Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Černá kočka
1772 příspěvků moje polička 07. srpna 2019 18:27

MP Marge Diskuze už se posunula, ale vracím se ještě k tomu původnímu příspěvku.

Jestli jsem to správně pochopila tak tebe zamrzel ten komentář k něčemu z čeho jsi měla radost.

Soucítím, protože to není lehká situace. Na jedné straně vlastní životní rozhodnutí jak a s kým budu žít a na druhé straně rodič, kterého máš pravděpodobně i přes takovéhle komentáře ráda (a nevím jestli si to dobře pamatuju, ale tatínek je nemocný?). To prostě nejde říct "Čau, už si nebudeme volat."

Offline Estara
506 příspěvků moje polička 07. srpna 2019 18:35
Reakce na MP Marge:

MP Marge vlk samotar je vlk vykopnuty ze smecky. 

​Tak medved!?

ice technická:

​Vlk samotář je podle mě ustálený výraz pro člověka, která právě chce být sám a žádnou "smečku" nijak extra nevyhledává. Pokud vím, tak se to takto používá všeobecně, nějaké souvislosti s případným skutečným stavem v přírodě bych do toho netahala.

Online MP Marge
6873 příspěvků moje polička 07. srpna 2019 18:38

Estara No ja jsem si prave taky rikala, ze "vlk samotar" je prece takove ustalene rceni (pouziva se i v anglictine) Ale tak mne je to jedno, ja muzu byt v ramci prirodopisne presnosti treba jezevec

Offline Estara
506 příspěvků moje polička 07. srpna 2019 18:41

MP Marge No já si myslím, že to klidně můžete používat dál, protože v tom významu je to úplně běžné.

Online MP Marge
6873 příspěvků moje polička 07. srpna 2019 18:43
Reakce na Černá kočka:

MP Marge Diskuze už se posunula, ale vracím se ještě k tomu původnímu příspěvku.

Jestli jsem to správně pochopila tak tebe zamrzel ten komentář k něčemu z čeho jsi měla radost.

Soucítím, protože to není lehká situace. Na jedné straně vlastní životní rozhodnutí jak a s kým budu žít a na druhé straně rodič, kterého máš pravděpodobně i přes takovéhle komentáře ráda (a nevím jestli si to dobře pamatuju, ale tatínek je nemocný?). To prostě nejde říct "Čau, už si nebudeme volat."

​Ano, presne. Kohokoliv jineho bych nemela problem odpalkovat a okamzite na to zapomenout. Ale u tatinka to nejde, a i me to od nej vic mrzi. Pres veskere nazorove rozdil jsme si velmi blizci... (Z predstavy, ze by se mu neco stalo, se mi dela uplne spatne od zaludku). A mas vybornou pamet: Tatinek se od roku 2011 leci s karcinomem prostaty. 

Offline Kammila
771 příspěvků moje polička 07. srpna 2019 18:49
Reakce na MP Marge:

​Ja si zacinam myslet, ze ty spolu s Jinx jste tady snad jedine, kdoz mi rozumite

​já jsem určitě další. A dost mě zaskočilo, kolik diskutujících  považuje za normální opakovaně kafrat dospělým dětem do života. A to jen proto, že si vybraly partnera odlišné rasy, věku,zdravotního stavu...jako představa že 28letému synovi do omrzení  omílám (moje!!) představy (jeho!!) života? No díky...

Offline barbucha blogger
35855 příspěvků moje polička 07. srpna 2019 18:56
Reakce na Mirka:

Potrefenáhusa to se tak s rodinou kvůli partnerovi rozejdeš a pak se nemůžeš dívat na to, jak potřebují pomoct ( a nikdo jiný není).

​Taky mě to svědomí zajímalo, no teď to chápu Ale to už je jiná situace - jsi s (odsuzovaným) partnerem dál, a pokud najednou musíš rodině pomoct, tak to ta rodina musí akceptovat (pokud pomoc chce). Přece by ses, abys mohla pomáhat stařičkým rodičům, s tím partnerem nerozešla? Pomoc by snad odmítli?! Nakonec by to teda asi dopadlo dobře... partnera si necháš a s rodinou znova mluvíš... i kdyby jen z nezbytnosti a kvůli nouzový situaci.

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 07. srpna 2019 19:32

MP Marge Ja ti taky rozumim a rikam ti, ze za 10 let budu tak zabavna, pekna a proste fajb zenska, ze po mne ti dvaceti pujdou a budou me milovat, zadnej komplex:-D. Osobne znam tolik nevyzralych ctyricatniku a naopak tolik dospelych dvacetiletych, ze jako nejde vubec pausalizovat. Pripadna rodina muze byt problem, ale taky ne.;-)

Offline jitřenka
716 příspěvků moje polička 07. srpna 2019 19:47

Krehutka - vždyť jo, spíš si myslím že je menší šance na takový vztah, když je ženě 60+ , reálný a spokojený je ten vztah, když je ženě 40+. Mě to nijak nevadí. Já to ještě doplním menší šance, že se dají do kupy v těch 60+. 

