JanieB Takže vlastně nakonec to dopadlo dobře :-) Jinak teda tvl, to jsou manýry
jsi fakt oprávněně naštvaná, nemluvě o tom, že devítiletý kluk už není žádné malé řvoucí dítě, které by jim dejme tomu mohlo nějak narušit svatbu...
Stěžovací vlákno
Garfie Ano, jako malý není vždycky hodný, ale zlobí spíš doma mě než že by na veřejnosti. Jsme často na akcích se spoustou lidí, i v divadle a tak, tak je zvyklý se chovat a bývá s ním sranda.
Na tuto svatbu se extra těšil, protože jsme ho na posledních asi 9 svateb nesměli/nemohli vzít (ostatní hlásili dopředu, že bez dětí). Už na ty předchozí svatby hrozně prosil, aby mohl s námi, a my jsme ho museli odmítat. Tohle byla první, kam mu bylo dovolené jít. Navíc on si hrozně rozumí s malýma dětma, dokáže si vyhrát hodiny s mojí čtyřletou neteří a 1,5 starým synovcem, mohl tam zabavit těch několik čtyřletých dětí, co tam nakonec neplánovaně byly.
Po pravdě mě víc naštvalo, že jsme museli malého tak zklamat tím odřeknutím na poslední chvíli, než že jsme museli řešit narychlo hlídání. A byla jsem moc ráda, že to dopadlo, jak to dopadlo, a že ty sedmdesátiny byly tak super ;-) Aspoň trochu zadostiučinění.
ja se priznam,ze nejsem moc deckomil,ale vzivote by me nenapadlo nekomu kazat kam smi nebo nesmi vzit svoje dite.To jsou strasny moresy....a devitilete dite?Snad nemuze vubec nikomu vadit,proboha.strasny.
JanieB tak mladej na tom vlastne vydelal a nemuselo mu byt lito, ze nejel na svatbu. :)
Hele to víš, svatba... dyk dneska se určuje i jakou barvu spoďárů máš mít
panny nevěstinky už nevěděj, co si poručit, aby byly eště víc světový... No ale pak je na tobě, jestli požadavky akceptuješ a přijdeš, nebo... ![]()
barbucha ja bych nic takoveho neakceptovala a nesla bych...jednoduchy.
JanieB jA teda vobec nechapem tie dnesne maniere so svatbami. Raz ladenie do farby, potom iba pozvani na obrad a ini pozvani k stolu, deti nesmu ist,..,, na taku pozvanku by dom fakt reagovala slusnym odmietnutim. Som rada zd v mojom okoli je svet este v poriadku a deti mozu byt na oslavach svatbach inde. Jedla tiez byva dost, zakusky, slane a pitie dostupne. Ziadne delenie hosti.
Nechapem
No právě.
Jako malý děti bych asi taky nevítala úplně srdečně, zvlášť kdyby ječely celej obřad... ale tak snad maj svoje rodiče, který je v případě potřeby vynesou ven nebo uklidněj...
Když se ženil mladej pán, dotáhla jsem zřítelnici zvlášť k těmto účelům přes půl Evropy. Bylo jí deset a víc ji zaujaly prolejzačky než společenskej ruch, ale měli mi tenkrát říct že tam nesměj děti - nepromluvila bych s nima do dneška ![]()
Janulik03 To byla rakouská svatba. Zatím jsem byla asi na 6 a pokud nebyl jeden z novomanželů Čech, Slovák, Polák apod., tak to vždycky bylo strašně strohé, nudné a měla jsem hlad.
