dzizisketa Tak.
Stěžovací vlákno
barbucha Rozvedená samozřejmě dávno je. I znovu vdaná. Občansky. Ale vadí jí, že to nemá vypořádané.
Tomu rozumim, když to tak někdo chce... ale hele, jestli se jí podaří ta anulace, tak to bude braný jakože nikdy předtím vdaná vůbec nebyla! Ale přitom bude mít ten papír vo rozvodu... tak co vlastně rozváděli, když manželství nebylo? trochu zvláštní situace by se mi zdálo...
No nic, proti gustu atd. atd.
barbucha Sweet Potato Muz musel pred nasi svatbou do Recka vyridit to s cirkvi ac byl rozvedeny uz nekolik let......a znovu ozenit v kostele se muze,ale ja bych se musela nechat pokrtit na stejnou viru.
jinak v kostele snatek neni mozny.
barbucha tak anulovano bude pouze podle kanonickeho prava, podle vseobecne platneho prava cr bylo manzelstvi rozvedeno.
barbucha Stejně "divné", jako když jsi vdaná občanským sňatkem, ale dle církve (či před Bohem) nikoli.
No jo, jsem prakticky stále svobodná, prostě stará panna! ![]()
barbucha No ale pokud jste oba nekřtění a manželé, tak to uznává i církev právě ![]()
Sweet Potato To by mě zajímalo, na jakém základě to chce anulovat, opravdu je to dost složité....no držím ji pěsti.
Já křtěná jsem, u protestantů!
Takže nic, zhýralá stará svobodná matka, poběhlice! ![]()
Hele to by mě zajímalo, anžto nějakej křestní list nemám, kdoví kam to přišlo... dalo by se to případně zapřít? Nebo naopak se na to odvolat... mají nějakou evidenci?
barbucha Ja myslim, ze fary vedou matriku?
No jo to je fakt, vždycky ji vedly.
barbucha , na farách je to zpravidla od 1850. Dřívější záznamy se dohledávají v archivech.
Mám k těm sňatkům takovou na hlavu padlou zajímavost z Izraele, kde si žid nemůže vzít nežidovku. Ale pokud se stanou manželi v jiném státě, v Izraeli jejich sňatek uznají.
barbucha taky žiju v hříchu. Církev mě sice jako pokřtěnou oddala s nekřtěným bezvěrcem (předtím musel být civilní sňatek, to tenkrát jinak nešlo), ale pak jsem se civilně rozvedla a znovu civilně vdala za dalšího podobného vyvrhela :D
Sweet Potato barbucha Ta anulace mi pripomina neco z nasi rodiny... Nasi se rozvedli, mama je krtena evangelicka, tata krteny nebyl. Pak si tata nasel silne verici katolicku a protoze ona chtela svatbu v kostele, tata se musel nechat pokrtit, a pak taky musel zadat papeze zrejme o tu anulaci puvodniho snatku. Moje mama kvuli nemu dokonce svedcila u nejakeho cirkevniho soudu, ze duvodem rozvodu nebyla nevera z jeho strany ( predpokladam, ze kdyby jo, tak by papez neanuloval nic ). Tehdejsi mluvci biskupske konference Daniel Herman ji pak rekl, ze by mela stat mezi svatymi na moste, kdyz tohle dela kvuli svemu byvalemu manzelovi.
Jen me stve, ze nejak nevim, kam zmizel ten dopis a svoleni od Jana Pavla. Snad jeste nekde vyplave....
zdensy vlk se nažere a koza zůstane celá
Emerald A jaký byl ten původní sňatek?
zdensy
Jestli je to 1850, tak si troufám tvrdit, že barbucha v evidenci je
No stihla jsem to jen tak tak!
Zajímavý je, že nevěra fakt není důvod k zneplatnění manželství. Člověk patrně může cizoložit jak urvanej ze řetězu... pak při zpovědi vyfásne pár zdrávasů a cajk! ![]()
Tady jsem našla pár důvodů, no musí to bejt pocuc dokazovat třeba impotenci... a nevim co myslej tou vraždou! S mrtvolou se těžko oženíš, že jo.
"Právo stanoví podmínky pro vznik překážky. Jednotlivými překážkami jsou:
Věk, impotence, předchozí existující manželství, rozdílnost náboženství, svátostné svěcení, veřejný slib čistoty v řeholním společenství, únos, vražda, pokrevní příbuzenství, švagrovství, veřejná počestnost (vztahy v případě nelegitimního soužití), zákonné příbuzenství (vztahy v případě adopce)."
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články