Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 26. listopadu 2019 15:07

Lamicka ja uz jednou tady nebo mp psala,jak mi na svatbu dorazila svedkyne v leginach,kozackach a svetru a svedek(jeji muz)v dzinach a kozeny bunde.....no i presto bych nikdy nikomu nekazala co si ma oblict,natoz barvu.

svatbu sem si tim tez rozhodne zkazit nenechala,ja to beru,ze je to jejich vizitka.

Offline stes
9214 příspěvků moje polička 26. listopadu 2019 15:17

Lamicka to já chápu taky, ne každý chce mít na vlastní svatbě, pokud je bezdětný, školku nebo školu. 

Offline Janulik03
20224 příspěvků moje polička 26. listopadu 2019 15:23

Potrefenáhusa u nas nosia zakusky, pripadne tortu hostia. Kazda rodina napochoduje s krabicou bud slaneho alebo sladkeho plus dar. A este sa vybera do vienka vecer. Takze si to zaplatime  . No sle je to draha sranda a nielen pre novomanzelov, pokial im to neplatia rodicia, ale sj pre hosti. A este mi urcit farbu klobuka ? Hahaha

Offline JanieB
551 příspěvků moje polička 26. listopadu 2019 15:28

Lamicka Ja naprosto chapu, kdyz nekdo chce svatbu bez deti, a respektuju to. Ovsem ma to rict dopredu a ne to prvni dovolit a pak necely tyden tyden pred svatbou zmenit nazor....

Offline carries
1143 příspěvků moje polička 26. listopadu 2019 15:30

V UK je dosť bežná požiadavka nebrať deti na svadbu, a to práve z finančých dôvodov. Čokoľvek s nálepkou svadobné je tu x krát drahšie ako nesvadobné . A dosť párov tú požiadavku víta, pretože si môžu povyraziť bez detí - aspoň teda skúsenosť v mojom okolí. Keď sú deti na svadbe vítané, tak majú mladomanželia väčšinou zabezpečený pre ne zvlášť program a jednu-dve opatrovateľky, aby sa deti nenudili.

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 26. listopadu 2019 15:41
Reakce na Potrefenáhusa:

no mně třeba u těch svateb přijdou strašně brutální ty sumy, tak mi přijde, že se pak lidi ani kvůli tomu nevezmou, případně dělaj pak ty vopičárny, jakože oběd jen pro někoho a pro zbytek prase....přijde mi to škoda, ale třeba přesně s těma dětma - když člověk pozve dětný kamarády, tak má místo deseti lidí těch lidí třeba padesát (nadneseně)

​Vím o pár lidech v okolí, kteří se opravdu kvůli té sumě neberou. Já se vždycky divila v amerických filmech tomu šílení se svatbou a už je to i u nás. V létě byl syn pozvaný na svatbu kamaráda - na zámku s ubytováním a vše všem platil ženich (měl asi "jen" 50lidí). Syn říkal, že by za to bylo hodně dobrý auto.

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 26. listopadu 2019 15:47

Hele a kolik to tak jako stojí? Třeba jídlo v přepočtu na hlavu, pražský nebo brněnský ceny? Já teď třeba nedávno někde viděla nabídku cateringové společnosti a tam to v přepočtu vycházelo tisícovka na osobu jen za jídlo ve formě rautu bez pití a tak, tak mi to vlastně přišlo docela dost, ale asi to je teda normální? My zatím s chlapcem sice nic neplánujem, ale možná bych na to v tom případě měla začít šetřit už teď, pro jistotu. :D 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 26. listopadu 2019 15:51

Bože, prečo má stále rozbolí brutálne hlava keď som v práci/zápche/niekde na ceste/v obchode proste ďaleko od domu, postele a niečomu proti bolesti.

Offline nellielovett
5488 příspěvků moje polička 26. listopadu 2019 15:51

Lamicka nám se tam těch 20-30 děcek sešlo, ale měli jsme to pojaté fakt jako mejdan. Obřad a pak hned párty, žádný focení, hromadný oběd atd. A bylo to super.

Online continuity
43008 příspěvků moje polička 26. listopadu 2019 15:54

stes 

Jako mela jsem na mistni pomery dost velkou svatbu, za 5 let jsem byla uz i rozvedena, ale te veselky fakt nelituji. Bylo to naposled, co jsem videla celou rodinu, vcetne prarodicu pohromade a fakt jsme si to uzili.

Online continuity
43008 příspěvků moje polička 26. listopadu 2019 15:57

Potrefenáhusa

Svatba se da udelat i hodne low costove a stejne jsou vsichni spokojeni zavisi, jaka jsou ocekavani. Ani s tim neni o tolik vic prace, kdyz neresis zladeni svatebni kytice a toaletnim papirem, tak to usetri dost starosti. 

Offline Garfie
28525 příspěvků moje polička 26. listopadu 2019 15:57

Karoleena S tou tisícovkou na hlavu bych počítala určitě. Já se vdávala před dvěma lety, pozvaných bylo něco málo přes 40 hostů, bylo to v hotýlku za Olomoucí, obřad byl přímo na místě, měla jsem půjčené šaty, prstýnky jsme nekupovali, pozvánky netiskli. Měli jsme oběd a raut, dort, k přespání bylo cca 8 pokojů pro 2-3 lidi, žádný program jako DJ a podobně. Vyšlo nás to cca na stovku. Fotil a točil bratranec z FAMU jako svatební dar. Dá se to určitě udělat levněji, i když to nebude vysloveně low-cost, my byli v časovém presu (zorganizovali jsme to za necelý týden), takže jsme neměli moc času na porovnávání variant, ale zase jsme neměli žádné výstřelky a věci "na víc". 

