Potrefenáhusa člověk ví, že číhá!
ale zdá se, že už v celé kráse nevyleze, a zůstane ještě nějakou dobu jen tak trochu hrozit. snad. brufen jsem měla někdy po té čvrté, to už je fůra hodin, a zatím to jde.
Stěžovací vlákno
Jiná Realita tak snad, držim palce, ať je líp, hlava a zuby mi přijdou jako snad nejhorší bolesti
Jiná Realita i tak se objednej k neurologovi...pac temahle koktejlama si akorat oddelas zaludek atd..Ja uz tam taky mela byt davno a nechala to zbytecne dojit daleko.....
jinak vcera vecer taky migrena,ale po tech antidepresivech co beru vecer rano po bolesti ani pamatky a kdyz mi chytne je to nebe a dudy.....
Garfie Moc se na tom webu neumím zorientovat. Nemůžu najit, která náplast je na co.
Jiná Realita Já bych taky radila toho neurologa, někdy ty příčiny můžou být dvě. Mně takhle hrozně bolela hlava vloni v létě, přičetla jsem to krční páteři a lítajícímu tlaku a pak se ukázalo, že možná za tím tyhle dvě věci byly, ale byla tam i třetí, která se naštěstí jenom tak ochomejtla, ale i tak se to neobešlo bez následků.
Zina presne,souhlas....taky sem lecila krcni pater,fyzioterapie....merila tlak jak silena a vsechno k nicemu....pak neurolog a mam klid se vsim.
Jiná Realita tak snad, držim palce, ať je líp, hlava a zuby mi přijdou jako snad nejhorší bolesti
Jsou. Bolela mě hlava dva dny v reakci na anestezii při prvním císaři, byla to tak strašná bolest, že bolest samotné jizvy nebo první vstávání po operaci bylo proti tomu nic. Opravdu jsem si říkala, že smrt by byla vysvobození. Každého, kdo na bolesti hlavy trpí, hluboce lituju.
Sweet Potato Já se v tom moc nevyznám, na tom webu jsem nikdy nenakupovala, ale ta zlatá-"Wutong" je na akutní bolest, Zelená-Jian Kang (napsala jsem to špatně asi poprvé?) je na rýmy, bolesti v krku a bolest kloubů, spíš chronické.
Jiná Realita Držím palce, ať to odejde a už se to nevrátí. A s tou neurologií mají dámy pravdu - mně se to sice časem zmírnilo víceméně samo od sebe, ale vrátit se mi to dneska v tý silnější míře, tak se nejspíš taky nechám pořádně vyšetřit, přinejmenším pro jistotu.
Garfie Děkuju
Prosperina vysetreni samozrejme,ale kazdopadne jedine na neurologii daji spravnou medikaci.
Ted vim,ze sem si telo huntovala brufenama naprosto zbytecne.....
Garfie to složení vypadá neškodně, děkuju. Že to nemají užívat těhotné, kojící, děti - tipuju spíš asi, že nemají udělané testy, než že by to bylo pro ně nebezpečný ?
Zarinya Jo, tak jsem to myslele, že vyšetření na neurologii. I když teda mně tehdy zrovna až tak moc nepomohli, akorát jsme společně zjistili, že pro mě triptany fakt neee. A dál se jim to řešit moc nechtělo (ale ono je to už fakt moře let, dokonce jsem na jeden ten lék byla v jakýsi experimentální skupině, teď to určitě bude o dost dál). Ale alespoň jsem zjistila, že tam zřejmě nebude žádná jiná, vážnější příčina.
Prosperina tak ale kazdy je jiny a pak si clovek nemuze vycitat,ze nezkusil vse.....
žluťásek
Taky myslim, ze to je proto, neco jako zakaz prani na obleceni ;-)
Prosperina mne taky triptany nefungujou, ale krasne zabrala lecba antiepileptikama. V kombinaci s vysokejma davkama horciku a sem tam Nimesilem jsem fungovala uplne skvele.
Mňa by zaujímalo, či sa tie bolesti hlavy stupňovali? Mne sa napríklad zdá, ze posledné dva roky ma hlava bolí častejšie a silnejšie, ale možno si to len namýšľam, alebo si to zle pamätám. Migréna príde zrazu len tak, alebo sa bolesť hlavy rokmi vystupňuje až toho štádia?
paktofonika migrenu sem zacla mit kolem ctyricateho veku a stupnovalo se to.Mam tedy pocit,ze mi ji spustila antikoncepce.....pred tim sem taky mela,ale zmenila sem ji.
paktofonika Tohle asi bude fakt individuální. Já si nepamatuju, že bych předtím, než ty migrény nastoupily v plný síle, nějak zvlášť trpěla na bolesti hlavy. A ta první byla rovnou hodně výživná, myslela jsem, že umřu. Ale zase jsem je neměla dlouhý, brzo jsem se naučila, že když to včas nerozeženu práškama, tak do hodiny začnu zvracet a vydrží mi to dalších osm - nebo teda do tý doby, než už půjde ven jen čistá žluč. A pak se to vždycky už do hodiny zklidnilo, i když jsem byla vyždímaná jak citron, dalo se začít celkem normálně fungovat. A v době, kdy jsem tohle měla třeba dvakrát týdně (tohle období teda naštěstí nebylo douhý), jsem si už vypracovala strategii, kdy jsem prostě násilně urychlila tu "zvracecí" fázi - protože to pak bylo celý kratší a daleko míň vyčerpávající. Tím pádem jsem celou migrénu zmákla tak za pět až šest hodin, to už bylo podstatně lepší a nebyla jsem potom zdaleka tak zdrchaná (aneb člověk si zvykne i na šibenici).
A kolem pětadvacítky se to začalo celkově zmírňovat - nevím, jestli to bylo čistě věkem, nebo jestli pomohlo taj-či. Postupně se migrény začaly vyskytovat spíš výjimečně a změnily průběh, teď už nejsou tak prudký, až na výjimky můžu fungovat i přímo během migrény, i když to není žádný blaho, ale zase holt málokdy zmizej dřív než za den nebo za dva. Ale třeba mezi třicítkou a čtyřicítkou jsem je měla fakt hodně málo a hodně slabý. A v kterýmkoli období teda fungovalo, že když jsem si vzala aspirin/paralen okamžitě při prvních příznacích, tak zabral. Brufen/ibalgin se třeba zrovna mě na migrénu moc neosvědčil, daleko líp mi funguje na jiný typy bolestí.
Edit: jo a tu první jsem měla v devatenácti. (a antikoncepci jsem tehdy ještě nebrala, takže s ní to u mně nesouviselo. Ale s cyklem jo, i když nikdy nebyl jedinej a výhradní spouštěč.
@paktofonika mne se to zhorsovalo a pomohla az ta lecba. Kazdopadne mi doktorka doporucila vestnsi zaznamy a zapisovat si bolesti hlavy, intenzitu a leky. Pak budes mit jasno, jestli je to jen dojem. Jinak fakt dulezity je necekat co se vyvrbi a oddalovat prasek, ale vzit si ho hned. Idealne zkusit najit nejaky predzvesti. Ja treba poznam, ze prijde migrena podle toho, ze nemam hlad. Obvykle je to odpoledne/vecer, kdy si uvedomim, ze bych uz normalne jedla, ale pritom vubec nemam pocit hladu. A nejpozdeji za par hodin uz je mi zle.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články