Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Aranel
6611 příspěvků moje polička 24. dubna 2020 11:42

mitford sister Já bych si od každýho nechala poslat dvě stovky a na pohled jim napsala NAROVNEJ SE

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 24. dubna 2020 11:47
Reakce na Aranel:

mitford sister Já bych si od každýho nechala poslat dvě stovky a na pohled jim napsala NAROVNEJ SE

​jo, to funguje!

mitford sister mně to taky zajímá! vždycky se narovnám, až když vidím svůj odraz. Přitom to je fakt obrovský rozdíl 

Offline Magráta
8129 příspěvků moje polička 24. dubna 2020 11:49

Aranel Tulipe

já se taky snažím chodit (sedět)  narovnaná, ale po nějaké době se začnu hroutit :-)

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 24. dubna 2020 12:11

Mne pomohlo proti hrbeni intenzivni masaze na fyzioterapii. Se ty svaly uvolni a hned to jde lip....no a joga a stacilo 20minut denne. 

Offline Potrefenáhusa
38858 příspěvků moje polička 24. dubna 2020 12:13

takže objednávka v ikee

jak to furt nešlo a furt to hlásilo chybu a nedařilo se dostat k potvrzení objednávky....tak nakonec až kamarádka zjistila, že tu chybu dělá jedna věc z tý objednávky, tak jsem to oželela a vyhodila z košíku, pak nakonec v noci objednala, dokonce se mi povedlo objednat k nám "na ves", a nakonec dneska přijde email od ppl, že to budou doručovat do Prahy, protože Ikea jim předala fakturační pražskou adresu z family karty, a ne doručovací, kterou jsem ale vyplnila... jako jestli to příští tejden nepřijede, tak už se asi picnu nebo hůř, do Ikey už nikdy nevkročim 

Online Karja
44702 příspěvků moje polička 24. dubna 2020 12:22

mitford sister Porad nam tady vsem verejne! Ale muj problem neni ze bych nevedela, ja to nedelam, ja nejak potrebuju poradit asi s vuli a s prehodnocenim dennich priorit;-)'

Offline Viatori
200 příspěvků moje polička 24. dubna 2020 12:40

Karja sakra... mám na jednom koleni cca 6 na druhym 8 chlupů, počítá se to?

Já tady v tom vlákně vlastně nemám co dělat, právě se pokouším nastavit v mailu automatickou odpověď, páč za chvíli jedu na chatu, kde budu další týden, bo si vybírám starou dovolenou, dojedu, zapklapnu vrátka, vynosíme tašky, roušku zahrabu do lesa a naliju plzínku . Ježišmarja jak já se těším!!! 

Offline Kokoska
34953 příspěvků moje polička 24. dubna 2020 12:43

Viatori jak se tomu sakra říká... moment... jo, PROVOKACE!

Offline Magráta
8129 příspěvků moje polička 24. dubna 2020 12:43

Viatori to zní jako dobrej plán :-) 

(naštěstí nás čeká podobný víkend, aspoň :-)

Offline mitford sister
1716 příspěvků moje polička 24. dubna 2020 12:47

tak dobrá VŠICHNI :)

nejdřív pár odkazů na web, kde to kluk má zpracovaný fakt hezky komplexně. dám sem pár linků na "různý typy" hrbení a křivení a jejich nápravu, je to anglicky, ale s obrázky, tak snad dostatečně názorné (akorát je to proložené tucty reklam bohužel):

hrbení z mobilu

předsunutá hlava

hrb za krkem  (to se ještě s předsunutou hlavou týkalo mě)

kulatá ramena (týká se myslím všech)

hyperlordóza

tak nějak celkový hrbení ala quasimodo

špatná pozice lopatek

index všech potíží a cvičení

jinak já jsem v určitým věku naznala, že už obličejem ani postavou díru do světa neudělám, takže je záhodno přesměrovat péči do udržení schránky co nejdéle funkční; a bylo celkem na čase. dělám různý sporty, dohromady to tvoří relativně komplexní celek, ale jinak mám velmi sedavou práci a obecně jsem taková líná...jak říkám, umím šetřit energii :) i přes všechny ty sporty jsem nasbírala dost disbalancí v postoji a když jsem si udělala něco jako audit, počínaje důkladným pohledem do zrcadla z boku, tak mi bylo jasný, že je nejvyšší čas, ne-li pozdě, s tím něco dělat. za krkem jsem měla regulérní hrb jak stará bába (kterej vzniká mimochodem tak, že krk neunese váhu té přesunuté hlavy, tak tělo pošle do toho slabýho místa tukový buňky, který vyplostrujou a ztlustěj tu tkáň tam, aby pomohla krční páteři) , ramena kulatý atd. atd. přitom se zádama, kolenama a tak jsem nikdy neměla problém (v mým věku už lidi běžně po obstřicích, rehabkách, operacích).

