Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline moora
8668 příspěvků moje polička 08. července 2019 14:19
Reakce na Mutziputzi:

Gatita Myslím, že ty rizika potom jsou individuální, ty zdravotní určitě i za zásluhy. Všemu dost pomůže finanční zajištění. Já osobně, a nechci to zakřiknout, úbytek sil oproti době kdy mi bylo 20 nepociťuju.

​To jseš šťastná žena, já když si vzpomenu, co jsem toho v těch cca 25 stihla, 4 děti mladší 6 let, barák v rekonstrukci, zahradu jsem komplet preryla, podlahy jsem brousila, nábytek vyráběla... No, teď jsem unavená, jen si na to vzpomenu. Včera jsem zametla schody, ostrihala pár keřů a měla jsem dost. 

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 08. července 2019 14:32

Lamicka Tak to je samozrejme mozne, ale ze existuji matky, u kterych se ten matersky cit proste ani po porodu doopravdy neprobudi, to je taky fakt, akorat lidi to neradi slysi. To vedel uz v dobach hlubokeho socialsmu doktor Plzak, a proto se snazil propagovat, ze zeny, ktere nechteji mit deti, by je mit fakt nemely; protoze videl v praxi, kolik to potom nadela skody. (Musel kvuli tomu nekolikrat na koberecek, protoze soudruhum se nelibilo, ze jim svymi teoriemi narusuje plany, jak zvysit porodnost ). Dnesni psychologie tento jev taky rozeznava, ale je to strasne tabu - vetsina lidi se proste nedokaze vyrovnavat s myslenkou, ze by na svete opravdu existovala zena, ktera nema citove pouto ke svym detem. Vzdyt i z reakci na moji zkusenost to tady je videt Jenze ja diky sve profesi potkavam zeny dnes a denne, ktere to sice nereknou nahlas, na vino spolu nemuzeme, ale z jejich chovani a vztahu (nebo spis nevztahu) k detem je bolestne zrejme, ze materskymi hormony priroda setrila. Je to jeden z duvodu, proc i pres soucasny zachvev pochyb se porad priklanim k rozhodnuti, ze dite spis radsi ne. Jsem rada, kdyz ctu, ze nekdo deti puvodne nechtel, ale pak je mel a je stastnej, ale vidim proste kolem sebe prilis mnoho pripadu, kdy to nezafungovalo. A mne by dite v tom, ceho chci v zivote dosahnout, dost omezovalo, a kdyz se uvazi, ze bych na nej byla v podstate sama...

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 08. července 2019 16:41

Jinak ja jsem se te teorii o "nakazlivosti" na Parfumanii vzdycky smala, ale momentalne mi do smichu moc neni. Pred chvili jsem prijela z fitka, tak tady sedim u stolu, jim ovesne vlocky, piju kafe - a z protejsi steny na me kouka mol

V zivote jsem v USA zadneho nevidela (ani nevim, jak se rekne anglicky), dokud jste s tim tady nezacaly

Offline Samantha
3293 příspěvků moje polička 08. července 2019 16:51

MP Marge Copak mol, teď to teprve začne. Máš pračku?

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 08. července 2019 16:53

Samantha Ha, nemam! Peru ve verejne pradelne, kde jich je asi dvacet. Predpokladam, ze vsechny najednou se posrat nemuzou!? 

A pokud ano, je tady nekolik dalsich pradelen

Offline slniecko admin
19573 příspěvků moje polička 08. července 2019 18:13
Reakce na MP Marge:

A mne by dite v tom, ceho chci v zivote dosahnout, dost omezovalo, a kdyz se uvazi, ze bych na nej byla v podstate sama...

​No, to človeka obmedzí kadečo a nemusí to byť dieťa a tie ostatné veci človeku neprinesú toľko radosti. Navrch poväčšinou dieťa človeku tak prehádže rebríček hodnôt, že sa môže ľahko stať, že PO dieťaťi sa rozhodne ísť úplne inak a úplne iným smerom, Akože tým nechcem povedať, že to nie je relevantný dôvod, len že keby niekto deti CHCEL a kvôli tomu by sa obával ich mať, tak by som ho asi v tomto smere povzbudila.

Ale..ja som plne zástanca teórie, že deti by mali mať len ľudia, ktorí ich mať chcú, predovšetkým kvôli tým deťom (a rodičom iste tiež, ale tí majú na rozdiel od tých detí na výber).

