Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline RoSa
10147 příspěvků moje polička 16. listopadu 2019 09:35

MP Meri no prej jo - já v tom ale nejedu! možná je to jen nějakej jednotlivec, netušim...

Online barbucha blogger
35801 příspěvků moje polička 16. listopadu 2019 10:29
Reakce na bram:

Potrefenáhusa u nás to je to samý v bleděmodrým. Manžel rodilej pražák i s těma řidičskejma manýrama. Komentuje všechny, kdo mají středočeskou spz

​Předevčírem jsem měla to potěšení svézt se s mladým pánem... normálně naprosto nerozhoditelnej kliďas se v autě mění na vidlákofoba, s patřičným slovníkem. 

Škoda jen, že teď sám jezdí se středočeskou značkou

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 16. listopadu 2019 10:50

barbucha ja to nechapu, proc se z nich v autech stavaji takovi vzteklouni. Musim priznat, ze s manzelem kvuli tomu jezdim hrozne nerada, strasne me to jeho chovani stresuje. No a nejvetsi tragedie je, kdyz jedeme v mem rodnem Brne. To mam obcas chut vystoupit za jizdy. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 16. listopadu 2019 10:53

bram ja mam brnenskou spz a v Brne sem nikdy nebyla

Offline brrr
12332 příspěvků moje polička 16. listopadu 2019 11:36

No, my teď máme výzkum na parkovišti v centru Ostravy, které bylo tímto zrušeno. Před ním na plotě obrovská cedule ve smyslu "Parkoviště zrušeno, použijte druhé" (tj. hned naproti). Není dne, kdy by nám tam někdo nezaparkoval, kolikrát si drze otevřou ten plot, aby mohli vjet dovnitř. Když je vjezd zavřený, tak zas parkujou před ním, takže se dovnitř nedostatneme my.

Offline continuity
43013 příspěvků moje polička 16. listopadu 2019 11:42
Reakce na paktofonika:

Potrefenáhusa My máme slovenskú, ale parkujeme vo dvore a nikam veľmi nejazdíme. Ešte to, aby sme v uliciach Prahy zavadzali

​so slovenskou SPZ sa po Prahe jazdi vyborne. To si totiz uz taky vidlak, ze ti kazdy odpusti cokolvek a nikdo sa na teba radsej netlaci. 

Nikdo nema vascinou problem s ludmi, co nevedia jazdit v meste ( maximalne si treba davat pozor na rozjazdy na semaforoch a zbytocne tam nezdrzovat), ale s tym, ze jazdia ako prasata. Napriklad su zaradeni v blbom pruhu. U cloveka so stredoceskou/ prazskou znacku predpokladam, ze tam jazdi pravidelne a to, ze je v pruhu, ktory sa pohybuje rychlejsie, a potom sa na zrazu tlaci dost bezohladne predo mna, osobne povazujem za vychcanost. Ked sa to stane niekomu s naozaj cudzou SPZ, tak ho normalne pustim. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 16. listopadu 2019 12:14

continuity Ja s jazdením po Prahe nemám žiadne väčšie ťažkosti a to jazdím fakt len občasne. Vystačím si s MHD, je to pre mňa po meste pohodlnejšie. Sambo jazdí na firemnom s pražskou ŠPZ a šoféruje veľmi dobre takže tam by snáď nemali byť ani pochybnosti :D Za volantom sme obaja úplne v kľude, neznášam vulgárnych vodičov. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 16. listopadu 2019 12:20

Ounz Je to teda už hodně dávno, ale taky nám někdo parkoval před garáží. Manžel ani nechtěl nikam jet, ale když to viděl, tak sehnal kamarády a to auto odnesli kousek dál, mezi dva stromy

Offline viktorka_od splavu
49272 příspěvků moje polička 16. listopadu 2019 12:21
Offline continuity
43013 příspěvků moje polička 16. listopadu 2019 12:22
Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 16. listopadu 2019 12:28

continuity Když pominu, co tu padlo, že dneska už může mít kdokoliv jakoukoliv značku, tak nevím, kde se bere ten předpoklad, že někdo ze středních Čech jezdí do Prahy pravidelně a nemůže se mu teda stát, že by omylem jel v blbým pruhu. My jsme od Prahy kousek, přesto si tři čtvrtiny mýho okolí jízdu autem do Prahy rozmyslí, když má jinou možnost, už kvůli tomu, že nebude muset řešit pořád složitější parkování.