začala jsem studovat všechny tyhle věci (protože důkladná příprava na gauči u mě předchází všemu - abych náhodou neudělala zbytečný, neefektivně vynaložený pohyb). hlavní poznatky (z netu podpořené vlastní zkušeností):

- nutno uvolnit předek, hlavně prsní svaly, a rozhýbat ramena - otočit jejich zdeformovanou rotaci (my máme ruce neustále před sebou - pc, auto, dítě - přední svaly se zkracují a zadní akomodují tím, že jsou moc dlouhé, pak se to cyklí), takže jakékoliv protahování dozadu - záklony, propínání rukou za zády, zapírání za futra, prověšování se s rukama dozadu atd. je první krok. já si koupila roller a zakláním se přes to nebo přes područku gauče s rukama za hlavou se zátěží, zapírám se o futra a spínám v různých pozicích ruce za zády a dělám různý pohyby i rotační u toho, aby se to protáhlo do všech směrů. násada od smetáku je taky dobrá pomůcka

- pak je třeba posílit (zkrátit) ty zádové svaly, hlavně takový ty malý svině podél páteře, takže ruce rozpažit/do svícnu (ale různý úhly - v rovině ramene, pod ní, nad ní, nad hlavou) a kmitat/držet směrem za tělo, třeba s lehkou činkou, ve stoje/vleže/v předklonu + další cviky (třeba u zdi) na webu výše

- vytahovat se směrem nahoru, rovnat páteř, zasouvat bradu a hlavu (většina lidí má dnes tu předsunutou). mně pomáhá si představovat (krom toho ohranýho provázku z temene hlavy, za kterej někdo tahá), že moje páteř je z hracích kostek a ty musí být zarovnané, jinak to spadne - já třeba sedím při práci fakt různě, rozhodně ne předpisově (pracuju z gauče), ale aspoň od pánve nahoru o sobě vím a rovnám se

- pak je nutný, aby si člověk NEUSTÁLE uvědomoval, že se v tomhle směru o něco snaží a kontroloval se. po nějaký době ten diskomfort ve vzpřímený a srovnaný pozici se otočí, že se budete cítit nekomfortně, když se hrbíte. měla jsem sice záchvaty, že jsem pár dní cvičila sestavy cviků, ale já na ty režimy nejsem, tak teď to dělám tak, že se průběžně protahuju a posiluju (že párkrát kmitnu) v rámci běžnýho provozu po baráku. tak nějak v x-tým plánu mi běží v hlavě program, kterej kontroluje, zda mě někde něco netuhne, netáhne, když jo, tak cíleně uvolním. nebo se zaměřím na partii, který jsem nějakou dobu nevěnovala pozornost + plus mi kontroluje celkovou vzpřímenost a abych v tom core měla víceméně pořád lehčí napětí a zase v krčních a ramenních partiích netuhla

takže to hlavní je uvolnit/protáhnout předek, posílit/zkrátit ty vyklondaný zádový svaly, a rovnat se směrem nahoru a zároveň se snažit "zarovnávat" (aby brada, zadek netrčel ven, ramena měla dobrou rotaci (při volném postoji/položení do klína by neměly být vidět hřbety paží/rukou - jak je to víceméně 100 % času při práci na pc, v kuchyni atd. - měla by být vidět max. boční, ideálně spodní strana/dlaně)

jak jsem psala výše - investice do postoje a zároveň kloubní mobility jsem vyhodnotila jako nejmoudřejší investici do svého těla. sporty dělám pro zábavu

Offline mitford sister
1716 příspěvků moje polička 24. dubna 2020 12:50

Aranel :)))

Offline Viatori
200 příspěvků moje polička 24. dubna 2020 12:50
Reakce na andulka01:

mitford sister Mě s nápravou hrbení pomáhá tanec. 

