Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline rasaNori
8840 příspěvků moje polička 10. března 2020 10:56

Bracha bude drzet hlidky na branach a spolupracovat s PCR na zabezpeceni dulezitych objektu. Tak jestli se o neho s vyberem skoly bojim do budoucna, tak ted se o nej bojim o to vic...

Offline Sweet Potato
40377 příspěvků moje polička 10. března 2020 10:57

Renusatko Zachovej paniku. Tu karanténu do celkové absence počítat nebudou.V nejhorším ho čeká přezkoušení.

Offline rasaNori
8840 příspěvků moje polička 10. března 2020 10:57

Sweet Potato jo ja to chapu, ale prijde mi to zvlastni ze skoly jo, skolky ne

Online Karja
44701 příspěvků moje polička 10. března 2020 11:01

Renusatko Neboj, treba to vsechno dozene a I kdyby opakoval rocnikx tak mi prijde, ze nekdy jit do sveta (na VS ci do prace) o rok starsi je kolikrat lepsi. Ja jsem jarni dite, nikde jsem se nezdrzela a prijde mi, ze ten rozum jsem mela tak o dva roky zpatky, pak jsem nedokazala vyuzit moznosti, co se nabizely, protoze jsem na to proste jeste nemela;-)'

Offline Sweet Potato
40377 příspěvků moje polička 10. března 2020 11:05

rasaNori Protože školní děti, aspoň ty trochu starší, můžou být damy doma. A jistě hraje roli, že čím menší děti, tím menší rizika.

Jako zní to polovičatě, ale asi je to pragmatické rozhodnutí.

Online continuity
43127 příspěvků moje polička 10. března 2020 11:23

Sweet Potato on to rikal uz vcera Prymula, ze ti asymptomatičtí přenašeči zas tak extrémně infekční nejsou. 

Ono spousta lidí, co budou mít tu možnost tam stejně děti dávat nebude. 

Offline Sweet Potato
40377 příspěvků moje polička 10. března 2020 11:30
Reakce na continuity:

​Taky doufám.

Offline EDITH4B
2129 příspěvků moje polička 10. března 2020 11:43

Jsem zvědavá jaký bude další vývoj. Čekají nás přijímačky na střední školu, dcera měla chodit do přípravného kurzu... No jsem zvědavá.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 10. března 2020 12:09
Reakce na continuity:

Sweet Potato on to rikal uz vcera Prymula, ze ti asymptomatičtí přenašeči zas tak extrémně infekční nejsou. 

​Což je logické, protože těch kapének kolm sebe prostě tolik nerozptalujou.....

Offline Garfie
28557 příspěvků moje polička 10. března 2020 12:21

Mně to přijde dost nepřipravené rozhodnutí, myslím, že měli varovat trochu předem. A co vím od svých kontaktů, tak se to školy dozveděly z médií, stránky ministerstva jsou spadlé...ředitelé vůbec netuší, co mají dělat. Ministr sice řekl, že si rodiče mohou vzít očr, ale ze zákona na něj nárok není. Můj muž je třeba na mrtvici, protože pokud si polovina lidí vezme ošetřovné (a že tam na pásech mají spoustu žen, co mají malé děti), tak mohou zavřít fabriku a k tomu platit zákazníkům za nesplněné smlouvy...

Pro srovnání mé oblíbené Japonsko :-) Premiér důrazně vyzval ředitele škol, aby zvážili uzavření, během týdne mají učitelé udělat přípravy a vymyslet způsob, jakým povedou domácí výuku....

Offline Sweet Potato
40377 příspěvků moje polička 10. března 2020 12:29

Online dorota
1231 příspěvků moje polička 10. března 2020 12:31

Garfie Na Slovensku zrušili tiež vyučovanie na mnohých základných a stredných školách (najmä v Bratislavskom kraji, ale aj v iných krajoch) zatiaľ na týždeň ešte včera, myslím že zatvorené sú aj niektoré materské školy (jedna z nakazených pracovala na MŠ v Bratislave), tiež dopredu nič neavizovali. Na budúci týždeň sú naplánované celoštátne písomné maturity, zatiaľ nepovedali, či budú posunuté alebo sa budú konať. Väčšina univerzít (nielen v Bratislave) zrušila na dva týždne prezenčnú výučbu, študenti majú samoštúdium, resp. dištantnú výučbu, študentom odporučili ísť z internátov doma. Zamestnanci majú buď prácu na doma, alebo si majú vziať dovolenku. Nám napr. zatvorili na dva týždne budovu školy, pracujeme z domu. A to je na Slovensku zatiaľ 7 potvrdených prípadov.

