Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 24. dubna 2020 22:12

Kokoska Tak jestli to mělo být na mne, tak lékařka mě vůbec neviděla, ordinovala "distančně", takže po telefonu, poliklinika byla neprodyšně uzavřená. To trvalo až do doby, kdy jsem měla v mobilu tu sms o negativním Covidu.

Potom jsem tam po telefonické domluvě přišla, musela jsem zůstat ve dveřích ordinace a daleko vzadu u okna paní doktorka, v igelitovém obalu a se štítem, diagnostikovala zápal plic, ale bez doteku, bez poslechu, bez rentgenu a odběru krve, neboť obojí ještě nebylo v provozu, a poslala mi poté recepty esemeskou.

No a když to po dobrání dvou silných ATB bylo pořád stejný, kašel jak tuberák, teploty, únava atd., tak jsem znovu volala, sice mě vidět nechtěla, ale já se nedala a řekla, že tam jdu, testy mám negativní, s nikým jsem se od té doby neviděla, takže může být klidná. Tak to už mne ve stejném skafandru poslechla a poslala na rentgen. A tu žádanku na krev jsem si já vymohla, tvrdila, že to nemá cenu a laboratoř stejně jede nouzově, nikdo tam nebude.

Ano, nikdo tam nebyl, jen tři odběrové pracovnice, co neměly do čeho píchnout , protože tam nikdo nechodil, když jedou nouzově. Vlezla jsem dovnitř, poslaly mne zas ven si zmáčknout pořadí - krásné číslo 2 od rána a pak mne pustily dovnitř, kde jsem tu dvojku mohla zahodit do koše. 

Na rentgenu taky nikdo, zvonila jsem na zvoneček a přišla otrávená paní s chlebem, proč jsem tam jen jedna, že kdybysme aspoň chodili po víc lidech, takhle kvůli jednomu to odemykat, štelovat, a ještě co tam lezu s tím kašlem.

Normálně to bylo jak český film 60. léta, nová vlna, Forman hadr.

Myslím, že naše poliklinika vítězí v nasazení zdravotníků v první linii.

Offline Kokoska
34953 příspěvků moje polička 24. dubna 2020 22:24

Jennyfor pripomnelas mi historku moji kamaradky. Prijela z Kolumbie s nejakym skrabancem na noze, ktery se ji zacal nejak podebirat. Pani doktorka v momente, kdy padlo jmeno te zeme, zbledla, kamosku zahnala ke dverim a aniz by ten skrabanec videla, hodila ji zadanku na kozni. Pry vypadala, ze se chysta vydezinfikovat ordinaci a mozna i zabehnout pro svecenou vodu.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 24. dubna 2020 22:28

Jennyfor to je fakt katastrofa.Zajimalo by me kolik lidi umre na zanedbani pece vic nez na kovid....at uz je jen lip.

Offline viktorka_od splavu
49352 příspěvků moje polička 24. dubna 2020 22:32

Zarinya určitě víc, aspoň u nás jo

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 24. dubna 2020 22:32

Jennyfor to zelezo zabira hodne rychle, za chvili budes jako rybka. :) 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 24. dubna 2020 22:34

viktorka_od splavu no,tady funguje dobre akorat muj zubar.Dostat se k praktikovi je nadlidskej vykon.....nevim a ani radsi nechci vedet co se deje v nemocnicich.

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 24. dubna 2020 22:41

bram jo, zabírá. MUDr. mi napsala tabletky, ale hodná paní lékárníková mi doporučila radši tekuté železo s vitamínem C, že po něm není blbě a zabírá hned. Dala jsem si hned po příchodu domů panáka a už teď mám pocit, že je to lepší (asi teda placebo efekt)

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 24. dubna 2020 22:49

Zarinya no přesně. Někde normálně jedou, ale jinde jsou papežtější než papež.

Potřebuju po té operaci ještě vyšetření hlasivek, v nemocnici, kde mi to dělali a kam jsem měla na tu kontrolu jít, ještě stále ambulance nejedou a tak jsem na té naší poliklinice střediskové vyhledala ve druhém patře ORL. A tam psáno, že ordinace zavřená, lékař v akutních případech poskytuje konzultace večer mezi 19 -21hod. na mobilu, jinak ať jedeme na pohotovost do nejbližší nemocnice.

