Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 31. srpna 2019 12:57

Karja Musíš zapáliť v krbe, zasvietiť mini žiarovky alebo zapáliť sviečky, sadni si na gauč, prikri sa hrubou vlnenou dekou, vychutnaj si z veľkého hrnčeka kakao a čítaj knihu. Mam pocit, že ti to túto zimu neklapne :D

Offline Pinot Noir
29881 příspěvků moje polička 31. srpna 2019 13:00
Reakce na paktofonika:

MP Meri Ja to mam horúcim letom ináč. Nemám rada horúčavy, nerada sa potím, nerada chodím von keď je horúco(či už v meste alebo v prírode), nebaví ma sa opaľovať, preto som ako smrtka, blbo sa mi športuje a mám špek, bývam nervózna, psom to takisto neprospieva...fakt by mi stačilo len mierne ochladenie a hneď je svet krajší :D

​Pod tohle se můžu podepsat. Ale blbý je, že já nemám ráda ani zimu . Potřebovala bych se odstěhovat na tu Madeiru.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 31. srpna 2019 13:02

Karja Unor je dlouhej az az, na to ze je to unor! 

Hygge - já vyfásla od mámy tuhle knížku, ona si libuje v takovych tech knihach o smyslu zivota, jak byt stastny a v souladu s vesmirem a podobny nesmysle. Jako neni to zadna vysoka literatura, ale nakonec sem to prolistovala docela s chuti a jako jo. https://www.knihydobrovsky.cz/hygge-14281382

Odkaz na nějakej článek o hygge - jinak ve zkratce je to prostě málo věcí, čistý prostor, ale zároveň hromada polštářů, dek, krb, dřevo, zapálená svíčka a v ruce svařák a dobrá kniha. A taky trochu toho mindfullnessu, jak sme řešili minule.  

https://forum24.cz/lifestyle/2017/08/22/chcete-byt-stastnejsi-inspirujte-se-stylem-hygge/#8

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 31. srpna 2019 13:03
Reakce na paktofonika:

Karja Musíš zapáliť v krbe, zasvietiť mini žiarovky alebo zapáliť sviečky, sadni si na gauč, prikri sa hrubou vlnenou dekou, vychutnaj si z veľkého hrnčeka kakao a čítaj knihu. Mam pocit, že ti to túto zimu neklapne :D

Shoda ​

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 31. srpna 2019 13:04

Pinot Noir Nebola si tam náhodou na dovolenke pred pár rokmi? Alebo v tej oblasti. Tuším, že tam niekto bol a že tam celkom fúka, ale to by som dala. Vietor mi nevadí. 

Offline Karja
44698 příspěvků moje polička 31. srpna 2019 13:04

paktofonika Hahaha,no presne tak, nic co muze zprijemnit podzim a zimu se letos neda delat. Ale.rikam si, ze budu mit hodne prace, tak nebude cas to prozivat a taky jsem si rekla, ze budu hodne nakupovat hezky veci a tim zahanet spatnou naladu;-))))

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 31. srpna 2019 13:07

Karja Presne, ani sa nenazdáš a bude tu jar :) 

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 31. srpna 2019 13:27

MP Meri tuhle hyggeknizku jsem koupila kdysi segre k vanocum, protoze ona je takova, ze si rada udrzuje to teplo domova... no a pak tezce onemocnela a od ty doby se ji vlecou zdravotni problemy a myslim, ze by mi tu knizku nejradsi omlatila o hlavu, pac na nejaky hygge nema ani pomysleni, myslim, zeji odlozila po par strankach. Ale je tak mila, ze ji ma vystavenou ve specialni policce :)

Online Sweet Potato
40376 příspěvků moje polička 31. srpna 2019 13:33

Hygge už víc jak rok nestačí, teď frčí lykke!

Offline Pinot Noir
29881 příspěvků moje polička 31. srpna 2019 13:42

paktofonika Byla a moc se mi tam líbilo. Vítr mi taky nevadí. 