To je přesný, když jsem aktivně tancovala anebo později už jen vymetala plesy s kamarádem co aktivně (v souborech) tančí i teď v šedesáti, tak to bylo na držení těla hodně znát. Teď je to trochu horší, sedím u pc v práci a pak čučím do mobilu na parfu ,tak na držení těla musím myslet.Ale sedavý život a nechuť po práci jít někam cvičit je znát i na kondičce.

Offline 711990
18318 příspěvků moje polička 24. dubna 2020 13:02
Offline Lamicka
14187 příspěvků moje polička 24. dubna 2020 13:09

mitford sister diky, prave jsem si diagnostikovala predsunutou hlavu a zacinajici hrb za krkem... 

andulka01 Viatori Tanec pomaha moc, to je pravda. Mne stacil 14 denni intentivni kurz a chodila jsem narovnana jako nikdy. Potkava se tam hodne veci, zpevneni zad, brisnich svalu a myslim, ze hodne dulezity, je i pohyb rukou dozazu, pri kterem se uvolnuji prsni svaly a otevre se hrudni kos - jak pise i  mitford sister

Offline Magráta
8129 příspěvků moje polička 24. dubna 2020 13:13

mitford sister díky za vyčerpávající post :-) 

fyzioterapeut mi řekl že hrb nemám, ale celkově myslím, že rostu do země :-), i jak psala Karja, taky sem se zmenšila, měla sem vždy 169 cm a teď mám 167 cm a to se u toho měření vždycky fakt narovnám a vypnu 

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 24. dubna 2020 13:25

Magráta 

Jo, fyzioterapie byla zas moje nejlepší investice za loňskej rok. A že jsem investovala fakt dost.:) Ale strašně mi to zlepšilo kvalitu života, hlavně mi přestaly bolesti hlavy.

Online Emi
1116 příspěvků moje polička 24. dubna 2020 13:42

mitford sister Děkuju moc, odpoledne to začnu studovat :-)

Offline dzizisketa
8960 příspěvků moje polička 24. dubna 2020 13:49

mitford sister

DDíky! Cvičení s koštětem jsme dělali i v gymu, ale úplně jsem na ně zapomněla. 

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 24. dubna 2020 14:31

Já si taky maličko odložím. Když jsem začala mávat negativním testem na koronu, tak jsem byla vpuštěna mezi dveře praktické doktorky a odešla s recepty na dva typy ATB. Rentgen nefungoval, odběry také ne, jediné, čeho jsem dosáhla, byl odběr krve jen a pouze na stanovení hladiny hormonů štítnice, to byl ten výlet pro remdesivir .

Když kašel (plus spoustu dalších drobnějších potíží včetně neustálé únavy, nehojící se jizva, plná pusa boláků, závratě, hučení v uších, modřiny kam se podíváš) nepřestával, vyhučela jsem si ve středu ten rentgen a celkový krevní obraz. 

Tak ano, zápal plic potvrzen, něco tam přetrvává, musím na plicní. Což bude asi to nejlepší oddělení, kam si zrovna přeju se dostat

Ale hlavně mám těžkou anémii, prý asi byly při operaci velké krevní ztráty (tak snad by mi to někdo aspoň při propuštění měl říct?), jenže to už v tý nemocnici nastal blázinec. Takže já už tu 5 týdnů ležím jak placka s hemoglobínem pod hranici přežití, to se pak nedivím, že se ani neosprchuju ve stoje, ale musím si u toho sednout, že mám pořád černo před očima a že se mi nic nehojí.

A kdybych na tom krevním obrazu netrvala, tak se tu dál bičuju za svou vlastní neschopnost se nějak vzchopit a začít fungovat. Tak snad mi to železo a b12 a nějaký další preparáty konečně pomůžou, protože už toho fakt mám plný brejle.

Offline letfenixa
10878 příspěvků moje polička 24. dubna 2020 14:49

Jennyformame pri operácii hrubého čreva zobrali vajecnik a dozvedela sa to na onkologii pri vysvetľovaní výsledkov histologie, toto je slávne oboznamovanie pacienta s liečbou.

Želám ti, aby sa ti zdravotný stav zlepšil