Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 06. listopadu 2019 23:24

continuity vypiju to celé, i s usazeninou. tonoucí se stébla chytá, už jsem vyzkoušela ledaco :)

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 06. listopadu 2019 23:25

Ounz díky :)

Online Kokoska
34878 příspěvků moje polička 06. listopadu 2019 23:25

Prosperina tlakomer s balonkem na me taky vytahujou, nizkej tlak mam od puberty. Kdyz mi v predposlednim tydnu pred porodem namerili na kontrole podobny hodnoty, malem si me nechali ve spitale, divili se, ze nelezim vomdlelá.

Jiná Realita drzim palce, at to brzo prejde

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 06. listopadu 2019 23:29

Kokoska mne v tehotenstve klesal tlak tak nizko, ze mi mama (lekarka) musela dva krat merat, pretoze na prvy krat sa jej to skoro nepodarilo a po druhom pokuse ma poslala do postele lebo sa bala, ze sa zlozim :) mala som aj problemy s videnim a az po case mi doslo, ze to z nizkeho tlaku.

Edit. A raz som dokonca omdlela a tak som zistila, ze som znova tehotna

Online Kokoska
34878 příspěvků moje polička 06. listopadu 2019 23:30

Mrakoplas mne doktorka rekla, ze nebyt tehotna, poradila by mi panaka nebo dva :)

Online continuity
43017 příspěvků moje polička 06. listopadu 2019 23:35

Prosperina nizky tlak mivam taky, i kdyz takto nizky jsem si nikdy nenamerila, ale nemam doma tlakomer, abych vystihla tu chvili, kdy se uz vazne motam a pulz temer nehmatny. Akorat jednou mi na preventivni prohlidce do prace namerili 90/55. To mne hlava nebolela, akorat trochu temno pred ocima K tomu mam klidovou tepovku 52 ( ta mi teda problem nedela). Chodici mrtvola, proste.

Ty si to nejak vyresila?

Offline Prosperina
714 příspěvků moje polička 06. listopadu 2019 23:36

Kokoska Heh, mně se taky párkrát divili a koukali, kam mě položit s nohama nahoru. Ale mě se to dost zlepšilo jednak věkem (že po pětatřicítce byl furt nízkej, ale už ten horní kolem stovky a měřitelnej) a pak se to buď čistě dalším přibejváním let, nebo i důraznějším cvičením, zvedlo na nějakejch sto deset. TAkže na starý kolena možná ještě skončím s vysokým...

Jo a jinak na rozjíždějící se migrénu taky někdy používám cvičení v rámci systému kill or cure, někdy se to teda i zhorší, ale dost často to tu migrénu rozežene. Akorát u powerjógy vím stoprocentně, že to nemám ani zkoušet, protože jak se tam každou chvíli střídají ty nízký a vysoký polohy, tak se to zhorší úplně pokaždý.  Nicméně tohle dělám spíš až teď, když už ty migrény zdaleka nemají takový grády, kdo ví, co by to dělalo u těch mejch starejch "blicích". 

Online Kokoska
34878 příspěvků moje polička 06. listopadu 2019 23:41

Prosperina taky se to trochu zlepsilo s vekem, je mi skoro 65 a mela jsem naposled krasnych 110/85 :) Ale ono jak kdy, pred pulrokem prave ten novy tlakomer nic nezmeril.

Offline Prosperina
714 příspěvků moje polička 06. listopadu 2019 23:44

continuity uf, píšu pomalu. Už jsem něco napsala v té odpovědi Kokosce. Částečně se to fakt spravilo samo. Ale jako sranda je, že když mi měřili těch 80 na 40, tak mi nebylo nijak zvlášť blbě ani slabo, prostě normálka, rozhodně jsem u toho doktora nebyla kvůli tomu. Tlakoměr teda nevlastním, ale jednou za čas se změřím u našich nebo u přítele, ale tak nějak kdykoli jdu na nějakou preventivku, kde se měří tlak, tak je to teď většinou mezi těma 100 a 110 (dolní si nepamatuju, ale taky se vyšplhal). Ale teda tepovku mám odjakživa spíš vysokou, kolem 72, pravidelný cvičení mi ji dostalo pod 68, nicméně jak chvíli nemakám je zase přes 70. Místo tlakoměru doma používám levandulovej éterák a kafe - když mi levandule smrdí a do půlhodiny po kafi se mi udělá blbě, tak vím, že ten tlak nejspíšbude pod stovkou.

