Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline 0zero7
11893 příspěvků moje polička 25. března 2020 18:01

Liesel tady je pres 60 let nemocnych pouze 30% pacientu, vetsi procento maj skupiny 20-45, ne ze bych te teda chtela nejak desit, ale opatrnost mozna na miste? Nemuzou byt doma? 

Offline Liesel
1676 příspěvků moje polička 25. března 2020 18:17

0zero7 Okamžitě jsme je poslali domů, mají neschopenku, teď si s nimi jen občas napíšu a zjišťuju jak jim je. Za normálních okolností bych to neřešila, ať jsi jsou doma, ale teď ...

Offline 0zero7
11893 příspěvků moje polička 25. března 2020 18:18

Mam rouskovej dotaz....

Nevite prosim nekdo, jestli je prokazany (nekde, statisticky nebo jinak), jestli rousky skutecne pomahaji ve zpomaleni sireni nakazy (ja si myslim, ze urcite ano). Zajima me to, protoze informace co jsou k dispozici tady jsou rozporuplne, od "noseni rousky muze zvysit riziko nakazy" po "rousky noste pouze v pripade nemoci" atd, tudiz se k tomu vetsina lidi stavi dost vlazne.

Nasla jsem jenom tohle:

https://twitter.com/jeremyphoward/status/1242572288962240517?s=20&fbclid=IwAR0Yga-x_se5PxYfRyfiYfnSixMptFZEdcN_2L_NwLkVR2otbQxzfMBauKQ

Zajima me to i v souvislosti s testovanim (jestli informace o efektivite rousek je ovlivnena mensim poctem testu per capita v CZ) a jak to dat cely do souvislosti. Cisla nejsou moje oblibena disciplina, tak by me zajimalo, jestli jsou k dispozici nejaka data.

Jeste pro kontext, v CZ je 226 testovanych na 100k obyvatel (10,5 mil populace). V BC je ted 533 testovanych na 100k obyvatek (5 mil populace). 

edir; 10k opraveno na 100k

Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 25. března 2020 18:18

0zero7 vzhledem k tomu, že nakažený to šíří ještě dřív, než se u něj ta nemoc projeví, tak zůstat doma už nemusí pomoct.. Liesel ale rýma a chřipka kvůli koronaviru řádit nepřestala, neboj

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 25. března 2020 18:26

viktorka_od splavu dnes som namiesto upratovania radšej cvičila

Offline 0zero7
11893 příspěvků moje polička 25. března 2020 18:27

Liesel JJ tak super, ze jsou doma aspon! Kolegova manzelka byla 6 brezna na sympoziu zubaru, ze kteryho z je identifikovanych asi 35 nemocnych, dali jim to vedet hned pri prvnim podezreni, tak jsou oba v karantene, mame office zavrenej uz 14 dni a predtim nesmel prijit nikdo z venci a my na zadnej off site meeting. Tak snad jsou ok, vypada to, ze jo. 

Offline Liesel
1676 příspěvků moje polička 25. března 2020 18:30

0zero7 Já asi jen vyšiluju. To je fajn, že jsou v pořádku. Tohle období je fakt na palici.

49356 příspěvků moje polička 25. března 2020 18:31
Offline Liesel
1676 příspěvků moje polička 25. března 2020 18:32

viktorka_od splavu No, já občas vidím čerty už před každým rohem

Offline 0zero7
11893 příspěvků moje polička 25. března 2020 18:33

viktorka_od splavu Jasne, ale lepsi ze zustanou doma pozdeji nez vubec. 

Offline Aranel
6614 příspěvků moje polička 25. března 2020 18:39

paktofonika no vida

euridike Základ je fakt omezit ty zprávy. Já spoléhám na to, že ty opravdu důležitý věci se z trojích zpráv Radiožurnálu denně dozvím (pustím si to vždycky nějak v kuchyni). Nebo tady

A stěžuju si, že jsem dneska měla jít ke kadeřnici a taky podle toho vypadám!

Nechystá i Catherinne nějaké YouTube tutoriály "jak se dostat z nejhoršího pomocí nůžek na manikúru"?

