Jiná Realita docela dobrá knížka je "Die Küche zum Kochen; jsou tam popsané zásady plánování kuchyně tak, aby se v ní dobře vařilo: organizace, souvislosti, pracovní procesy... např. ve zkratce: skladování potravin - čištění a mytí potravin - tepelné zpracování - servírování... prostě abys nelítala sem a tam, ale bylo to poskládané postupně a logicky podle pracovního procesu... nebo "Das Bulthaup Buch" je fajn... ale tohle by měl architekt mít zvládnuté si myslim...
Stěžovací vlákno
Potrefenáhusa to právě nahoru vůbec nechci hnát, např. horní skříňky až ke stropu. můj návrh je v podstatě pro mé potřeby úplně ideální, jediné, co mi na něm vadí a s čím nemám zkušenost, jsou ty dva metry mezi. a navíc nevím, jestli to není ještě trochu víc, protože mám zatím jen hrubý plán, kde deset cm sem nebo tam úplně nejde poznat. tohle jsem si vyměřila zhruba podle staršího plánu.
nejvíc nesnáším rohové police, chtěla jsem se jim vyhnout tím, že místo L-ka nebo U-čka udělám dvě rovnoběžné linky, jednu s horními poličkami na zdi, druhou právě za polopříčkou (tam by byla trouba, deska), ale nijak mi to nevychází, je pak málo pracovní plochy, takže aspoň jedné rohovce se nevyhnu :(
RoSa to mám načtené :)
Jiná Realita Tak dva metry mezi už jsou opravdu dost. Ale jako, člověk si zvykne. Jen je to občas trochu otravné, protože když vaříte často, o dost víc se nachodíte.
A teda trochu byste to mohla zúžit když budete mít hlubší linku. Ona taková hloubka pracovní desky 80 cm je mnohem příjemnější než klasická 60 cm :)
Jiná Realita teď teprve vidim ten tvuj plánek - a chybí ti tam prostor k servírování, směrem do obejváku...
já bych tam tu krátkou nízkou polopříčku ode zdi zleva ještě vrzla (z obou stran úložný prostor: z obejváku na ubrusy, ubrousky atd., ze strany kuchyně na cokoliv)
Ten dřez nejde posunout na druhou stranu (kvůli odpadu asi)? Že bys měla tu pracovní plochu jednolitou, byť do L... takhle dělený mi to přijde škoda.
Jiná Realita jo ta hlubsi spodni cast je moc fajn, 80 (myslim, mozna i 90) mame pod oknem(nemusi byt hlubsi vse a hur bys dosahovala na horni skrinky) akorat se prave nedostava tak snadno do te horni v rohu
Jiná Realita Tohle je prakticky moje nová kuchyň, akorát dřez mám víc vpravo a hlavní pracovní plocha je do L, jak navrhuje i barbucha. Mezi skříňkama mám teda ještě víc prostoru, asi 2,5 m, což teda uvidím zhruba za měsíc, jak moc se tam naběhám. A my jsme teda usoudili, že úložných prostor tam máme tolik, že rohy nijak speciálně řešit nebudem. V horních skříňkách jsme se na ně vykašlali úplně, jsou zaslepené, a dole je jeden roh zaslepený (z obou stran jsou šuplata) a druhý roh je přístupný, ale bez jakýchkoli otočných mechanismů. Budu tam strkat něco, co použiju jednou za sto let, nebo nevhodné dary (mám na ně v rodině experta :-D).
Jiná Realita Vytáhla jsem svinovací metr a naměřila 210cm.
Je to dost, ale ne příliž (moje celá kuchyň ode zdi k oknu je 210cm), ale záleží taky na tom, kolik se bude v té kuchyni pohybovat lidí. Kdyby tam někdy běhaly děti, manžel, tak to bude tak akorát. ![]()
Bledule
my mame cca tu minimalni sirku a pro jednu osobu super.. ovsem jakmile prijde kdokoliv dalsi vznika tlacenice, zvlast v tom U
viktorka_od splavu presne, klidne bych brala ty dva metry. Uz se tam zacinaji motat i deti a ty si tam natahaji jeste zidle
.
Ja vlastne nemuzu nabrat ani kilo vahy, protoze se pak nevejdu do kuchyne.
Jiná Realita já mám kuchyň podobně. Sporák mám tam, kde ty dřez a dřez při pravém rohu, takže nejvíc používám to L (pravá strana a zadní). Mezi protilehlýma skřínkama mám dva metry, nikdy mi nepřišlo, že bych se tam naběhala. Naopak mi to přijde malý, když se tam motá manžel se mnou. A jestli chceš víc úložného místa, co přidat jednu nízkou skřínku na levou stranu, zády ke kuchyni?
Jiná Realita Zkus si ty dva metry namalovat v reálu, nebo ještě lépe, vyskládat z nějakých krabic a uvidíš. Někomu to může, vyhovovat, někomu ne. Naběháš, ale aspoň nepřibereš ![]()
Jiná Realita tak jsem si sla pro metr a mam ram jen metr deset a pripada mi to prostorne, mam L a ostrov,
Jiná Realita ještě mě napadlo, ze je šikovný mít lednici hned vedle nejsky odkladovy plochy, kam člověk muže vyskladat nákup a naopak, než to přenášet, byt jen kousek
Jiná Realita Ono to vůbec nemusí být problém, když máš tu kuchyň dobře sesavenou a navazující. Např. myčku na straně, kde ukládáš nádobí apod. Pak nepobíháš po celé kuchyni a máš všechno přiruce. Ale musí se to dobře naplánovat a rozmyslet.
Dadoo myčka je hlavně praktická hned vedle dřezu, to uklizeni umytyho nádobí už tolik nebolí
Potrefenáhusa přesně: hned vedle dřezu, pod kterym je odpadkový koš! a necpat myčku do rohu (při otvírání budou překážet úchytky, popř. neotevřeš při otevřené myčce ty druhý dvířka)...mám pocit, že myčka je v tom plánku JR v rohu...nebo kde je?
a taky nemá být vedle sebe teplo-zima, teda např. trouba a lednička
Potrefenáhusa Jj, to je pravda, to je potřeba. S myčkou, bohužel, nemám skoro zkušenost, jen od dcer a z návštěv.
Má kuchyň je ve tvaru II, přičemž v čele je okno. Protilehlé strany jsou od sebe 67 cm, v nejširším místě asi 77, délka kuchyně je asi 1,5 metru. Tam jsem ráda, že se vejdu sama, takže o myčce jen marně sním.
Lednici mám na verandě. Jo a nemám ani v kuchyni vodu. Dobře se tak s ní šetří ![]()
RoSa s tou myckou souhlas, ale co vadi lednicce vedle trouby? troubu vedle lednice mam a neprijde mi, ze by to byl problem. Kdyz pecu, tak ta druha strana, kde je jen deska neni nikdy tepla. To spis ta mycka topi ven.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.