Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Gatita
8632 příspěvků moje polička 07. července 2019 16:55

MP Marge

Jakoze fakt lituji? Mne lidi taky casto vyjevi vic,nez bych si prala slyset, ale tohle jsem jeste neslysela.

Je pravda, ze kolem sebe mam jen matky neco pres 30, takze to neni extra reprezentativni vzorek. Casto padaji stiznosti na unavu nebo ze neco nesedi (deti jsou protivne, manzel absent minded atd.), ani neni tabu priznat, ze spousta veci kolem deti je proste jen rutinni prace, ale fakt jsem jeste neslysela, ze by to nekdo chtel vratit. To spis, ze by dotycna neco udelala jinak (treba nepustila super praci a nepodrizovala se tak moc rodine, nebo naopak ze se na praci nevykaslala a neuzivala si maly uvazek, prestoze byl manzel ambiciozni)

Offline Garfie
28562 příspěvků moje polička 07. července 2019 17:11

MP Marge Zrovna jsem se chtěla zeptat podobně jako Gatita , ono to může být i tím, že vědí, že dítě nemáš a chtějí ti trochu nahrát. Já mám třeba kamarádku, taky je jí 40, nemá dítě a aktuálně ani přítele, nikdy jsme nemluvily o tom, jestli by děti chtěla a tak-já se na takové věci nikdy lidí neptám a ona o tom mluvit nezačala, ale přistihla jsem se, že mám teď tendence jí mateřství líčit jako děsnej opruz.  Těžko říct, jestli by v případě bezdětnosti nelitovali něčeho jiného (dost možná právě toho, že děti neměly, haha)-prostě mají pocit zpackaného života z různých důvodů a ty děti se jim můžou jevit jako naprosto zjevný důvod. 

Ale pochopitelně je jasné, že někdo toho opravdu lituje a někteří i oprávněně :-)

Offline Garfie
28562 příspěvků moje polička 07. července 2019 17:12

Jo a kromě dětí mám i moly!!!

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 07. července 2019 17:28

Garfie Hele, ja nevim, mne na tom prave zaujalo, ze ve stavu strizlivem ty moje zname byly spis protivne s takovym tim "ty nemas deti!? Ty ale vubec nevis, o co prichazis!" - ze by mi nejak nahravaly, to mi tedy nepripadalo. Az u toho vina vyslo najevo, ze mi spis zavidi nezavislost a svobodu (jejich slova).

Nejvic me asi sokovala ta moje teta, rocnik 1920. Konverzace se odehrala bez alkoholu. Teta mela v rodine povest takove te vzorne katolicke manzelky a matky - cely zivot v domacnosti, deti jako ze skatulky, domacnost jako z cukru - klasika. Navic jako clovek byla nesmirne laskava, trpeliva, mirna, v rodine vzdycky pusobila jako takovej andel straznej. Zadne priznaky nespokojenosti na ni nikdy nikdo nepozoroval. No a jak tak sedime na zahradce u caje, tak ona najednou povida, ze se s timhle nikomu nesverila, ale ze mi veri, tak ze mi to rekne. Pry mi strasne zavidi, ze jsem se narodila v dobe, kdy jsem mela vic moznosti, nez se jen vdat a mit deti. A ze ona, kdyby se mohla vratit zpatky, tak by si "zivot zaridila docela jinak". A ze lituje, ze to nejde. A hrozne me povzbuzovala, at si nenecham do niceho kecat, a do zadneho rodinneho zivota se nehrnu.

Ja byla tenkrat tak v soku, ze jsem vubec nevedela, co na to mam rict, coz se mi nestava casto!

Mimochodem, uz jsem to parkrat slysela i od klientek, ze by deti radsi nemely. Pry to neni lehke si to priznat i sama sobe, natoz nekomu jinemu. 

Na kazdy pad je vzdycky takove smutne to slyset...

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 07. července 2019 17:29
Reakce na Garfie:

​No tak ja ted taky jednoho, v salatu - oni zerou salat!? 

Offline Garfie
28562 příspěvků moje polička 07. července 2019 17:37

MP Marge Žerou všechno!!! Já je měla v chilli!!

Jinak víš, třeba u té tety to je myslím spíš tím, že prostě přijala očekávanou roli, ne tím, že měla děti. Třeba by je měla, jen později a nějakým víc "vlastním" rozhodnutím, v té době to bylo opravdu těžké. Já myslím, že často litují spíš ti, co měli děti moc brzo. Teba můj muž (i jeho sestra) na dětství vzpomínají dost neradi, rodiče dělali kariéru, moc se s nima nepárali, mají fakt otřesné vzpomínky-až se mi tomu nechce věřit, protože jako prarodiče jsou naprosto úžasní, dětem se věnují, vymýšlí pro ně ptákoviny, mají trpělivost....přijde mi, že k tomu museli dozrát. Já jsem taky ráda, že jsem děti měla až později, prvních téměř dvacet let dospělosti jsem strávila po hospodách a večírcích....a teď už mě to neláká a jsem fakt kolikrát ráda, že se můžu na děti vymluvit

Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 07. července 2019 18:47
Reakce na Garfie:

Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 07. července 2019 18:51

MP Marge co píšeš je hodně smutný, já se s tím teda taky nikdy nesetkala, jen s jednou paní která se (po skleničce) svěřila že jedno ze svých dětí nemá ráda... jinak teda ten pocit sebeobětování nebo nějakýho zmarněnýho života věřím že může mít kdekdo, ale nemyslím si že by za to mohly děti, spíš mi to připadá jako takovej zástupnej důvod.. nemohla jsem odejít ze vztahu protože děti, nemohla jsem studovat protože děti, neudělala jsem kariéru protože... no kupodivu jsou i ženský který vystudují, udělají kariéru, odejdou.. a děti mají. takže tím to nebude.