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 25. března 2020 19:40

euridike Potlakavam s soucitim. Ac ja jsem naopak extrovert, tak spoustu vecim citim stejne. Ty myslenky v tuhle chvili proste prichazi, to je normalni. A ac je to "jenom" virtualni prostredi, tak se tady tyhle veci dobre rozpousti

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 25. března 2020 20:06

euridike ja se bráním trudnomyslnosti sledovanim roztomilych zvířátek. Momentalne vede tento walrus https://youtu.be/jI9tSvkuVQQ

Offline Ellen
1633 příspěvků moje polička 25. března 2020 20:07

euridike 

Rozumím ti... i když v situaci jsem trochu jiné. Osamělostí aktuálně netrpím, zavřená jsem s rodinou v dosahu, ale zase jsem relativně nedávno absolvovala rozchod s někým, kdo měl být životním druhem... a jen co jsem se a oklepala z toho nejhoršího, naplánovala si kulturní a společenské jaro, divadlo, filmy, výstavy, dlouhé procházky - bum, virus, karanténa, izolace, odstupy, roušky... takže smutně hledím z okna a hlavou mi běží iracionální "a teď už se nikdy s nikým neseznámím" a tak. K tomu přispívá vědomí, že se seznamuju extrémně špatně - problém je většinou v mojí introvertní hlavě. V kombinaci s aktuálním setrvalým strachem o blízké lidi je to vražedné rozpoložení.

Takže rozumím všem zdejším duševním běsům... a ty informace zvenčí budu muset začít taky filtrovat, nebo bude zle.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 25. března 2020 20:48

0zero7 Nemas tam preklep? Ja jen jestli to je na 10k nebo 100k? Nerejpu, jen me to fakt zajima. 

Ohledne tech rouskopokynu poradit neumim, tez by me to zajimalo. Ja v ni byla venku vcera, strasne spatne se mi v ni dychalo a drzi se me to do tedka. Mam pocit, ze jsem si tim akorat zaneradila plice. (ze by na me za tech 20 min stihl nekdo neco prsknout a instantne se to projevilo v podstate vylucuju). Na druhou stranu sambo je ma na sobe 8 hod denně, střídá 3-4 a kromě otlačenýho nosu si nestežuje na nic ... 

Offline Karja
44723 příspěvků moje polička 25. března 2020 20:58

MP Meri Ja obdivuju ty, co v tom fyzicky pracujou. Des.

Offline 0zero7
11893 příspěvků moje polička 25. března 2020 21:00

MP Meri Jezis mam, melo to byt samozrejme stejne jak cz 100k! Proto jsem to tak psala, dik, vubec jsem si nevsimla, opravim!

Offline 0zero7
11893 příspěvků moje polička 25. března 2020 21:03

MP Meri Me to zajima z ciste praktickych duvodu, ze bych to trochu propagovala i tady, i kdyz nekteri nosi i presto, ze zadny doporuceni atd neprobehly. Akorat bych mela rada po ruce nejakou aspon pribliznou statistiku, logicky to podle me fungovat aspon trochu musi v zabraneni sireni, i Larry Brilliant, ten epidemiolog co jsem ho sem davala, rikal, ze dobra rouska snizi riziko az 5x.

49356 příspěvků moje polička 25. března 2020 21:03

MP Meri musím říct, že dnes jsem se v té blbé hadře poprvé snažila nějak usilovněji procházet, ne jen dojít na nákup a zpět, a fakt jsem se málem udusila, asi je to psychický (hadra tenká, nic neprodyšnýho), ale fujtajbl teda

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 25. března 2020 21:14

Já nevím, jestli je to do stížností, ale jsem trochu v šoku. Jeli jsme nakoupit mým rodičům do Kauflandu. Teď večer takže nikde nikdo. Před námi u pokladny mladý pár s obřím nákupem. Rukavice teda neměli. To znamená na každou věc sáhli 3x oni a 2x nějaká prodavačka a ještě osahali košík. Kluk za pokladnou vytáhl ze sáčku rohlík jen do ruky a začal jíst. Druhou rukou si nandával a sundával roušku. Tohle nechápu ani normálně, ale teď jsem si myslela, že fakt blbě vidím.