleko to nikdy nedošlo a z nakupování věcí, které nechci, už jsem ji vyléčila. Šlo naštěstí o drobnosti, takže stačilo, když jsem jí je párkrát vrátila. Asi je to blbý, ale jinak by nepřestala a škoda utrácet za něco, co fakt nechci.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 21. února 2019 18:23

Kokoska tos udelala dobre,takove veci se musi utnout v zarodku.

Offline Kokoska
34971 příspěvků moje polička 21. února 2019 18:27

Zarinya Já jsem vděčná za to, co jsem dostala do výbavy, strašně dlouho jsem nemusela nic kupovat ani z domácího textilu, ani do kuchyně. Ale právě že mi to stačilo, nemám potřebu mít několik skoro stejných rendlíků o objemu půl litru.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 21. února 2019 18:30

Kokoska no u nás to bohužiaľ nezabralo, ona to nie je schopná pochopiť..a že ja si viem otvoriť hubu. No čo, každý máme nejaké chyby 

Offline Kokoska
34971 příspěvků moje polička 21. února 2019 18:37

Mrakoplas já už se teď nechci hádat a nehádám, mamka je fakt stará a nemoc tomu nepřidává, ale občas se musím držet. Ale zamlada, to jsme byly dost často ve při. Ona je takový malý generál, doma muselo být vždycky po jejím a nechtěla pochopit, že já to u sebe chci jinak. A že už nejsem dítě a nemusím poslouchat. Občas jsem byla docela ráda, že bydlíme daleko.

Offline rozarka
4218 příspěvků moje polička 21. února 2019 18:49

Renusatko Ted' to nejspíš schytám,ale jestli byt byl tchánův,tak on ho asi stále považuje za svou državu .A vás jako uživatele a tím pádem se cítí oprávněn vstupovat jako do svého. Mám kolegyni,která se často rozčiluje nad tím,že jí matka leze do bytu a plní lednici. Teda,ta lednice jí nevadí,jen to,že matka nezvoní. Já vím,byt a kilo hovězího není totéž,ale bud' mám své a to mi dává právo si dupnout,nebo holt kompromis.

Offline andulka01
12850 příspěvků moje polička 21. února 2019 18:57

Tchyně (už ex) nám chodila bez ohlášení do domu a nešla vypoklonkovat ani když viděla že přišla opravdu nevhod (třeba my v ložnici, že...). Hrozný to bylo a já mohla stokrát říkat manželovi, že takhle fakt ne. Neřešil, jen mi vždycky odpověděl "no dyť to je mamina, no... ji znáš ne". Fuj, jak já to nesnášela.

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 21. února 2019 18:58

andulka01 No, to bych mela infarkt  Jeste stesti, ze uz je ex