Offline Estara
506 příspěvků moje polička 31. srpna 2019 13:48

Mně je teda blbě dneska z toho vedra, ještě jsme vykopávali zbytek brambor a teda fuj. Už aby ten hnus skončil. Miluju podzim i zimu, tma, sníh, mráz, všechno sem!!! V únoru má u nás navíc část rodiny narozeniny, takže to je od oslavy k oslavě. Ale haterství února je dost rozšířená disciplína, co tak v okolí pozoruju, vždycky mi to skučení, že už je ta zima dlouhá a už aby bylo jaro, dost leze na nervy.

Zase výhoda je, že v zimě dost lidí odpadne, neb mají ten pocit, že se nic nedá dělat. Všechno se tak krásně vylidní, na rozdíl od léta, kdy pořád všude prudí davy.

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 31. srpna 2019 13:51
Reakce na Sweet Potato:

Hygge už víc jak rok nestačí, teď frčí lykke!

​Pokud to znamená, že se jeden může v pohodě poflakovat bez pocitu viny, je mi jedno, jak se to jmenuje a kterej pronárod si na to nárokuje patent

Offline Gatita
8624 příspěvků moje polička 31. srpna 2019 14:16

Isca si k tomu snad neco prectu, u nas v rodine se nikdy moc neumelo zit. Jako zadna katastrofa, ale vzdycky se neco muselo, nebo naopak nesmelo, trocha toho napnelismu nesmela chybet, navstevy se planovaly mesic predem a pak z toho byl spis stres nez radost... a dedi se to z generace na generaci! Ale zlepsujeme se!

Online Sweet Potato
40376 příspěvků moje polička 31. srpna 2019 14:28

Isca Tak to tě potěším, teď nově snad Norové vymysleli ještě něco lepčejšího, název jsem samozřejmě zapomněla, ale v překladu to prý znamená nedělat nic. 

Ale ono jim tam s tou tmou a zimou stejně nic jiného nezbývá. Takže se obloukem dostáváme k počátku debaty, dejte mi světlo a teplo a jsem šťastná i bez příruček.

Offline viktorka_od splavu
49351 příspěvků moje polička 31. srpna 2019 14:31

Sweet Potato nedelat nic? s tim nemam problem, jeste kdyby mi za to nekdo platil a muze byt zima 12 mesicu v roce

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 31. srpna 2019 14:39

Ja teda nevim, ale mne ty hygge a lykke prijdou jako desny picoviny ty napady, asi jako uklizeni podle Marie Kondo nebo jak se menuje

Karja krasnej nebo kratkej sambo mysli??

Offline Karja
44698 příspěvků moje polička 31. srpna 2019 14:53

Mutziputzi kratkej!:-D 

Ale vis co, ne dost kratkej, ja ale verim, ze zrovna ty mi poradis s nakupama az to bude naladove hodne spatny:-D. 

Estara Jako bezdetny nebo pak s vetsima harantama az je budu moct dat nekam do lyzarsky skolicky nebo tak, tak to neni tak spatny, ale s tema malejma, ve ctyri tma, doma bud hic nebo zima, jen nikdy ne prijemne (kamna), prchnout neni kam, jezis to bude tak spatny:-D. Kakao bude mozna tak vsude rozlity!

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 31. srpna 2019 14:54

Mutziputzi ano, hlavne ty interiery zavalene hromadou hovadin. Uz se z toho stalo strasne klise... Pritom to nej hygge je dobre vino v dobre spolecnosti :-) 

Offline rozarka
4218 příspěvků moje polička 31. srpna 2019 14:59

Estara No, každej má rád něco jinyho, ale já hlasuju pro to, aby v létě bylo teplo a zimu si příroda nechá na zimu

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 31. srpna 2019 15:21

jinx Ze by zrovna hygge vyzyvalo k zavaleni interieru hovadinama? To se mi nezda.