Já teda lidi, co se ocitli v jiným pruhu, než chtěli nebo potřebujou, pouštím, takový to školení, co se občas děje, mi přijde hrozně malicherný a plynulosti provozu to taky zrovna nepřidá.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 16. listopadu 2019 12:31
Offline continuity
43013 příspěvků moje polička 16. listopadu 2019 12:36

Zina existuji lidi, co se v spatnem pruhu neocitli, ale uplne nadrzovku se tam zaradi, protoze je rychlejsi a pak nacpou tam, kde patri a usetri tim dve minuty. A ono vidis, jak se ten, kdo se pred tebe zrovna tlaci chova. Nekdo da smerovku a slusne ceka, co se stane ( zcela urcite ho nakonec nekdo pusti). Nekdo se ti natlaci par cm od narazniku, rve se tam a pokud ho nepustis, tak si v nem. Muzes 3x hadat, ktery me vytoci a ktereho polituji. 

Offline viktorka_od splavu
49272 příspěvků moje polička 16. listopadu 2019 12:38

continuity jo přesně. já teda vychcánka od zbloudilce poznám. ale nikoho "neškolím", to je zbytečný. akorát si pomyslím chudák, tak moc spěchá..:P

Offline continuity
43013 příspěvků moje polička 16. listopadu 2019 12:40

Zina j ja bydlim na vypadovce za nami jsou uz jenom pole. A denno denne je tam rano ve spicce hafo takovych aut, co se blbe radi a taky frajeru, co si to svihaji autobusovym pruhem. A odmitam uverit, ze jsou to Prazani se stredoceskyma znackama, kteri si prentivne zajedou na okraj mesta, aby se mohli v zacpe vracet. 

Offline continuity
43013 příspěvků moje polička 16. listopadu 2019 12:42

viktorka_od splavu jasne, ze to poznam. Neskolim taky, protoze nechci skoncit s odrenym autem, ale celkem chapu, ze to nektere ridice vytoci. 

Offline RoSa
10147 příspěvků moje polička 16. listopadu 2019 12:52

continuity tak já se třeba v určitých končinách Prahy, kam běžně nejezdím, můžu ohledně zařazování do pruhů taky chovat jako hrouda, a to i s pražskou SPZ... tohle mi u druhých nevadí a myslím si, že v Praze jsou řidiči hodně tolerantní (oproti minulosti - bejvalo hůř)

ale máme tady perfektní síť MHD vč. příměstských vlaků, skoro všude se tou veřejnou dopravou dostaneš - rychle, na čas a bez hledání parkování... proto nechápu to vození si (jedný) prd.ele až do samotnýho centra... a pochybuju, že všichni tam jedou pro pračku nebo nějakej velkej nákup

Offline Ounz
20527 příspěvků moje polička 16. listopadu 2019 13:29

bram no, ráno přeparkováno tak, že sem mohla projet. Jako by to nešlo hned  takže výjezd za příbuznejma, čas +12 hodin 

Offline Dadoo
11678 příspěvků moje polička 16. listopadu 2019 13:34

RoSa já třeba autem v centru nikdy nebyla. Přijde mi to jako blbost, trepat se do centra, hledat parkování, mít stres.

Dojizdim jen na okraj Prahy a pak metrem nebo tramvají. Je to rychlejší a bez nervů. 

Moje nejoblíbenější tramvaj je 22. To to mám i s vyhlídkovou jizdou

Offline Karja
44633 příspěvků moje polička 16. listopadu 2019 13:36

Dadoo Jeee,ja bych se tak jela projet tramvaji! Ale nejakou poloprazdnou, nepreropenou a bez smradlavejch lidi;-). Uplne si mi to pripomnela!