Nikdo nic nikdy nemá míti za definitivní...Dočítám a docela se divím. Ve snu by mne nenapadlo, že výraz “ostuda celé rodiny” je používán v různých významech.
Stěžovací vlákno
Sweet Potato ani me:-) takhle jen bez kontextu to ctu jako “cela rodina provedla neco, za co by se mela stydet” a v tomhle a ne jinym to spojeni chapu
tedy pokud nekdo/neco “je ostuda” tak se to ono ma stydet:-) je to vytka
viktorka_od splavu Jo, asi jsem tam měla napst celé to spojení “Pepa je ostuda celé rodiny” - čili dělá ostudu celé rodině.
viktorka_od splavu Jo, asi jsem tam měla napst celé to spojení “Pepa je ostuda celé rodiny” - čili dělá ostudu celé rodině.
Přesně takto to taky chápu.
Ale pokud se vrátím na začátek této diskuze, tak by to znamenalo, že rodina (Evropa) je na rozdíl od Pepy (Česko) neposkvrněná... Což teda podle mě není.
Samantha já jsem teda jednou jela busem do Vilniusu a následně do Rigy a musim říct, že poslední slušná silnice končila někde u Ostravy nebo u Náchoda nebo kudy se to jelo
ale teda dráž a hůř to snad ani nikde jinde neuměj
Potrefenáhusa Aha, asi jsem celou diskuzi úplně nesledovala (a pod dojmem ostuda Česka se mi slilo s Babišem , pardon).
Tak pokud je to jen o silnicích, tak to souhlasím. Ani na silničkách dlážděných kamenem na jihu Evropy to nedrncá tolik jako na výpadovce na Slapy.
Edita: ani tolik jako na 2x do roka opravované výpadovce...
Potrefenáhusa Jestli z Prahy, tak asi přes Náchod :-) tu tvoji trasu teda neznám, ale hele-polský dálnice jsou jedny z nejlepších v Evropě, je na nich vidět, že jsou stavěný nově.
Garfie no zrovna nad tím přemýšlím, jestli nejela přes polsko, protože já tm jezdívám, tedy jen poměrně blízko k hranicím, ale za ostravou už to rozhodně je :) a dálnice jako pěkná. obrovská a navíc i dost prázdná.
musím tedy říct, že jejich absence mimoúrovňových křižovatek, nahrazená semafory
je šílená, ale jinak se tam jelo docela dobře.
Jiná Realita Garfie no leda jestli si něco nepostavili nově, vono už to takových deset let bude a na Varšavu se teda jelo fakt po strašných šoustkách, byl to normální linkovej autobus. Zpátky určitě přes náchod, to si pamatuju, ale tam si nejsem úplně jistá
Potrefenáhusa já jezdívám na gliwice, máme tam obchodního partnera, tam poslední roky budují hodně, a z varšavy jsem jela jako spolujezdec nedávno, ale v noci, a podle mě dálnice většinu cesty docela ušla, ale popravdě si úplně nevzpomínám. nějaký úsek byl děrovaný.
Potrefenáhusa jj polsky cesty byvaly nechvalne znamy.. myslim ze jeden nove vybudovanej pripad mel docela publicitu, matne vzpominam ze si nechali od cinanu postavit dalnici, stavba zacla od obou koncu naraz a uprostred se o dva kilaky minuli nebo tak neco![]()
Potrefenáhusa Tak já znám jen ten kousek od Ostravy na Katowice a vždycky jsem překvapená, jak to působí moderně. Možná že na Waršavu je to jiné, ale to se mi nezdá, spíš jsi tam jela možná před dálniční výstavbou. Nebo chtěl autobusák ušetřit za dálniční poplatky ![]()
Mladý pán kdysi na základce hrdě nosil tričko s nápisem "Ostuda rodiny", měl ho moc rád ![]()
Garfie Uz ne, kdyz jsme 2016 jeli s rocnim zpozdenim na svatebni cestu, tak akorat tu dalnici staveli novou... Takze uz urcite maji hotovo, jeli jak fretky.
Je videt, ze nesledujete fotbal :) pred par lety bylo v polsku mistrovstvi a k tomu vybudovali vetsinu svych dnesnich silnic. Jela jsem letos z breclavi do gdansku a krome useku kolem czernochowe (omluvte muj prepis), kde je sice dvouprouda silnice, ale s beznym krizenim se semafory, to byla sama krasna nova takrka prazdna dalnice.
Solathis Aha, tak to není tak dávno....ale fakt teda je, že dálnice mají parádní! :-)
A když už tě tu vidím, chtěla jsem se zeptat (v jiném vlákně) jak skladovat čokoládu? A čokoládové pralinky? Mám tendence je v tomhle vedru strkat do ledničky, ale to asi není úplně správně?
Garfie Priznam se, ze v techto horkach mam cokoladu taky v lednicce - jsem v panelaku, sklep mame teply. Pokud mas treba chladnejsi spiz, bez problemu vydrzi cokolada tam (do cca 27°), vetsi problem je pro ni skokove zchlazeni. U pralinek zalezi na naplni, pokud maji ganaz ze smetany/ se smetanovym zakladem, musi se skladovat v lednici (resp. pokud v sobe nemaji 150 ruznych lecitinu a konzervantu.), pokud maji jinou napln (ted experimentujeme treba s cajovou
), staci je skladovat jako cokoladu v chladu a suchu. Snad jsem vycerpala vsechny moznosti
Toho Stehlika jste tu chvalily nebo naopak? Ze ma byt ted film, tak jestli si to mam pred tim precist. Diky
Solathis Díky moc, já už se těšila, že odpověď bude znís "sněz to co nejdřív"
Na čajové náplně se moc těším!!
Garfie Já v neděli dostala megakrabici ručně vyráběných bonbónů a cukrář k ní prý přidal instrukci, že do ledničky.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.