Offline Potrefenáhusa
38822 příspěvků moje polička 26. listopadu 2019 15:58

continuity no však jasně, ale stejně to nějaký peníze prostě stojí

Offline Janulik03
20224 příspěvků moje polička 26. listopadu 2019 15:59

Karoleena no teda otec mal v januari 80 a tak sne urobili oslavu. Bolo nas asi 30 zacali sme obedom. Mame tu taku spolocensku miestnost na prenajimanie v dedine kde uvaria jedlo podla poziadavky. Mali sme obed s polievkou a maso s prilohami. Na stlovh zakusky, pitie a slane pochutiny. Harmonikar nam hral cely den, vecer sa podaval gulas. Proste taka pre niekoho primitivna zabava ako som sa dozvedela. Ale tancovali a spievali sne do polnoci, zvydok jedla nam nabalili domov, kazdy host pri odchode dostal krabicku s “vysluzkou” ( zakusky) a na druhy den rodina este prisla na obed k nam dorazit jedlo. Platili sme cca 320€, zakusky v tom nie su zaratane, slivovica po dohode vlastna, vino pivo a nealko si katdy objednal a je to zaratane v celkovej utrate. Takze u nas na dedine by ta svatba vydla asi 500 na hlavu sakumprask aj s hudbou. Ved sme to aj mali ako malu svatbu. Takze zalezi co chces a kde. 

Offline nellielovett
5488 příspěvků moje polička 26. listopadu 2019 16:03

Karoleena hele to fakt záleží na tom, jaká svatba to bude. My ji měli na špilase, celodenní pronájem, cca 60 dospělých plus teda děcka, catering nám dělal foodtrack, víno jsem měla z Borga, pivo z Pubu u dvou přátel, domácí slivovici, boží kapelu a s přehledem jsme se vešli do kila vč hader, ubytování jedné rodiny v hotelu na celý týden atd.

Offline Garfie
28525 příspěvků moje polička 26. listopadu 2019 16:05

Janulik03 Ono pak ale u té svatby vyskáčou takové vedlejší položky, jako kytka, šaty, samotný obřad, popřípadě prstýnky a tak...často to je překvapivě hodně, nejde jen o tu samotnou oslavu. 

Hlavně mi přijde, že ta svatba by měla celá nákladově tak nějak ladit, vždycky je divné, když je třeba svatba někde v sokolovně s grilovaným prasetem a pivem a nevěsta má třeba šaty za dvě výplaty nebo naopak....

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 26. listopadu 2019 16:06

Garfie Janulik03 Děkuju za shrnutí, mě to zajímá, protože já totiž fakt vůbec nevim ani řádově, v mých kruzích svatební vlna ještě nějak nepropukla, vdávala se zatím jen jedna kamarádka a ta to měla pojaté fakt hodně megalomansky, protože si to mohli s nastávajícím dovolit, takže té jsem se na rozpočet radši ani neptala... :)

nellielovett To mě trochu uklidnilo tohleto!! Jestli se někdy budu vdávat, tak bych právě chtěla spíš pořádnej večírek kde se mimochodem vezmem nebo něco v tom smyslu.

Offline Garfie
28525 příspěvků moje polička 26. listopadu 2019 16:10

Karoleena Hele, moje kamarádka se brala na 80. narozeninách dědečka! Ten byl taky jediný, kdo to věděl předem. Dědovi přispěli, on měl radost, že je "spiklenec", sešla se celá rodina a na oslavě požádali přítomné, zda by jim někdo nešel za svědka. To se ovšem nakonec ukázalo jako největší problém, protože nikdo neměl občanku

Kamarádka mojí sestry se zase nechala vyhecovat na dovolené s partou, domluvili se v místní obci, holky navařily a napekly, chlapi sehnali bečku, zavolali dospělým dětem a na kole přijela místní starostka je oddat. Když chceš, uděláš to prostě levně bez ztráty bodu, důležité je si uvědomit, že na svatbě jsou lidi, co máš ráda a mají rádi tebe!!! A pak je to bez stresu. 

Offline nellielovett
5488 příspěvků moje polička 26. listopadu 2019 16:12

Karoleena My to přesně takto měli a bylo to úplně boží. Neřešili jsme ani fotografa, nakonec se nám jeden známý nabídl pár dní před svatbou, tak máme nějaký momentky a asi 100 fotek z polaroidu. Klidně bych to dala znovu.

Online continuity
43008 příspěvků moje polička 26. listopadu 2019 16:15

Garfie no vsak prave, na svatbu v sokolovne zadne hogo fogo odeni neni potreba a prstynky bych kupovala i na radnici.  Taky bych se dnes uz uplne vykaslala na profi video a fotky, uplne staci, co kdo nafoti. Bych pripade poprosila hosty, at neco cvaknou, komu se bude chtit. Vetsinou se mezi 30 lidma nejaky fanousek foceni najde.