Isca haha, to jo. A vona Čára taky není úplně jednoznačně identifikovatelná.
Stěžovací vlákno
continuity OK, jen jsem se musela pochlubit, jaký máme taky hezký názvy :-)
bram Navíc na Čáře není kdekoli na té ulici, ale jen na jednom konci :-)
Isca máte, to je bez debat ![]()
Me pobavil Vaclav Moravec, kdyz komentoval prijezd Obamy do Prahy a rekl misto Vitezneho namesti Kulate namesti. Ma asi zazity Kulatak :)
Lamicka Kulate namesti je bozi vyraz:)))
Lamicka to je ale hrozný tohle, to já mám zažitý od mámy. Kulaťák, Střed a od babičky Mládežnická (ale to dají fakt asi jen rodilý Pražáci rodilých Pražáků
)
To mi ještě připomíná, že existuje i generační posun. My říkali Pavlák, teď jedině Ípák.
Prý se říká i Slinták, ale neznal to nikdo, koho jsem se ptala ![]()
711990 Potrefenáhusa ajooo, tak tohle už znám. Zajímavý je, že když jsem se přistěhovala, přišlo mi úplně nepochopitelný, proč se manžel (rodilej pražák) přesunuje v metru do různých vagónů. Vždyť je přeci fuk, že vystoupím na opačné straně nástupiště než jsou eskalátory, no tak udělám pár kroků navíc. Teď už to samozřejmě dělám taky a ještě mě dokáže votrávit, když se v průběhu jízdy rozhodnu, že vystoupím třeba na Muzeu a jsem na blbé straně soupravy.
Do téhle přebíhané se mě muž taky snažil zasvětit. Ale během našich krátkách pobytů v Praze to nepobírám. Ale dítě to baví.
ice Stred vim, ale co je Mladeznicka? Jsem naplava :)
coralline Slinták používá muž. Ale jen v historkách z mládí. Jinak už běžně ne.
Lamicka Pankrác, jo a ještě Fučíkárna je u nás doma taky zažitá.
Lamicka Já jsem slyšela ještě Kulatého náměstí, to bylo nej ![]()
ice Mama pracovávála na Kosmonautů, jako dite jsem všechny ty stanice uměla nazpaměť, už si teda pamatuju akorat primatora vacka
To mi připomnělo, že v Žiline existuje ulice, které nikdo nerekne jinak nez Masarycka. Za 150 let existence se přejmenovala asi 8x, Masarykova byla celkem 3x v součtu asi 25 let, z čehož po válce asi jenom 4 roky celkem.
Potrefenáhusa Já to nepamatuju a jako malá jsem byla dost zmatená z těch starých názvů, ale dneska je sama používám. Kosmonautů sem musela googlit. Ale Jižák, to pro nás bylo daleko ![]()
coralline Slinták znám! Ale taky si to pamatuju už z mládí...
Jinak taky se tady udrželo hodně starých původních názvů ulic nebo míst...často se podle toho dá poznat věk dotyčného ![]()
My si třeba už od gymplu dáváme často sraz "pod hodinama" na místě, kde žádné hodiny nejsou minimálně deset let, možná i víc :-)
Střed je Masaryčka. A Hlavní je Wilsoňák. A to nejsem rodilá..
Leninka vede z Kulaťáku. A nezapomenout na DBK. ![]()
continuity hehe, to je jak u nas: zidovska/cisare ferdinanda/masarykova/hermann goring str./masarykova/trida vitezstvi/masarykova/trida vitezstvi... a od prvni republiky ji brnaci stejne rikaji furt masarykova![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.