Online continuity
43127 příspěvků moje polička 10. března 2020 12:43

Garfie tak to, že mi přišel Plaga dost optimisticky, kdyz říkal, že uzavření škol neplánuje, jsem psala už tři stránky dozadu.

Každopádně toto si musi každá firma stejne připravit sama. My jsme teda v jiném režimu, protože máme kritickou infrastrukturu, ale krizový štáb už u nas zaseda dva týdny. 

Offline Garfie
28557 příspěvků moje polička 10. března 2020 12:55

dorota continuity Mě teda vlastně nejvíc zaskočilo, že to netušili ředitelé škol, případně obce, které školu provozují. Jako nechápu, že to řeknou na tiskovce, ale dotčeným organizacím to neoznámí? Nebo s dvouhodinovým zpožděním? 

Offline Dadoo
11688 příspěvků moje polička 10. března 2020 12:59

Renusatko opakování ročníku považuje za nesmysl. Poku by zavřeno bylo třeba měsíc.. To by se dalo třeba i zvládnout. Ale nevíme, jak dlouho to bude. Takže nemám absolutně představu.

Práce na doma jde třeba v matice, jazycích - procvičování. Ale např v odborných předmětech, OV, praxe apod. Tam to nejde.

Protažení do prázdnin taky moc nevěřím. Změna zákona? 

Ale všechno záleží na délce uzavření. Spíš to bude těžká pruda. Ve spoustě předmětů vůbec nemáme učebnice. Tam se nemůžou učit sami. Asi budeme přepisovat učivo a rozesílat. A pak se udělá náhradní klasifikace.

A na ZŠ je to ještě složitější. Tam to samostudium nejde už vůbec a nelze ho házet na rodiče. 

Offline 999
19817 příspěvků moje polička 10. března 2020 13:12

moora Tak to by ty učitele teď taky měli nechat doma, kdyby je pak připravili o kus prázdnin...

Offline EDITH4B
2129 příspěvků moje polička 10. března 2020 13:24

Tak před chvílí Plaga řekl, že pokud budou školy zavřené dva týdny, maturitní zkoušky i přijímací zkoušky budou v plánovaných termínech. Pokud budou zavřeny déle, budou jednat o posunutí termínu... Ale zatím je vše ve hvězdách.

Offline notna
9446 příspěvků moje polička 10. března 2020 13:39

Garfie Nevím teda pokyny z ministerstva, ale na ZŠ našeho dítetě se o možnosti uzavření školy mluvilo už minulý  týden. Vždyť se o tom mluvilo i v médiích, to ti ředitelé museli zaregistrovat, že se o tom uvažuje. děti byly informované o koronaviru, zvýšené hygieně, kontrolovalo se mytí rukou před jídelnou, informace poslali i rodičům včetně odkazu na stránky města, kde se soustředí informace.

Udělat to jako v Japonsku se obávám u nás nejde. Nepřipravil by se nikdo, jen by se strhla vlna nevole. Mě ta snaha všechno občůrat stršně štve. Organizujeme jednu hromadnou akci, která je teď samozřejmě zrušená a už dostáváme rady, abychom to udělali 4x po 99 lidech. Přitom účast je tak z 20% lidí ve vyšším důchodovém věku...

Offline Sweet Potato
40377 příspěvků moje polička 10. března 2020 13:42

notna Taky věřím, že školy s trochu schopným vedením už plánovaly. A těm s neschopným by nějaké předvýstrahy stejně nepomohly.

Ti chytráci, co mění kapacity sálu na 99 a pod

Online dorota
1231 příspěvků moje polička 10. března 2020 13:44

Garfie No na Slovensku v tom tiež bol chaos. Rozhodnutie prerušiť výučbu a zatvoriť školy nešlo z ústredného krízového štábu ako v ČR, rozhodovali tom zriaďovatelia (šéfovia krajov (väčšina SŠ patrí pod kraje), resp. obcí, mestských častí (pod ich správu patrí väčšina MŠ a ZŠ), iných zriaďovateľov majú súkromné a cirkevné školy, krízové štáby na univerzitách). Na niektorých školách nenechali učiteľov doma, ale majú prísť do práce. Viacerí riaditelia nedotiahli ani pracovnoprávnu stránku - či ide o platené alebo neplatené voľno, práca na doma a pod.