Lamicka mám to podobně se třemi kamarádkami. Všechny tři bydlí kousek za Prahou, ale nic nedostupného. Jedna z nich je zrovna na mateřské, ale i když jsem ji už několikrát zvala buď k nám nebo že se potkáme někde venku, nikdy na to nezareagovala. Taky mě to mrzí, ale už se nesnažím.
Stěžovací vlákno
Lamicka Odpověď "srazy nejsou povinné..." nezní moc empaticky :-( To by mi bylo hodně líto.
notna To asi nebylo mysleno zle, proste to tak je. Je nas 5 a domluvit se na jednom terminu chce hodne usili, takze to tak mame nastavene. Akorat v kontextu toho, ze jsem opakovane napsala, ze bych radsi treba patek, to nevyzni uplne dobre.
žluťásek driv jsem si to nemyslela, ale odchod z Prahy muze se vztahy docela zamavat. Treba s jednou kamaradkou planujeme navstevu uz rok, protoze do toho lezou nemoce, prace, jednou jsem nenastartovala... ona si s detmi do Prahy netroufa.
Lamicka Ale to, že ti zkazily odpoledne jsi jim doufám napsala? Je divné, že to zrušily všechny!!!
Jinak tohle se zlepší, až děti porostou, neboj. S partou mých nejlepších kamarádek máme děti ve velkém věkovém rozptylu, když byly ty první malé, taky jsme se skoro nevídaly....paradoxně nejlíp tohle fungovalo s jednou, která se odstěhovala sto kilometrů daleko, protože to už se domluvilo opravdové setkání, stálo to nějaké úsilí a nikdy se nestalo, že by to někdo zrušil.
Garfie to vis, ze napsala! My se tehdy nemely sejit vsechny, mely prijet 3, jedne onemocnelo dite, dalsim se nechtelo jet ve vedru do Prahy.
Nevim, jestli se tohle zlepsi. Mne spis prijde, ze se to zhorsuje. Deti uplne male nemame, ta co ma nejmensi (2 roky) ma neomezene hlidani prarodici. Fakt myslim, ze je to tim, ze ocekavaji, ze ja prijedu, kdyz jsem jedina, kdo nebydli tam. Kdyz jsme se schazeli v patek nebo v sobotu, tak jsem jezdila na otocku. Kdyz jsem si chtela dat sklenicku, tak jsem prespala u nasich. Vubec mi to nevadilo, ale ve vsedni den jezdit nechci.
Lamicka No tak jim to napiš přesně takhle. Jako u nás by to neprošlo, pokud se jedna nějak ostře vymezí, zbytek se nějak přizpůsobí (taky to ovšem často bývají debaty na několik stránek). Jestli ale všechny bydlí poblíž sebe, tak jsi vážně v blbé pozici. Ještě si můžeš najít nové nejlepší kamarádky
Nebo si vyjeďte někam samy bez dětí a mužů, to taky tak jednou do roka děláme a těšíme se jako malé holky!!!
Garfie To my jezdime, je to super. Ted v kvetnu jedeme s detmi, to se tesim moc. Debatujeme a smejeme do rana. (a protoze jsem si poridila deti s velkym predstihem, tak mam uz dost klidek
) Ja je mam opravdu moc rada, vzdycky se skvele bavime, ale tohle me proste vytaci.
Diky moc za podporu. ![]()
Lamicka já to znám. Moje dvě nejmilejší kamarádky jsou na jižní Moravě. Co jsem se odstěhovala, skoro se nevídáme a je to čím dál tím horší. Vždycky, když naplánujeme sraz, zaručeně do toho něco vleze. Nemoci dětí, zvěře, hlídacích členů. A vždycky je to zrovna tehdy, když mají jet ony ke mně. Zaplať pámbu za ty socky, že si aspoň píšeme. Blbý je, že když se člověk přestěhuje, už si ty blízké sociální vazby dělá hůř. Chybí prazážitky, společné pařby až do rána a tak.. I když jsem si tady pár přátel našla, není to ono.
bram Prave. Ja mam fajn kamaradky i v Praze, ale kamaradky z detsvi to nenahradi. Zname se 26 let (strasny cislo, vzdyt jsme nedavno maturovaly
).