Offline slniecko admin
19573 příspěvků moje polička 07. července 2019 19:40
Reakce na MP Marge:

​No tak ja ted taky jednoho, v salatu - oni zerou salat!? 

​deti bohužiaľ nie

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 07. července 2019 19:56
Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 07. července 2019 22:58

Štve mě dnešní koncert v Letňanech, nese se to fakt daleko, vůbec nevím, jak v tom hluku můžou přežít lidi přímo na letišti. Ani Stouni ani Ozzy loni nebyli hlučnější...

Skoro se bojím, že se splašej kočky

Offline andulka01
12848 příspěvků moje polička 07. července 2019 23:05

Mohučanka Blbě nazvučený? To je fakt škoda, protože třeba Stouni byli úžasní, a nevšimla jsem si že by si někdo stěžoval.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 07. července 2019 23:20

andulka01 nevim, bydlim poměrně daleko, vpodstatě úplně jinde, a kdybych znala interpreta, mohla bych si zpívat s ním. To se mi se Stouny (bohužel ) nestalo. 

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 07. července 2019 23:28

MP Marge on ti kazdy zavazek neco vezme a neco zas da. Deti, zvirata a nakobec i zahrada. A vetsinou to jde primom umerou, cim vic investujes, tim vic se ti vrati. 

Osobne bych stestky v materskem vlakne brala s rezervou, dnes byl v telce dokument o detech s nejakou dedicnou svalovou atrofii. tak to je skutecny a dost neresitelny problem a ne mimino, co se v noci budi.  

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 08. července 2019 02:19

Mohučanka Ozzyho nebo Stouny jsem si mohla na zahradě zpívat  spolu s nimi, ale od toho dnešního zpěváka nic neznám. Ale přesně jsem si říkala, že to dost řve, rozeznat, co zpívá, se dalo i vevnitř v domě.

Offline Friga
2154 příspěvků moje polička 08. července 2019 07:11

Mame ted v praci od zacatku mesice novou firmu, ktera poskytuje plavciky. Vcera prede mnou omdlel 15lety kluk, spadnul primo pozadu na kamennou dlazbu a rozsekl si hlavu. S kolegyni jsme mu pomohly na pohovku, kolegyne zavolala plavcikum, at donesou lekarnicku a sla hledat jeho matku. Ja jsem zustala hlidat. V zapeti prisel plavcik bez lekarnicky, ze ji nenasel  Tak jsem ho poslala ji hledat, nakonec ji nasel. Ti sami dva plavcici tu byli i v sobotu, nechapu, ze se vubec nezajimaj, kde je lekarnicka, kdyz prvni pomoc maji v popisu prace. To, ze si nevsimli, ze jim pred kukani prosel muz kompletne obleceny vcetne venkovnich bot a batohu, dal asi petileteho kluka do bazenu a zacal odchazet, radsi ani nekomentuju. Kdyz jsem jim to volala, ze jsem si vsimla (z kavarny je pres sklo videt na bazen), tak jsem to musela opakovat, protoze me pres pustene radio neslyseli. A vecer, kdyz jsme zavirali, tak se me jeden z nich ptal, jestli je uz damska satna prazdna, pritom to je jejich povinnost zkontrolovat, projit satnu, sprchy a nakouknout do saun a zachodu. Kdyz jsem mu rekla, ze je to jejich povinnost, tak nakouknul do satny, zavolal ‘halo, je tu jeste nekdo?’ a tim to povazoval za vyrizene. Sdelila jsem mu, ze to musi projit, ze zavolani nestaci, tak odpovedel, ze predpoklada, ze tam uz nikdo neni a ze by si musel zouvat boty. Nakonec tam sel s komentarem, ze kdyz na tom teda trvam. Vzdyt se tam muze nekdo schovavat (ruzna zvlastni individua jsme tu uz meli) nebo treba byt nekdo v saune v bezvedomi, ma v popisu prace si overit, ze je vse v poradku, a ne to predpokladat. 

Omlouvam se za roman, ale potrebovala jsem se tu vypsat. 

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 08. července 2019 07:38

Friga Uf, tyhle ignoranty a flákače snáším velmi těžko. Soucítím s tebou

Offline Friga
2154 příspěvků moje polička 08. července 2019 09:27

Pinot Noir diky  

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 08. července 2019 09:49

Friga 

Jsou to pitomci. A nebezpeční. 

Offline andulka01
12848 příspěvků moje polička 08. července 2019 10:22

Friga No, koukám, že je to všude stejný... Plavčíky školím a občas je to teda materiál