A máš pravdu, je to tabu, dodnes si pamätám, ako sme na vývinovke delili deti na kategórie - plánované a chcené, neplánované a chcené a neplánované a nechcené. A na (vôbec nie tak zriedkavú) kategóriu - plánované a nechcené - nás nikto nepripravil, dokonca akoby nikto ani nepripustil, že by také mohli byť, hoci ich chodí po svete strašne veľa.

Offline slniecko admin
19573 příspěvků moje polička 08. července 2019 18:19

A inak, aby ste vedeli, tak moja minipračka (používam ju na cestovanie a hlavne celý rok na predpieranie), je už týždeň v oprave a som z toho úplne na nervy ...

Offline Garfie
28562 příspěvků moje polička 08. července 2019 18:29

slniecko Plánované a nechtěné je strašná kategorie, je mi z toho úplně smutno. Jako vím pochopitelně, že máš pravdu. 

Offline Karja
44707 příspěvků moje polička 08. července 2019 18:34

MP Marge Ja bych to nechala konovi, nechala bych to treba pul roku ulezet a pak uvidis. Proste kdybych nebyla vyrazne proti, zkusim to uplne nenasilne, zda to neprijde samo a uvidim, treba priroda rozhodne za me. Dneska se proste da o vsem hrozne moc premyslet, nevidim to jako vyhodu! A treba s detma se toho da dosahnout mnohem vic, treba muj partner (jo neni na MD ze jo), dostal uplne jinou krev do zil, predtim byl nekdy takovej divnej, furt neco resil, neco mu bylo, bez elanu bych rekla. Ted za ten rok udelal tolik zivotnich zmen uplne mimochodem, ktery asi vzdycky chtel jen mu neco v hlave branilo, je vykonnej, neni vubec nemocnej, normalne jinej clovek.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 08. července 2019 18:35

po 13 letech odcházím od české spořitelny. jsem tam proto, že tam mám hypotéku.

ale to, co předvádí s tím cool georgem, to nemá obdoby, a je to vrchol, jdu pryč i s hypotékou (ta teda až časem, teď odcházím "jen" se svým účtem a to je bude mrzet). nebudu běhat na pobočky jak idiot, kde mi ruší termíny, nefunguje mi ebanking...nemůžu posílat důležité platby. 

poraďte mi, kam tak odejít, nevíte? 

bylo mi raděno, ať si pořídím kreditní účet.

Offline rysamona
1109 příspěvků moje polička 08. července 2019 18:49

Jiná Realita taky jsem od nich odešla i s hpotekou. Vyslo mi to asi o pet stovek levneji. Od te doby jim jinak nez zlodeji nereknu. A kdyz jsem odchazela tak baba od prepazky"za pul roku jste zpatky, takove zname"Ja sla k FIO i s hypotekou, spokojenost nejvetsi i kdyz jsem potrebovala snizit prechodne splatky. Jenze ja npotrebuji zadne slozitosti, par prichozich, par odchozich plateb, par trvalych prikazu. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 08. července 2019 19:05

rysamona tak to je drsný takové známe...

já taky nepotřebuju nic extra. jen nechci george, nechci chodit kvůli produktu, který nechci, na pobočku, kde mi zruší pracně v diáři vyškudlenou schůzku, a pak mi kvůli tomu už týden nejde internetbanking demo verze george, kterou jsem viděla, je pro mě osobně až směšná. jak omalovánky.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 08. července 2019 19:42

Jiná Realita Ja jsem strasne spokojena s Air, ale mam jen klasicky a sporici ucet, jsem bez hypoteky. Nicmene s nima vsechno muzu vyresit po internetu nebo po telefonu, na pobocku chodim jen vkladat penize (nejblizsi bankomat, mam to tam 10 minut pesky). Po GE resp. Monetemi to prijde jako uplnej zazrak...

Offline Černá kočka
1772 příspěvků moje polička 08. července 2019 20:10

Jiná Realita Moje kolegyně byla taky vytočená Českou spořitelnou. Potřebovala tam vyřídit nějakou banalitu, kterou ale nelze přes internetbanking, tak zašla na pobočku a tam jí paní řekla, že si musí sjednat schůzku a nabídla jí termín za tři dny. Asi by to tři dny počkalo, ale proč chodit znovu na pobočku, ztratit kvůli další cestě do města a z města minimálně hodinu, aby jí tam pak něco během dvou minut vyřídili?

