Evaeva Vlada nic takovyho ovsem nenaridila
Stěžovací vlákno
Janulik03 nepřeháníte, v Praze do MHD už jen s rouškama nebo šálou
Tím se mělo začít.
Mutziputzi já vím, pouze silně doporučila
baltik jej to mi pripomenulo moju pracu, presne takto je to asi teraz aj tam. Raz nam chceli zakazat v lete kratke sukne a kratase, lebo zenam vo vyrobe to vadi, ze ony musia mat dlhe (kvoli bezpecnosti). Neviem ci to preslo, sla som na matersku.
Pripominam, ze ziadne mini sme nenosili.
U obou lékáren tady v okolí fronty jak prase! Až za roh... Konečně začli prodávat roušky nebo co?!
A v naší pracovní nemaj ani paralen, fakt že ne ![]()
baltik no to si delaj srandu?
Gatita no prave, my sme doma len dvaja, ale spotrebujeme toho dost. Teda viac ako obvykle, kedže sa stravujeme teraz len doma. Doručili mi inak dnes objednávku čo som spravila vo stvrtok a polovica vecí v nej nebola. Šla som do supermarketu, kopa ľudí a žiaden tovar. Británia neprijala žiadne opatrenia, ze ludia nemajú panikáriť, tak sa preventívne vykúpili všetky zásoby
o tom, ze nie je toaletný papier ani nehovorím.
Ale jsi klidná?
Já jsem hrozně zvědavá na ex post zhodnocení čínské, italské, britské, české... cesty. Jestlu bude mít kdo hodnotit![]()
Tak Tesco síce rozšírilo online nákup aj pre naše mesto, ale termín žiaden sa nedá vybrať až do konca zoznamu - 5.4.
Zamestnavatel nam naridil docerpat lonskou dovolenou a pak mame HO. Muze to udelat?
U nás na uliciach málo ľudí, väčšina v ruskach, do potravín púšťajú len v ruskach ( alebo niečím, čo zakrýva ústa a nos) a v rukaviciach
Švagrová jezdí jako zásobování na Slovensko a stašně to chválila. Postupné pouštění do prodejny a všichni měli roušky nebo šátky. Zákazníci i prodavačky. Já ani nemluvím, jak to vypadá u nás v práci. Jednak spousta lidí chodí i pro recepty, všude upozornění, že si mají umýt ruce a dezinfikovat a udělá to tak jeden z 10. V čekárně se mačkají u dvěří aby byli první v ordinaci. Nějaké odstupy nedodržují. Roušky nemáme ani my (jen co si sami vyrobíme) lidi už vůbec ne. A jak se k tomu staví vedení to nekomentuju. Jsme jak na té záchrance, jedna rouška a berte vitamíny, mladí (45-65 zaměstnanci) tu chřipku zvládají v pohodě.
dynda Snažím sa byť :) som skôr naštvaná popravde, na to, ako sa tu nic nedeje, neprijímajú sa žiadne opatrenia. Skoly su otvorené, puby plné, akurát metro je poloprázdne, pretože vela firiem nariadilo HO. Chvalabohu za to. Vraj na co prijímať opatrenia ked počet potvrdených nakazených nerastie. No nerastie, pretože sa zakázalo testovanie. Testujú sa len ludia, ktorých dovezú do nemocnice. Dokonca ani zdravotnícky personál nemá testy aby sa otestovali. Toto nedopadne dobre - ale rada sa budem mýliť!
dynda tak je mnoho neznámých, ale jedná věc je jistá, že to jako lidstvo přežijeme.![]()
Potíž těch různých cest je v tom, že i když to tady nakrásně zvládneme, budeme muset počkat než to přehrmi vsude nebo to neprehrmi a budeme čekat na vakcínu a oboje je spíš na dlouhé měsíce, spíš přes rok.
JJo, dovolenou určuje zaměstnavatel.
Candance pokud zamestnavatel vyhodnoti, ze zamestnanci doma nejsou vytizeni, muze jim v souladu se ZP naridit dovolenou (14 dni v predstihu, jestli se nepletu)
(samozrejme po nich po tu dobu nemuze pozadovat, aby pracovali)
dzizisketa no počkej, ale beznou dovolenou musí nařídit 14 dní předem. Nelze to za dne na den. Nevím ale jak je to s loňskou.
viktorka_od splavu já sedím zavřená v kanclu a pozoruju to. Fakt bys nepoznala, že je něco jinak. Docela mě to děsí. Asi mají všichni pocit, že je v kraji relativně málo případů, tak se jich ta tak nějak netýká.
Myslím si, že toto sa zmení asi až s prvými obeťami. Snad ich bude čo najmenej.
A ešte otázka na české učiteľky? Vy chodíte do práce? Žiaci sú doma a vy v školách?
baltik No to je teda kravina, máme taky výrobní linky a pokud vím tak tam kluci a holky rozhodně nedupou nohama a netrucujou, že oni musej i když většina firmy sedí doma... Spíš naopak se u nás teďka řeší rebelové co jezdí navzdory našemu internímu nařízení pracovat do kanclu aniž by k tomu měli nějakej závažnej důvod, kromě toho, že je tam větší klid než doma a můžou se tam zašít před dětma. :)
Překážky na straně zaměstnavatele
(Zákon č. 262/2006 Sb. zákoník práce - § 208, § 209)
Pokud je to možné, zaměstnanec může pracovat z domova nebo si vzít dovolenou. Při práci z domova, tzv. home office zaměstnanci náleží mzda či plat v plné výši. Home office může zaměstnanec vykonávat i při karanténě, pokud se cítí dobře a zaměstnavatel mu to umožní.
V některých případech s ohledem na charakter práce, tak výkon práce z domova u zaměstnance není možný, nebo zaměstnanec s prací z domu nesouhlasí. Jestliže zaměstnanci nebyla nařízena karanténa ani není v dočasné pracovní neschopnosti, jedná se o tzv. překážku v práci na straně zaměstnavatele. Zaměstnanci tak náleží náhrada mzdy nebo platu ve výši průměrného výdělku. Pokud ale zaměstnavateli klesnou tržby a poptávka po jeho výrobcích či službách, pracovní právo dává možnost zaměstnavateli uplatnit vůči svým zaměstnancům režim tzv. částečné nezaměstnanosti. Zaměstnancům pak náleží minimálně 60 % průměrného výdělku.
Dovolená nařízená zaměstnavatelem
(Zákon č. 262/2006 Sb. zákoník práce - § 217)
Zaměstnavatelé také mohou lidem nařídit čerpání dovolené. Při splnění všech podmínek může zaměstnavatel svým zaměstnancům nařídit i celou dovolenou. Určenou dobu čerpání dovolené je ale zaměstnavatel povinen podle Zákoníku práce oznámit zaměstnanci písemně a nejméně 14 dnů předem. V opačném případě nemusí zaměstnanec na nařízenou dovolenou přistoupit
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.