notna Mrakoplas Protože když se někdo bojí řídit, nepomůže mu ani flotila aut. Je od nich nefér, že tě využívají a nejsou ochotné si to zařídit jinak, ale vyčítat, že "auto mají, akorát se bojí" je zbytečné ;)
Stěžovací vlákno
Pinot Noir Mi ale z prispevku Myrtilanepřišlo, že by to kamarádkám vyčítala. Byl to spíš povzdech. Já to chápu, člověk to udělá rád, ale je to únavné, když je to pořád na něm.
Mrakoplas Kámoška je negativní emoce prostý výraz![]()
Mutziputzi aj ked je v uvodzovkach?
notna Upřímně, já bych se vyprdla na to, je takhle někam svážet a rozvážet. Ale na druhou stranu moje kamarádky vědí, že se bojím řídit, tak by mě docela mrzelo, kdyby mluvily stylem "proč nejede autem, však auto doma mají".
Pinot Noir ja ten strach soferovat chapem, sama som ho prekonala az s prvym dietatom (a automatom), kedy sa uz fakt nedalo busmi/vlakmi/taxi..len mi ten povodny post neprisiel nijak hejtovaci, ved aj sama pisala, ze keby nechcela, tak to nerobi. Ale unavne to je, teraz to uz poznam aj ja z tej druhej strany (ale zas neopovazim sa niekde stazovat kedze som sa dlhe roky len vozila)
Pinot Noir Ale tak ten prispevek opravdu nevyzniva, myslim, ze si do toho projektujes svoji situaci ![]()
MP Meri Tak to každopádně ;)
Pinot Noir tak pokud se nechas vozit a nikdy to neoplatis..
viktorka_od splavu Vozí mě jen muž ;) Polovina mých kamarádek taky neřídí. Ale v Praze to zas není takový problém.
Pinot Noir tak to je v pohode![]()
Tak přesně takovou jednu kamarádku - co se bojí řídit - máme ve své skupince a stálý řidič jsem já. Nejdřív mi to nevadilo, pak mě to sralo a teď už jsem si zvykla
(vývoj v průběhu dvaceti let).
Teď ještě pracuji na tom, abych nereagovala na její reakce, když sedí vepředu a pořád mi říká: pozor ... pozor, auto; pozor, jde tam člověk; pozor, letí nad námi letadlo...
Jo a když padne na semaforu oranžová, tak "dupe na brzdu", v zatáčkách se chytá horního držátka a na železničním přejzdu svého pásu. To zabere asi dalších dvacet let ![]()
Pinot Noir nectu v prispevku Myrtila nic negativniho, napsala, ze je to unavne a to ma pravdu. Kdyz nekdo nechce ridit, tak dobre, ale ma si to zaridit jinak. Jenze ono je pohodlne, kdyz prijede ten druhy.
Ja se taky dlouho bala ridit. Zacala jsem s prvnim ditetem. Nechtela jsem byt zavisla na manzelovi, kdyz jsem chtela jet s detmi na vylet, k nasim nebo za kamaradkami. Ze zacatku jsem neridila rada, nez jsem vubec vyjela, tak jsem se 100x musela presvedcit, ze chci ridit. Ted me to bavi.
Odbočím, ale trochu mi to připomnělo situaci, na kterou si můžu taky stěžovat, jedna kamarádka z naší party se odstěhovala na vesnici a zbavila se svého auta, protože má práci v místě a vydržovat si dvě auta, jedno prakticky navíc, se jim nevyplatilo. Rozvážet ji nerozvážím, to obstará muž :-) ale kdykoli někam jedeme společně, automaticky počítá, že jedeme autem (ostatní kamarádky neřídí). Takže zatímco ostatní jsou rády, když vezmu auto, ona remcá, pokud chceme jet vlakem. A k tomu mi už asi dvakrát řekla, že je pro mě toho auta škoda, když si všimla nějakého škrábance (podotýkám, že mojí vinou mám jen jeden). Jako štve mě to, ale nechci jít do nějakého konfliktu, tak to vždycky tiše přejdu, ale tady si upustím, když už to probíráme :-)
Já moc nerozumím tomu, proč se ty dětné nedokážou na pár hodin večer vydat někam bez dětí. Snad taky děti mají tatínky, babičky, prostě někoho, kdo by aspoň jednou za čas mohl pohlídat? Všichni rodiče snad nejsou sirotci s rozhádaným příbuzenstvem? Jako tahat kočárky, děti, psy a všechno, co je k tomu potřebné, to si pak člověk ani v klidu nevypije kafe. To teda pak musí být opravdu umění, aby se to časově sladilo hlavně podle potřeb dětí.
Samantha Tohle dělala moje babička. A tu ruku měla nahoře zavěšenou celou cestu, takže řidiči překážela při pohledu vpravo, a na křižovatkách, kde bylo obzvlášť blbě vidět, se strašně předkláněla, aby jako dobře viděla
. Řidič neviděl nic. Jestli je volno, samozřejmě neřekla, ale tomu by se stejně nedalo věřit.
Kokoska Třeba se jim už večer nikam nechce. Jako mně ![]()
Pinot Noir tohle dělá manžel, když řídím já, jen se teda nepředklání. Případně si čte a zakrývá mi zrcátko. Takže občas musím zařvat, abych ho vytrhla z jeho soustředění a uhnul.
Pinot Noir každý večer, vůbec nemáš zájem se večer sejít z kamarády?
Kokoska Vlastně nemám. Resp. ráda bych šla, ale s mužem. A to nejde.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články