Jako já m5ozná i o nějakém fajn zařízení vím, ale nesplňuje to ten požadavek na dostupnost, finanční. Já sourozence nemám, abych utáhla něco takovýho pro dva rodiče, když budu ještě živit děti, to prostě nehrozí. To bych musela být kariérní skokan tisíciletí.
Stěžovací vlákno
continuity jj, ja jsem si vzdycky rikala, hlavne aby neodchazeli se stareckou demenci, a "splnilo" se mi to takhle oklikou. Ted se zlobim s tatou, ktery je cerstve v duchodu, takze mlady, ale jak ted nemusi nikam chodit, doslova mu zrezively klouby. Chodi hrozne ztezka a nas dum, to je vila plna schodist, bezbarierove se dostane max do garaze. Mam to k nemu tedy jen polovinu cesty, co vy, ale stejne.
mě vždycky fascinuje, jak někdo, kdo nikdy nezažil starost o nesmírně obtížného nemocného starého člověka, poučuje ve smyslu: přece se o vás starali, když jste byli děti, musíte jim to vrátit, je samozřejmé se o staré lidi starat.
ale starat se o dítě a starat se o stokilového vzteklého paranoidního třeba otce, to je opravdu diametrální rozdíl.
Jiná Realita hlavne u toho ditete je vicemene jistota, ze to bude jenom lepsi, co u tech starych lidi uplne neni.
Jiná Realita naprosto souhlasím a mam stejny názor A to pominu ze starani se o detj je finančně aspon chvili a trochu finančně ohodnocene mateřskou na rozdil od faktu ze zůstane-li doma s rodici, rodicem clovek dejme tomu okolo 60, z velke casti se tezko pak vrati do práce a do důchodu ma jeste daleko. Ne každý ma takove financni rezervy, aby si to mohl dovolit. Prispevek na péči je tak ostudna suma a ještě ne kazdemu priznana ze se s ni neda pocit. Proste ideální ani pěkné to neni, o tom žádná, ale ne vzdy to proste jde.
stes pritom jakykoliv jiny zpusob je pro stat vzdy drazsi.
continuity jo to taky
V bytě o dvě patra nad námi praskla někdy před hodinou a půl voda ve stoupačce![]()
![]()
![]()
![]()
.
wendulka A už je aspoň zastavená? ![]()
Bledule Jo. To naštěstí je. Bohužel sousedi, co v tom bytě bydlí jak na potvoru odjeli na víkend na chatu
, takže to zaregistrovala až sousedka, co bydlí o jedno patro pod námi na opačné straně a vzburcovala jiného souseda, který tu vodu na naší straně zavřel. Mě ta voda vzbudila akorát, když už to udělal. Ale nepřej si vidět tu spoušť, co to stihlo za těch 50 minut nadělat. ![]()
Dotyční sousedi mezitím dorazili a naštěstí mají pojištění domácnosti a vyrozumela jsem, že i odpovědnosti, tak snad nebudeme muset my, protože kromě obýváku je celej být zralej na nový vymalování
.
wendulka My jsme to zažili z pozice toho souseda. Taky jsme měli pojištění odpovědnosti, ale pojišťovna odmítla plnění. Dejte si pozor, jak to do té pojistné události napíšete.
Fakt neuvěřitelný je, že se takový věci stávaj vždycky, když lidi odjedou na chatu/na dovolenou ... A nejlépe v noci nebo brzo ráno
Možná záleží na pojišťovně, ale u nás se vždy vyřídilo finančně nad očekávání dobře.
Je to nemilé, ale ber to z lepší strany - aspoň budeš mít na jaro nově vymalováno a jarní úklid ze sebou. Jsou hořší věci, však víš...
Bledule Aha. No nazdar. Ono to nakonec vypadá tak, že ta stoupačka praskla až za ventilem, který pouští vodu do bytu, tudíž to zřejmě půjde na pojištění odpovědnosti našeho bytového družstva, ale i tak jsi mě teda moc nepotěšila
. No nafocený to mám nebo jestli si ty zdi bude fotit přímo likvidátor, až dorazí
...?
Naštěstí už aspoň dorazil instalatér, aby se podíval, co přesně bude k opravě potřebovat. Právě sednul do auta a jede si pro věci, tak snad...
Šiš, to je víkendové probuzení
...
wendulka
Fakt neuvěřitelný je, že se takový věci stávaj vždycky, když lidi odjedou na chatu/na dovolenou ... A nejlépe v noci nebo brzo ráno
Přesně!!!
Možná záleží na pojišťovně, ale u nás se vždy vyřídilo finančně nad očekávání dobře.
Aha, tak se holt nechám překvapit, no.
Je to nemilé, ale ber to z lepší strany - aspoň budeš mít na jaro nově vymalováno a jarní úklid ze sebou.
![]()
Jenže proč zrovna můj pokoj, kterej se bude nejhůř stěhovat![]()
?
Jsou hořší věci, však víš...
A tak jasně, že vím
. Ale zrovna tady bez toho bych se fakt bývala obešla
.
wendulka Bledule V předchozím bydlišti praskla sousedům hadice od pračky, na velikonoce, když nebyli doma. Byli jsme sice v nejvyšším patře, takže ze stropu nám neteklo, ale tou sousedící zdí protekla voda k nám pod parkety a úplně je to nadzdvihlo. Naštěstí jen na kousku u zdi, tak jsme to po vyschnutí ani nijak neřešili, lehlo to celkem dobře. Ten sousední byt byl ve vedlejším vchodě a tam byli vyplavení v bytech pod nimi všichni komplet až do přízemí včetně chodeb, protože nikdo nevěděl, kde sousedi jsou, a telefon na ně měl jen "domovní důvěrník", který byl taky pryč. Takže než se to nějak poshánělo, byla devastace dost velká.
Jenže proč zrovna můj pokoj, kterej se bude nejhůř stěhovat?
Parfémy sú dúfam v poriadku
???
No, je to strašná otrava, držím palce, nech je s tým čo najmenej problémov.
wendulka
jezis, no to je probuzeni. Vodu pri odjezdu na vic nez den zavirame, ale to ocividne nepomuze vzdy.
slniecko Jsou. Ale právě se hrozím jejich stěhování
. Přiznávám, že i kvůli tomu jsem to malování u sebe v pokoji odkládala, no teď už to teda nepůjde
![]()
![]()

wendulka nebul - budeš mít vymalováno a eště ti to zaplatěj! ![]()
kdybys potřebovala poradit, nebo se objevil nějakej zádrhel, tak volej
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.