Program typu: sraz ve dvě na nějakém statku 20 km pod Vídní, 20 minut obřad, pak každý sklenku sektu a k tomu pár koleček suché bagety... Po 15 minutách se po sobě každý dívá, že co teď bude? Máme jít domů nebo tu zůstat? Aaaa, tak že prý domů... a v šest hodin sraz v restauraci 10 km nad Vídní na večeři. Tam většinou jedna až dvě kostky ve skluzu, kromě nealka a vína pití na vlastní účet, na stole žádné zákusky a tak. A v devět už se kolikrát jde domů. Ale sambo prý už jednou zažil i zábavnou rakouskou svatbu ;-)
Pro mě je to vždycky zážitek, protože jsem z kraje, kde jsou svatby hodně zábavné, stoly se prohýbají a svatba pro 80 lidí je považována za "Aha, tak vy chcete jen takovou menší oslavu" ;-)
Přesně proto jsem sambovi říkala, že nemám problém tam nejít a hlídat dítě, stejně jsem tam kromě ženicha vůbec nikoho neznala. Kdyby to nebyl nejlepší kámoš a svědek, tak bysme asi nešli nikdo.
barbucha no obrad trva pol hodiny tak tam nemusia byt jeby mali rusit. Svatba u nas je hudba tanec spev jedlo pitie. Proste oslava. Asi sme nie dost kultivovani ale sediet zastolom ako tlci a pozorovat dianie nid je nieco na com chcem byt ucastna. Takze by som nesla a vybavene.
Zarinya my nesli na svatbu, kde byly predepsane lila saty pro damy a lila klobouk pro pany. To jsme nejak nedali
ale nebyli blizci pratele, pro ty bych se asi obetovala ![]()
JanieBNuda, nuda, šeď, teda. Já nejsem příznivec velkých svateb, přijde mi to jako vyhozený prachy a za pár let od sebe, (v mým okolí se tenhle nešvar teda nějak rozmáhá) ale než tohle, co popisuješ, to radeji dva svědci a nazdar.
JanieB Tak nakonec si mladý užil víc oslavu. To mě ani nenapadlo někomu říkat jestli má nebo nemá brát děti. Brala jsem to tak, že případně otravovat se s nima bude dotyčný. Svatbu jsme měli v kostele a tam to trvalo asi hodinu a půl. Teď jsem byla na svatbě v létě a tam jsem naopak vyslechla, že to snad není možné, kde mám děti. Tak zase naše puberťáky už to vůbec nezajímá a jet nechtěli.
JanieB vlastne sz teraz som si uvedomila kde zijes. Tak zo joooo potom ![]()
Lamicka chápu, nešli bychom rovněž... tohle určování co na sebe mi přijde zhovadilý. buď tam chtějí mě nebo fialový hadry
JanieB ja byla na svatbe, kde jsme museli byt v 11, obrad zacal ve 12, pak se 2 hodiny nevesta fotila, my tam vsichni tvrdli bez obcerstveni, k dispozici byla jen voda. Pak se prejizdelo 50 km na misto, kde byla hostina, takze prvni jidlo bylo v 16 hod. My jeli v aute s kamarady a cestou na hostinu jsme si koupili v samosce rohliky se sunkou.
Ja zase chapu, ze nekdo deti na svatbe nechce. Kdyz jsem se vdavala ja, tak skoro nikdo deti nemel, kdyz se ted vdavala kamaradka, tak by to znamenalo mit na svatbe treba 20- 30 deti ruzneho veku a to neni malo. Tak vsechny predem pozadala, aby dorazili jen s nejmensimi nebo bez moznosti hlidani. Prislo mi to ok.
Zarinya my nesli na svatbu, kde byly predepsane lila saty pro damy a lila klobouk pro pany. To jsme nejak nedali
ale nebyli blizci pratele, pro ty bych se asi obetovala
to je taky pekne ujety....![]()
![]()
no mně třeba u těch svateb přijdou strašně brutální ty sumy, tak mi přijde, že se pak lidi ani kvůli tomu nevezmou, případně dělaj pak ty vopičárny, jakože oběd jen pro někoho a pro zbytek prase....přijde mi to škoda, ale třeba přesně s těma dětma - když člověk pozve dětný kamarády, tak má místo deseti lidí těch lidí třeba padesát (nadneseně)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články