Kokoska"..a kdo nemá vejce, může přinést máslo."
Stěžovací vlákno
Isca a podmazat paní učiteku?
Myrtila Ale matka zajistí, neboj..koupíš taveňák v krabičce a taveňák vyhodíš, koupíš několik barevných klubíček a z každýho ustřihneš zbytek, v nouzi nejvyšší i těch několik toaletních papírů vymotáš až na roličky.. a paní učitelky bude hřát dobrý pocit, jak učí děti upcyklovat zbytky, a tebe pohled na dílko tvého dítěte, skulpturu nejasného tvaru i použití z umělohmotný krabičky,bavlnek a ruliček, trůnící na čestném místě v obýváku
Smarja, tak tenhle postup me vubec nenapadl
na tohle jsem asi malo kreativni ![]()
Kokoska Tohle jsme citovali při vyfoukávání vajíček do školy, Šimek a Grossman, Exkurze do zoo.
"Příští týden se budeme učit o Kolumbově vejci, nezapomeňte prosím proto vložit svým synkům a dcerkám do brašniček čerstvá vejce".
Edit: ne Exkurze do zoo, ale Besídka zvláštní školy
Myrtila neboj na to prijdes![]()
brw jsem si uvedomila ze jeste loni jedno dite melo donest nejaky vystrizky z reklamnich letaku (kaufland aspol)
hahaha, požadavky do výtvarky.. Naše učitelky jsou naštěstí docela umírněné. Posledně byl požadavek na staré noviny (papírové nečtem) a letáky (nevedem). Naštěstí si to děti popůjčovaly.
A k překvapení matek byl výsledným produktem aprílový prank na učitele další hodiny - ve výtvarce mu zabalili do novin celou třídu včetně dveří, kterými se musel protrhat.. Připomnělo mi to, jak mistr Bean maloval... Musela jsem učitelku docela ocenit!

Moje švagrová jako prvňáček v 70. letech minulého století přišla domů s požadavkem, že má na druhý den přinést do školy z novin vystřižený obrázek čeledína ze Sovětského svazu. Její rodiče hledali ve všech novinách, čeledína nenašli. Pak je napadlo zajít k sousedům co měli dítko ve stejné třídě a zpátky šli zmožení smíchem, neb holčička neporozuměla zadání. Soudružka učitelka chtěla donést obrázek Vladimíra Iljiče Lenina a Anička holt slyšela jen konec věty.
Pavlena Dost dobrý! A navíc nezůstaly žádné produkty k archivaci...
Myrtila Anebo budeš mít štěstí na dobrou školu a bude to bez problémů. U nás v malé vesnické škole většinu požadovaných věcí píšou 1-2 týdny předem na internetové stránky třídy (třeba listy nebo vyfouknutá vajíčka), něco i několik týdnů dopředu (barevné pet lahve - tohle byla prosba, dítě je přinést nemusí). Paní učitelky taky obvykle něco donesou, kdyby někdo z dětí neměl materiálu dost. Sběr papíru je několikrát do roka, vždycky trvá jeden měsíc, tak i to je v klidu.
Isca aha, tak to mi nedošlo :)
Pavlena Tak to je super fór!! ![]()
continuity ale aspoň komunikujú (škola myslím)!!!
Naši mali mť minulú stredu nejakú súťaž, bolo treba online registrovať, doniesť kódy, cirkus preveľký, malý to teda doniesol, večer sa ho pýtam, že teda ako bolo, on že nebolo, a že keď sa pýtal učiteľky, tak mu len povedala, že to nie je. Tak som ho v piatok nechala doma, aby to teda vyplnil z domu, večer príde od učiteľky e-mail, že teda mali tú súťaaž, ale deti vraj boli zmätené, a niektoré ani so sebou nemali kódy
.
A v utorok volal malý manželovi do práce, že kedy teda prídeme na ich veľkonočné dielničky, že tam čaká sám, tak manžel sadol do auta a dorazil tam, no a potom sme sa pýtali, že kedy dali vedieť o tom, že sme nevedeli, tak vraj mejlom. Tak som okamžite prezrela schránku a áno, pozvánka prišla mejlom večer predtým, keď sme už ani jeden mejly nečekovali
. A vraj málo rodičov prišlo. No ja nechápem, prečo...
Já si teda vůbec nepamatuji, že by na nás takové požadavky měli, a to jsem do školy nastupovala ‘90. Mnoziny se vysvetlily vymocí pracovniho sesitu a barevnych krid na tabuli. Jedine co si tak nejak vybavuji, byl pozadavek prinest ovoce do vytvarne vychovy a cibuli do biologickeho seminare. Budu se muset zeptat rodicu, jestli netrpim nejakym vzpominkovym optimismem
. Mozna povinne kontribuce do akcí typu sber papíru a šípků.
To nebude vzpominkovy optimismus, ja to mela uplne stejne, a to uz v davnych letech osmdesatych! Skola nechtela nic nez sber papiru, a sber bud sipku nebo bylinek, z cehoz jsem byla osvobozena kvuli alergii mladsiho bratra. A obcas nejake to ovoce do vytvarky. Spoluzak jednou prinesl feferonku a vsadil se, ze do ni kousne... Jo a jen jednou jedinkrat byl pozadavek prinest do vytvarky prazdnou lahev k vyrobe loutky. To bylo fakt vsechno!
continuity Nekde jsi me opravila s tou miliardou, dekuji! Mi to vubec nedocvaklo, pritom cesku pisu nebo mluvim skoro kazdej den! (stydno mi je)
V dome oproti postavili nadstavbu. No a priamo oproti dcérinej izbe majú záchod. Čo by samo o sebe nebol problém, ale oni tam majú z nejakého dôvodu veľké okno prakticky až po zem. Takže vždy, keĎ...akoby som to...potrebujú večer využiť jeho služby...tak malá odchádza z izby, lebo sa nechce pozerať, ako niekto cudzí, sprepytujem, se.ie. Dá sa s tým niečo robiť?
slniecko a to nemaju zaluzie/zaves?
ja by som ich asi decentne upozornila, ze im je tam vidiet a ze by si mali zastierat. Alebo odfotit a hodit im to do schranky ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.