Offline Aranel
6611 příspěvků moje polička 07. srpna 2019 19:55

Musím se přiznat, že taky těžko, hodně těžko snáším to rádoby nenápadné podrývání vztahu, když se rodiče (OK, maminka) s dotyčným seznámí a nezdá se jim. Důsledek pro ně je, že toho současného neznají, a to už je to skoro rok.

Je mi 31 a stejně to těžko snáším. Přesto, že souhlasím s continuity i dalšími, že je potřeba si z toho nedělat přílišnou hlavu - je to můj vlastní život. Ale ta praxe, no.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 07. srpna 2019 20:12
Reakce na MP Marge:

​Az na tu modu

​já jsem teď myslela já a jinx (jak jsi psala, že jsme možná jediné, co tě chápou)... tam to máme i s tou modou :-)

Offline barbucha blogger
35855 příspěvků moje polička 07. srpna 2019 20:36
Reakce na jitřenka:

Krehutka - vždyť jo, spíš si myslím že je menší šance na takový vztah, když je ženě 60+ , reálný a spokojený je ten vztah, když je ženě 40+. 

​Já ti dám že by to nešlo

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 07. srpna 2019 20:39

barbucha i ty idealistko. V praxi pak prudí rodina, že s ním jsi a partner, že jim pomáháš. A obě strany si myslí, že vydržíš všechno Tohle nemívá dobré řešení pro všechny. Svoje děti mám natolik ráda, abych je do těchhle situací nedostávala.

Offline viktorka_od splavu
49352 příspěvků moje polička 07. srpna 2019 20:42
Reakce na Mirka:

barbucha i ty idealistko. V praxi pak prudí rodina, že s ním jsi a partner, že jim pomáháš. A obě strany si myslí, že vydržíš všechno Tohle nemívá dobré řešení pro všechny. Svoje děti mám natolik ráda, abych je do těchhle situací nedostávala.

​nojo, ale já si myslím že by na tom měli mít zájem hlavně ti rodiče... v tomto případě ani ne tak z lásky, ale z prosté obavy aby mi teda když budu potřebovat někdo ku té pomoci vůbec přišel... prudit děcko a chtít od něj zároveň pomoc to by mě hamba fackovala a nepředpokládám že by se pak někdo pro mě přetrhl.. proč jako?

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 07. srpna 2019 20:50

viktorka_od splavu protože rodiče máš jen jedny? Protože vidět umírajícího dědu, který se o Tebe celý život staral  a který Tě volá není "proč jako"?

Offline barbucha blogger
35855 příspěvků moje polička 07. srpna 2019 20:51

Mirka 

Rodina by v tom přypadku zaprudila jen jednou. A vlastně i partner.

Nikdo není zvědavej na to žít mezi dvěma mlýnskejma kamenama a nezavděčit se ani jednomu, na to je život moc krátkej.

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 07. srpna 2019 20:52

barbucha Věř mi, že závidím všem, kteří to rázně jednou provždy vyřešili a pak spokojeně žili dál.

Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 07. srpna 2019 20:58
Reakce na Krehutka:

​To mi ale prijde docela normalni. Jestli nekdo setrvava v nevyhovujim vztahu, tak je to spis z nedostatku odvahy to resit. Ani by me teda nenapadlo s tim protejsek nejak zvlast seznamovat. 

​tak kazdy dlouhodoby vztah je predevsim kus prace, spis driny tedy. A je dobre si uvedomit, ze dost lidi to ma jinak, nez ze kdyz uz je to prilis starosti, jdou o dum dal. Takze ano, s timhle postojem je fer protejsek. seznamovat, zhruba mi to prijde nastejno s tim, ze planuji/ neplanuji v zivote deti. 

Offline barbucha blogger
35855 příspěvků moje polička 07. srpna 2019 20:58

Mirka 

Jo, vidim to o dědovi... ale hele fakt vocaď pocaď. Nikdo není povinnej bejt za votroka někomu, kdo jen prudí - a z jakýho titulu? Že je starej? že se kdysi staral o dítě (povinnost dospělýho)? A nechal se tím dítětem taky pořád vytáčet, nebo si to nenechal líbit? Nakonec se ty role obracej, takovej je už života běh... a hranice se daj nastavit v každým věku (nemluvím o postiženejch senilitou nebo alzheimerem samozřejmě).

Offline viktorka_od splavu
49352 příspěvků moje polička 07. srpna 2019 20:59

Mirka no já přece neřikám, že bych neodpustila, nebo neprosila o odpuštění.. ale právěže bych očekávala že to jde ruku v ruce. nevím no, já jsem takovej typ co na srdci.. takže by se to asi velmi rychle vyřešilo