Offline barbucha blogger
35802 příspěvků moje polička 06. listopadu 2019 23:47

Kokoska 

Jo, s věkem, nebo s menopauzou... Já jsem celej život prožila prakticky v mrákotách, normální zombie s neměřitelným tlakem - až po konečným gynekologickým řešení mi najednou tlak vyletěl jak blesk. Ošetřeno medikací, která to drží v normálu... takže konečně mám tlak jako živá lidská bytost

Offline Prosperina
714 příspěvků moje polička 06. listopadu 2019 23:48

@Kokoska Jasně, ono to kolísá - taky to dost citlivě reaguje na počasí a tak. Taky jsem si tuhle u rodičů naměřila  90 na 60 - ale to už jsem se teda cejtila poněkud vycmrndlá, už na tyhle hodnoty nejsem tak zvyklá.

Online continuity
43017 příspěvků moje polička 06. listopadu 2019 23:48

Prosperina no mne pohyb tu migrenu spolehlive spusti. Kolikrat ji jeste ani nemam, jenom ten nizky tlak, jdu se projit s tim, ze to rozchodim  a jakmile se mi telo trochu zklidni rozjede se mi to uplne. Kdyz jsem v nejlepsim nemuzu ani vybehnout schody. Zas takove to motani se po byte mi dela vylozene dobre. 

Offline Prosperina
714 příspěvků moje polička 07. listopadu 2019 00:02

continuity Nojo, jsou to záhady, jak každej funguje jinak. Mně třeba moc nezabírá takovej ten mírnej pohyb, třeba procházka - jako zpravidla se to nezhorší, ale ani nezlepší. Ale zcela protismyslně mi na to docela dobře zabíral irskej step - což by podle veškerýho zdravýho rozumu mělo bejt to úplně nejhorší, protože kromě pohybu je u toho i děsnej kravál. Ale kupodivu mi začínající migrénu víckrát rozehnal než rozjel, párkrát alespoň zůstala na svým. A podobný to mám třeba s HIIT cvičeníma.

Offline Dadoo
11678 příspěvků moje polička 07. listopadu 2019 01:19

Jiná Realita s tím venkovním tlakem je to pravda! Dneska jsem to někde četla taky. Prý je extrémně nízký tlak. Úplně jsem na to zapomněla!

Ještě dneska jsem to říkala manželovi, protože je mu hodně blbě. Skoro ani chodit nemůže, úplně hadrovity. A je to tím tlakem! Hned se mu ulevilo, že to má tuhle objektivní příčinu. 

Budeš na to asi taky hodně citlivá. Takže klid, neděs se, je k tomu objektivní důvod.

Offline Sweet Potato
40271 příspěvků moje polička 07. listopadu 2019 02:18

Měla jsem dnes (vlastně včera) celý den lehkou zimnici, i jsem si měřila teplotu. Takže říkáte, že to bylo tlakem? 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 07. listopadu 2019 07:05

Nákazlivé to tu je. 

Síce to čítam z dnes, ale včera som sa domov domotala s brutálnou bolesťou hlavy a už cca od 12 som poriadne na oči nevidela, nakapala som tam ponaly tri ampulky kvapiek a nič. Našťastie mi zabrał čierny čaj, snažím sa nezobať tabletky keď to nie je nutné, ale niekedy to nejde. Tlak mam asi ako Realita, neodpadávam, ale hlava ma boli v poslednej dobe často, netušila som, že to má súvislosť. 

Offline Karja
44638 příspěvků moje polička 07. listopadu 2019 07:58

Sweet Potato Uff,ja vcera nemohla dojit asi 500m, rikam sj, ty blaho, to je to se mnou uz tak spatny...A neni neni!!!

Online Kokoska
34878 příspěvků moje polička 07. listopadu 2019 08:02

paktofonika černy caj taky zveda tlak, ne? 

Sweet Potato na lehkou zimnici si davam sklenici dzusu s panakem rumu, prohreje a nakonec ten tlak to taky zvedne 

Offline Myrtila
5320 příspěvků moje polička 07. listopadu 2019 09:18

Taky mi vcera bylo a i dneska je nejak divne, mam uplne gumovy nohy a vcera me i bolela hlava, coz se mi stává tak jednou za dva roky pri ryme. Na tlak vzduchu bezne reaguju, ale ted je to opravdu nejak silnejsi. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 07. listopadu 2019 10:04

Poéma Tohle nechápu, přeci se člověk aspoň před odchodem podívá na hodinky/mobil, ne? Nebo já teda koukám často.