Rozhodla bych se až poslední možný den, teď se může situace dost měnit a možná to správné řešení bude pak nasnadě. Mrzelo by to každého, kdyby se měl takové dovolené vzdát, to je jasný.
Stěžovací vlákno
Hmm, tak prvni mrtvy na koronavirus v Hurghade, nejaky starsi nemecky turista, tam sice jet nemame, ale pri nasem stesti to bude za chvili i v Marsa Alam.
Tak nám vedení školy napsalo, že respektuje doporučení krizového štábu a děti nemáme posílat do školy. Ale nejde o volný týden bez výuky a děti budou dostávat normálně práci na doma ![]()
Bože proč? Mam 100 chuti tam ty děti poslat. Spoustě lidí hlídají prarodiče, moje třeba budou doma i sami.
continuity a proč vadí ze deti budou mit doma učení?
stes protože já během dne normálně pracuji, k tomu jim musím ještě uvarit. Nemám prostor se s dětma ještě i učitnove věci, maximálně na úrovni nějakého opakovani. jsem si to vyzkoušela tento týden. 8 leté dítě fakt nedá skloňování podstatných jmen a dvojkovou soustavu samostudiem. Navíc tam hrozně chybí ten efekt spolužáků,kteří se potáhnou.
continuity no ja myslim, ze online novou vyuku davat nebudou, to by byla i ucitelka proti sobě.
No, BA kraj uzavrel stredné školy, zajtra bude rokovať mesto o ZŠ, ale už sme nechali malého doma, lebo by bol strašne urazený, že sestra má prázdniny a on nie
. Pevne dúfam, že miesta pizzerka z rozvozom nebude preťažená, lebo variť sa mi nechce
.
Emerald Hmm, shoda. Syn letí do Marsa Alam taky. Vrací se 21.3. Můžeš ho brát jako předsunutou skupinu.
Pořád doufám, že to proběhne bez problému .
slniecko hm, to jenom v Praze panuje predstava, ze kdyz deti nepujdou par tydnu do skoly, zriti se narodni hospodarstvi. zamestnavatele uz homeoffice narizuji, kde to jenom trochu jde.
nejlepsi je pan reditel jedne ZS, kam chodily deti nakazenych rodicu, takze v tydnu tam strasila hygiena a cela skola se desinfikovala. Pry k omezeni dochazky neni duvod a pokracuji v beznem rezimu. (meli vsichni z pekla stesti, ze obe deti byly neinfekcni, takze nejdou do karanteny take cele tridy.)
continuity reditel te skoly se totiz ridi nazorem hygieny Hl.m.P a SZU, ze deti mohou chodit dal do skoly. Neposlechl doporuceni kriz.stabu P6. Hygiena nevi o doporuceni kriz.stabu P6 neposilat deti do skoly. Ani SZU to nevi. Prava ruka nevi co dela leva...
Edit. a stejna hygiena doporucila jit lekari ze Stresovic ordinovat...
Edit. a stejna hygiena doporucila jit lekari ze Stresovic ordinovat...
a to 2x! ja vubec nechapu, jak se tam ten chlap 2x dovolal. mne se to nepovedlo jeste ani jednou, pravda zkousela jsem ty cisla vytacet asi jenom 100x kazde. ![]()
continuity to je des ![]()
continuity tak zas mne sa smeje, keď som doma a keď sú už deti tak veľké že keby som aj nebola, tak by moli ostať bez problémov doma samé. Rodičia s menšími deťmi, ak sú navrch odkázaní na dva platy, tak asi veľkú radosť nemajú.
Skôr mám obavy o mamu, tá už je v rizikovom veku a doma neobsedí.
No v tom Vietnamus e nové případy objevily jako dovoz (všechny ze stejného letu). Obecně mají země s teplejším klimatem méně případů, možná se to v teple hůř šíří (virus rychleji pochcípá)
Muzu podat hlaseni z Manily. Virus tady je, zrovna tento vikend se potvrdilo 6 pripadu. Pri vstupu do kazde budovy vam meri teplotu, kdyz mate nad 37.6, nepusti vas a doporuci navstevu lekare. Rousku sem tam nekdo nosi. Lety z Ciny a Taiwanu jsou zakazane. Spis se ma za to, ze se spousta pripadu neodhali, protoze lidi nemaji penize na testovani a pripadnou lecbu. Panika tady teda neni vubec.
Hele, jeden blbej, jo? Jak je možný, že v tý samý reportáži říkaj, že k přenosu je potřeba kontakt s nakaženým minimálně v délce 15 min (cituju) a na vzdálenost míň, než 1,6 m, a zároveň hlásej, jak se panicky desinfikuje škola, kde se prošly děti, který jsou negativní a pozitivní jsou jen rodiče
? Jakože toto mi fakt uniká.
Skoly se desinfikovali, aby se udělalo alespoň něco ![]()
Jinak ten kontakt ber jenom orientačně, to už jsem četla někde na Twitteru CDC, že nějak musí rozhodnout, kdo je ještě kontakt a kdo ne a toto jsou ty hranice. Ale klidně se muzes nakazit, kdyz to na tebe někdo prskne i za minutu.
continuity Ja to chapu, ale v kontextu jedny reportaze mi to prislo fakt mimo. Jakoze pokud tvrdim, ze je prenost mozny jen z cloveka na cloveka, tak desinfekce skoly je prece uplne nesmyslnej populismus. A nebo at se teda rovnou rekne, ze si nejsou mirou prenosu uplne jisty.
MP Meri Z člověka na člověka je nejčastější. Ale od začátku všude uvádějí, že ten vir přežívá bez hostitele bohužel dost dlouho.
Jde mi o tohle vyjádření: "osoba, která byla v bezprostřední blízkosti (face to face) s případem onemocnění COVID-19 ve vzdálenosti do 2 metrů a po dobu delší než 15 minut;"
Ale trochu jsem se tim prohrabala a zrejme jde o klasicky zjednoduseni, v ty reportazi rekli, ze pouze takhle se virus prenasi, nicmene puvodne tuhle formulaci vydalo WHO jako definici kateregorie "blizky kontakt".
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.