Vim, ze obcas nekdo do cesty prijde, jiny zase z zivota zmizi, tak to je, ale vzdycky me to mrzi.
bram To je pravda, v dospělosti se přátelé (takoví ti "nej") hledají těžko. Občas se zadaří, ale je to spíš výjimečné.
Je to takový...jakože jim prostě nic nenamluvíš ![]()
Lamicka já se scházím "s babama", je nás 7 různého věku, jedna má malé děti, dvě mimopražské, a jde to. Aspoň jednou za měsíc nebo 6 týdnů se sejdeme ve všední den v Praze na kafe a večeři, jednou za půl roku přijede i jedna z dost daleka a sejdeme se v sobotu na oběd a protáhnem to na podvečerní kafe. Taky vždycky nemůžou všichni, ale základ je dobrá vůle.
Lamicka To poznám, je nás 7 kamarátok čo sa stretávame, alebo teda sme sa stretávali kým som to organizovala ja. Naposledy sme sa stretli pred rokom, 3 zo siedmych, z toho dve odriekli asi pol hodinu pred stretnutím, stôl v reštaurácii zajednaný... tak som povedala, že ja už nič neorganizujem. Nebolo to prvý krát. Už sme sa odvtedy nestretli všetky, pravidelne sa stretávam len s jednou. A to všetky bývame v jednom meste. Človeka to zamrzí, ale tak čo už.
Lamicka Je, ale tá organizácia bola úmorná. Ja chápem, že má každý svoj život a má toho moc. A kompromisy sa robia vždy. Paradoxne tie, kvôli ktorým sa tie kompromisy robia nakoniec neprídu. Takže sa stretávam s tou jednou kamarátkou, s ktorou sa proste chceme videť a čas si na seba nájdeme.
carries chapu, roky jsem organizovala dovolenou pro kamarady a deti. Kdyz jsem byla na materske, tak mi to nevadilo, ale casu to zabralo strasne. Pak se toho nastesti chopila kamaradka.
Lamicka Mne zrovna vcera doslo, ze pokud se ja nebudu snazit tak, jako doted, uz asi nikdy neuvidim jednu bandu svých kamaradek. Ty nejvzdalenejsi od sebe bydli asi 30 km, ja bydlim presne uprostred, jsem jedina bez deti a jedina ridim. Takze vzdycky ja jedu k nim, objidzidm je po jedne, bud utikam driv z prace, abych je zastihla pred vecernim uspavanim, nebo si beru dovolenou. Dalsi level je, ze utecu driv z prace, objedu je, nacpem do myho auta sedacky, kocarky, deti, psy, a jedem na 2 hodiny k te nejvzdalenejsi, pak je teda zase rozvezu domu.
Kdybych nechtela, tak to nedelam, ale prijde mi to nekdy fakt unavne, zvlast kdyz vsechny maji ridicak a pred domem auto, akorat nechteji/boji se řídit.
Myrtila tvl (pardon) ty maj ale servis!! Ja mam 95% kamaradu bezdetnych, nicmene I tak je to skoro vzdy domluva na pul cesty (spolecne do sauny, vecere venku, nebo vecere doma jednou u me a jednou u nich, pripadne spolecna akce typu koncert nebo vecirek). Uplne chapu jak ty jednostrany snahy lezou na nervy. Hlavne za nejaky cas, pokud je to beze zmeny. Melo by to byt organicky trochu vyvazeny, pokud ne tak je to boj. Chjo
Myrtila Hele, já mám taky řidičák a máme auto a řídit se bojím, a kdyby mi kvůli tomu "kámoška" myla na internetu hlavu, tak ji kopnu někam ;)
Pinot Noir Tohle ale přece není "mytí hlavy"!
Pinot Noir ale ved Myrtila pisala len, ze je to unavne. Preco hned "kamoska" a kopnut? Ci preskocila som nejaký prispevok?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články