Kokoska Tak jestli to mělo být na mne, tak lékařka mě vůbec neviděla, ordinovala "distančně", takže po telefonu, poliklinika byla neprodyšně uzavřená. To trvalo až do doby, kdy jsem měla v mobilu tu sms o negativním Covidu.
Potom jsem tam po telefonické domluvě přišla, musela jsem zůstat ve dveřích ordinace a daleko vzadu u okna paní doktorka, v igelitovém obalu a se štítem, diagnostikovala zápal plic, ale bez doteku, bez poslechu, bez rentgenu a odběru krve, neboť obojí ještě nebylo v provozu, a poslala mi poté recepty esemeskou.
No a když to po dobrání dvou silných ATB bylo pořád stejný, kašel jak tuberák, teploty, únava atd., tak jsem znovu volala, sice mě vidět nechtěla, ale já se nedala a řekla, že tam jdu, testy mám negativní, s nikým jsem se od té doby neviděla, takže může být klidná. Tak to už mne ve stejném skafandru poslechla a poslala na rentgen. A tu žádanku na krev jsem si já vymohla, tvrdila, že to nemá cenu a laboratoř stejně jede nouzově, nikdo tam nebude.
Ano, nikdo tam nebyl, jen tři odběrové pracovnice, co neměly do čeho píchnout
, protože tam nikdo nechodil, když jedou nouzově. Vlezla jsem dovnitř, poslaly mne zas ven si zmáčknout pořadí - krásné číslo 2 od rána a pak mne pustily dovnitř, kde jsem tu dvojku mohla zahodit do koše.
Na rentgenu taky nikdo, zvonila jsem na zvoneček a přišla otrávená paní s chlebem, proč jsem tam jen jedna, že kdybysme aspoň chodili po víc lidech, takhle kvůli jednomu to odemykat, štelovat, a ještě co tam lezu s tím kašlem.
Normálně to bylo jak český film 60. léta, nová vlna, Forman hadr.
Myslím, že naše poliklinika vítězí v nasazení zdravotníků v první linii.![]()