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 08. července 2019 20:24

Mohučanka Hluk z koncertů známe. Jen nechápeme, že v Brně jsou všechny tyto akce v klidu povolené i přes půlnoc. Jak je něco na výstavišti, tak u nás hrůza. Přitom bydlíme za kopecem, ale zvuk se různě odráží, že přesně vím, co se tam děje. Teď například asi týden trvající taneční soutěž nebo něco podobného. Pravidelně přes půlnoc a od 10 od rána už znovu. U nás se vůbec nedalo otevřít okno. Bydlet někde v blízkém okolí musí být hodně otravné. 

Offline Karja
44707 příspěvků moje polička 08. července 2019 20:30

Černá kočka Hele, mne jednou rekla pani ve sporitelne, proc mam tolik penez na vkladni knizce a ja prosim, ja mam vkladni knizku? A ona, jeee tak to jsem neco prorekla, to asi nevite, tak ja vam nic nepovim. A normalne mi to nerekla I na opakovanou zadost. Ja byla tak mimo, ze jsem nejak neumela zareagovat, takze jsem odesla normalne domu, tam mi to doslo a sla jsem na jinou pobocku:-D. PS.:Byla to nejaka xlet zapomenuta vkladni knizka, ani jsme ji fyzicky nenasly, ale zas dobry, ze se prokecla, bych to nevedela dodnes:-D

Offline Kokoska
34965 příspěvků moje polička 08. července 2019 20:45

Jiná Realita od CS jsem odesla sice bez hypoteky, ale v momente, kdy mi oznamili, ze mi skoncila jakasi smlouva a nasledne budou vsechny poplatky (za vedeni uctu, za vypis, ktery si sama stahnu, asi i za pozdrav na pobocce) asi 3x drazsi. Druhy den jsem zalozila ucet u FIO, vsechno mi prevedli, ucet jsem u CS zrusila a cau. Byla jsem pryc asi 14 dni a zacali mi volat, proc jsem to udelala, ze jsem jejich VIP klient a daji mi neskutecne vyhodne podminky (mnohem horsi nez u FIO) a at si to rozmyslim blablabla.  No tudle, akorat!

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 08. července 2019 20:52
Reakce na Jiná Realita:

rysamona tak to je drsný takové známe...

já taky nepotřebuju nic extra. jen nechci george, nechci chodit kvůli produktu, který nechci, na pobočku, kde mi zruší pracně v diáři vyškudlenou schůzku, a pak mi kvůli tomu už týden nejde internetbanking demo verze george, kterou jsem viděla, je pro mě osobně až směšná. jak omalovánky.

​Taktéž jsem spokojená s Air, máme tam několik účtů v různých měnách a problémy jsou minimální (ale teda nemáme hypo). U Spořky už mám jen účet na placení penzijka, takový dobíhací, záíkladní - taky mě štvou, nejsou schopni zařizovat věci, které Air zvládne bez problémů... U Air když člověk ěnco potřebuje řešit osobně, zajde na pobočku co má nejblíž a hotovo (pinejhorším chce zavolat vedoucího, dkyž je to na běžné bankéře složité). Což u CS moc nefunguje, ty jejich bankéři a schůzky jsou na hlavu a otravné (měla jsem Blue a musela jen na jednu konkrétní pobočku k ejdné konkrétní bankéřce).....

BTW CS mi kdysi poslala novou kartu po svatbě se starým příjmením (i dkyž se to vyřizovalo současně se změnou jména) no a za novou se správným si naúčtovali 200,-. Když jsem to s nima řešila, tak to bylo tak na dlouhé lokte, že jsem se na to radši vykašlala. Jinak z mého pohledu u CS můžete mít super bankéře, ale centrála to vždycky zazdí

Offline Myrtila
5338 příspěvků moje polička 08. července 2019 20:53

Renusatko My jsme bydleli hodne let hned vedle a strasne zalezelo, co to bylo za akci. Nejhorsi byly závody historickych aut vzdycky na konci cervna, jednak neprijemny hluk, ale i smrad z tech starych motoru. No a hned v zavesu byly ruzne sportovni akce, ty byly otravne spis kvuli tomu stylu muziky a porvavani moderatoru. Naopak koncerty a hudební akce jsme si spis uzivali :) i kdyz teda zalezelo i na konkrétních interpretech :-D

Offline Ginevra
911 příspěvků moje polička 08. července 2019 20:58

Myrtila

Historický auta letos už proběhly, ale ten festival tance, co píše Renusatko nebyl na výstavišti, ale na Rivce. No, hlučný to teda bylo dost