letfenixa Jak píše lama, pokud ho užíváš jak si psala, je to v pohodě.
Stěžovací vlákno
Jos Jinak teda, na ibalgin závislost bejvá a není to úplně řídký.
Ounz jasny, ja to zas nechci nijak zlehcovat - ale aby si nekdo nemyslel, ze pokud si jednou za cas lupnu paralen na bolest nebo teplotu (a jinak jsem zdravy), tak se ani neotravim, ani ze mne nrbude zavislej fetak.
Ono to tema paracetamolu je dobry jednou za cas otevrit, komora ma posledni rok kolem toho celkem kampan, protoze jednak to spatny uzivani a druhak ty myty kolem nej.
Potrefenáhusa oni to v lékárně říkají, že se to nemá kombinovat. Aspoň mně to při nákupu Coldrexu vždycky řekli.
Mně třeba ne. Kupovala jsem si Coldrex asi před 2 týdny na hnusnou rýmu. Já to teda vím a dávkování jsem si hlídala, svý játra mám ráda.
O tom, že se člověk může "obyčejným" paralenem zabít, jsem se dozvěděla před pár lety v práci na školení první pomoci. Předtím jsem to netušila a docela jsem čuměla.
Lama_z_Lana Přesně já s tebou souhlasím, a když už tu bolest máš a bereš si to, tak aspoň adekvatní dávku, jinak to fakt nezabere a akorát pošolícham jaterní enzymy, no.
sou to prostě léky na akutní bolest k občasnými užití a pokud sou brány jak mají, tak pomáhají.
coralline No vidis, mne by vůbec nenapadlo kupovat coldrex na hnusnou rymu, já mám v tomhle asi fakt mezery, myslela jsem, ze je to na bolest a teplotu
coralline na mě paralen má minimální účinky, ještě tak ten paralen grip, ale i tak nic moc, tak ho snad ani nemám doma. Coldrex je fajn na prohřátí, ale to ta sklenice džusu s rumem, pak horká vana a postel taky (lepší destiláty ani desetiletá whisky ten účinek nemá, moje tělo chce rum...)
Píšu teda o nachlazení, s migrénama a jinýma bolestma zaplať pámbu nemám moc zkušeností. Když mě bolelo koleno, vzala jsem si Ibalgin a něčím to mazala, na ztuhlý rameno mi dali obstřik a stejně to moc nepomohlo, až elektroléčba zabrala. Když mi čistili absces po slepáku (neštovice v jizvě), tak mi dali na doma Valetol a po tom mi bylo tak strašně blbě, že už jsem to pak radši vydržela bez něj.
Potrefenáhusa No na rýmu jako takovou jsem si koupila kapky do nosu. Ale od tý rýmy mě právě bolela hlava atd., ten Coldrex na ty druhotný potíže pomoh. Co se týče rýmičky, já úplně rozumím mužům, že na ni "umírají".
coralline no tak to já ale taky, rýma je strašná
ještě doporučuju konvičku, sneseš-li
coralline mám doma rýmovník, sirup teda nevařím, ale čaj nebo jen tak rozlámaným lístkem pošmrdlat kolem nosu mi docela poomáhá. Ale musí se to hned v začátcích.
Potrefenáhusa Konvičku jsem nikdy nezkoušela. To se dá koupit v lékárně?
Kokoska Rýmovník mají rodiče, mně nějak nefungoval.
coralline to je stejný jako s lékama, na každého funguje něco jiného. A možná taky "věř a víra tvá tě uzdraví" ![]()
coralline jo, v lékárně, propláchneš si ty dutiny slanou vodu, já od tý doby, co jsem to zkoušela, na to nedám dopustit, mně přijde, že to tu rýmu i zkrátí o pár dní, akorát jsou lidi, co si to nejsou schopný do toho nosu nalejt nebo jim to teče, kam nemá
Potrefenáhusa to jsem ja....nebyla bych schopna si tam tu vodu nalejt.....nastesti to nepotrebuju,sem asi pet let nemela rymu.:-)
Potrefenáhusa to jsem já. Já jsem se málem utopila i mořskou vodou ve spreji.
Potrefenáhusa mne jednou doktor rekl, ze si misto coldrexu mam dat paralen, cecko, horky caj a postel. Zabira to :)
Potrefenáhusa Tak já se v životě taky obejdu bez koldrexu, je to hnusny drahy a stačí čaj s citronem a medem. A kdybych jo chtěla tak ten paralen spolknu extra. Jinak teda čast těchhle coldrex hot rem a tak obsahuje pseudoephedrin a kofein, trochu to nabuzuje, myslim že to tam dávaj, aby měli ty lidi pocit, že je jim líp. Akorátže čast po tom neusne.
No ten Coldrex oproti paralenu obsahuje jedte latku, kteta funguje na stejnym principu jako "spreje do nosu", takze by mel pomoct pri tech stavech dopravezenejch rymou. Ja s tim osobni zkusenost moc nemam, ja nez rymovej jsem spis kaslaci typ. Ja teda "kdyz na me neco leze" musim nasadit vzdycky modafen, nic jinyho mi nepomaha.
Ja bych teda mela spis mlcet, protoze jsem ta nejbosejsi kobyla a moje sebeterapie bejva teda pekne napresdrzku, prijit s tim pacient, tak ho vyliskam ![]()
![]()
![]()
Lama_z_Lana Modafen, chřipka z těla ven! ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články