Karja Musíš zapáliť v krbe, zasvietiť mini žiarovky alebo zapáliť sviečky, sadni si na gauč, prikri sa hrubou vlnenou dekou, vychutnaj si z veľkého hrnčeka kakao a čítaj knihu. Mam pocit, že ti to túto zimu neklapne :D
Stěžovací vlákno
MP Meri Ja to mam horúcim letom ináč. Nemám rada horúčavy, nerada sa potím, nerada chodím von keď je horúco(či už v meste alebo v prírode), nebaví ma sa opaľovať, preto som ako smrtka, blbo sa mi športuje a mám špek, bývam nervózna, psom to takisto neprospieva...fakt by mi stačilo len mierne ochladenie a hneď je svet krajší :D
Pod tohle se můžu podepsat. Ale blbý je, že já nemám ráda ani zimu
. Potřebovala bych se odstěhovat na tu Madeiru.
Karja Unor je dlouhej az az, na to ze je to unor!
Hygge - já vyfásla od mámy tuhle knížku, ona si libuje v takovych tech knihach o smyslu zivota, jak byt stastny a v souladu s vesmirem a podobny nesmysle. Jako neni to zadna vysoka literatura, ale nakonec sem to prolistovala docela s chuti a jako jo. https://www.knihydobrovsky.cz/hygge-14281382
Odkaz na nějakej článek o hygge - jinak ve zkratce je to prostě málo věcí, čistý prostor, ale zároveň hromada polštářů, dek, krb, dřevo, zapálená svíčka a v ruce svařák a dobrá kniha. A taky trochu toho mindfullnessu, jak sme řešili minule.
https://forum24.cz/lifestyle/2017/08/22/chcete-byt-stastnejsi-inspirujte-se-stylem-hygge/#8
Karja Musíš zapáliť v krbe, zasvietiť mini žiarovky alebo zapáliť sviečky, sadni si na gauč, prikri sa hrubou vlnenou dekou, vychutnaj si z veľkého hrnčeka kakao a čítaj knihu. Mam pocit, že ti to túto zimu neklapne :D
Shoda ![]()
![]()
Pinot Noir Nebola si tam náhodou na dovolenke pred pár rokmi? Alebo v tej oblasti. Tuším, že tam niekto bol a že tam celkom fúka, ale to by som dala. Vietor mi nevadí.
paktofonika Hahaha,no presne tak, nic co muze zprijemnit podzim a zimu se letos neda delat. Ale.rikam si, ze budu mit hodne prace, tak nebude cas to prozivat a taky jsem si rekla, ze budu hodne nakupovat hezky veci a tim zahanet spatnou naladu;-))))
Karja Presne, ani sa nenazdáš a bude tu jar :)
MP Meri tuhle hyggeknizku jsem koupila kdysi segre k vanocum, protoze ona je takova, ze si rada udrzuje to teplo domova... no a pak tezce onemocnela a od ty doby se ji vlecou zdravotni problemy a myslim, ze by mi tu knizku nejradsi omlatila o hlavu, pac na nejaky hygge nema ani pomysleni, myslim, zeji odlozila po par strankach. Ale je tak mila, ze ji ma vystavenou ve specialni policce :)
Hygge už víc jak rok nestačí, teď frčí lykke!
paktofonika Byla a moc se mi tam líbilo. Vítr mi taky nevadí.
Mně je teda blbě dneska z toho vedra, ještě jsme vykopávali zbytek brambor a teda fuj. Už aby ten hnus skončil. Miluju podzim i zimu, tma, sníh, mráz, všechno sem!!! V únoru má u nás navíc část rodiny narozeniny, takže to je od oslavy k oslavě. Ale haterství února je dost rozšířená disciplína, co tak v okolí pozoruju, vždycky mi to skučení, že už je ta zima dlouhá a už aby bylo jaro, dost leze na nervy.![]()
Zase výhoda je, že v zimě dost lidí odpadne, neb mají ten pocit, že se nic nedá dělat. Všechno se tak krásně vylidní, na rozdíl od léta, kdy pořád všude prudí davy.![]()
Hygge už víc jak rok nestačí, teď frčí lykke!
Pokud to znamená, že se jeden může v pohodě poflakovat bez pocitu viny, je mi jedno, jak se to jmenuje a kterej pronárod si na to nárokuje patent ![]()
Isca si k tomu snad neco prectu, u nas v rodine se nikdy moc neumelo zit. Jako zadna katastrofa, ale vzdycky se neco muselo, nebo naopak nesmelo, trocha toho napnelismu nesmela chybet, navstevy se planovaly mesic predem a pak z toho byl spis stres nez radost... a dedi se to z generace na generaci! Ale zlepsujeme se!
Isca Tak to tě potěším, teď nově snad Norové vymysleli ještě něco lepčejšího, název jsem samozřejmě zapomněla, ale v překladu to prý znamená nedělat nic.
Ale ono jim tam s tou tmou a zimou stejně nic jiného nezbývá. Takže se obloukem dostáváme k počátku debaty, dejte mi světlo a teplo a jsem šťastná i bez příruček.
Sweet Potato nedelat nic? s tim nemam problem, jeste kdyby mi za to nekdo platil a muze byt zima 12 mesicu v roce![]()
Ja teda nevim, ale mne ty hygge a lykke prijdou jako desny picoviny ty napady, asi jako uklizeni podle Marie Kondo nebo jak se menuje
Karja krasnej nebo kratkej sambo mysli??
Mutziputzi kratkej!:-D
Ale vis co, ne dost kratkej, ja ale verim, ze zrovna ty mi poradis s nakupama az to bude naladove hodne spatny:-D.
Estara Jako bezdetny nebo pak s vetsima harantama az je budu moct dat nekam do lyzarsky skolicky nebo tak, tak to neni tak spatny, ale s tema malejma, ve ctyri tma, doma bud hic nebo zima, jen nikdy ne prijemne (kamna), prchnout neni kam, jezis to bude tak spatny:-D. Kakao bude mozna tak vsude rozlity!
Mutziputzi ano, hlavne ty interiery zavalene hromadou hovadin. Uz se z toho stalo strasne klise... Pritom to nej hygge je dobre vino v dobre spolecnosti :-)
Estara No, každej má rád něco jinyho, ale já hlasuju pro to, aby v létě bylo teplo a zimu si příroda nechá na zimu
jinx Ze by zrovna hygge vyzyvalo k zavaleni interieru hovadinama? To se mi nezda.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.