Co ten doktor teda dělá ve dne ?

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 24. dubna 2020 22:50

Jennyfor to není placebo, to fakt pomáhá hodně rychle. Navíc vit C je taky dobrý nakopávač energie. On se tím hodně rychle spraví i ten zápal plic, uvidíš. Držím palce :) 

Offline Pinot Noir
29886 příspěvků moje polička 24. dubna 2020 22:54

Jennyfor měla jsem nedostatek železa jako těhotná, nemohla jsem dojít od autobusu domů, k tomu dvouletý dítě... Na nohy mě postavil fakt už druhej panák Floradixu. Opravdu to funguje! Ať už je ti líp

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 25. dubna 2020 08:27
Reakce na Jennyfor:

A tam psáno, že ordinace zavřená, lékař v akutních případech poskytuje konzultace večer mezi 19 -21hod. na mobilu, jinak ať jedeme na pohotovost do nejbližší nemocnice.

Co ten doktor teda dělá ve dne ?

Nejspíš je na zahrádce nebo ladí formu na tenise

Jinak zážitek teda katastrofa, já byla tenhle týden na menším zákroku, kterému předcházelo poměrně široké předoperační kolečko, takže jsem měla tu čest hned s několika ordinacemi a doktory. A až mě překvapilo, jak moc normální ten provoz byl. Doktorka měla sice skafandr, ale sestra jen roušku (to byl v jedné ordinaci celkem nepoměr), v další ordinaci doktor roušku + židli pro pacienta tak ty dva metry daleko ... a tak dále, celkově včetně toho zákroku bych to shrnula tak, že byla vidět zvýšená hygiena, (desinfekce atd.), ale nikde nic přehnaného ani hysterického a neměla jsem pocit, že by to nějak výrazně ovlivnilo normální provoz. Vlastně jo n,a klinice nebyl v provozu kávovar, to mě po ránu trochu nasralo  

Offline brrr
12341 příspěvků moje polička 25. dubna 2020 14:07

Kolega včera přišel do práce v košili, normálně je vůbec nenosí. V kombinaci s rouškou jsem se celé dopoledne pravidelně lekala, že máme v boudě cizího chlapa.

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 25. dubna 2020 16:00
Reakce na 0zero7:

Karja Hele, jak koho, vzdycky koukam, kdyz nekdo pise, ze prochazet, byt svizne, staci. Ja ted nachodim cca 25 km tydne a do zadne formy se tim nedostanu, abych mela vysledky musim makat. Ted mam natazeny slachy leve nohy, takze smula a vic nez 5km chuze za den to proste zatizit nemuzu. Ale takovy to ze staci malo? jakoze cvicme v rytme 20 min denne, tak mozna nekomu kdo nikdy nic nedelal a nebo pak somatotyp dobrej, to je frkot pak. Ten ja ale nejsem hi.

Hele, já jsem ten případ asi... Na mě ta rychlá chůze (ideálně hodinu denně, z toho min 30 v kuse, to se většinou dá) zatím pořád a docela dobře funguje.  K tomu teda plus 5-7 min denně lehkýho cvičení doma na koberci, abych nezapomněla. A hned vidím ten rozdíl, když jsem v časový tísni a trasy si zkracuju a popojíždím tramvají a na cvičení zapomenu... Ovšem i naopak, takže když fakt chci, během chvíle se můžu dostat do slušný kondice. Já to teda přisuzuju sportování v dětství, svalový paměti nebo něčemu takovýmu. A taky počítám s tím, že to nebude fungovat donekonečna.

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 25. dubna 2020 22:49

mitford sister Ach, díky za skvělé odkazy a osobní instruktáž . Jen se obávám, že někdy už "jen" fyzioterapie"nepomůže .

Mě už skoro půl roku bolí v oblasti SI (fakt vopruz) a dokopala jsem se na RTG a na fyzioterapii. Fyzioterapeutka pravila, že problém nevidí v páteři, ale že jde o problém způsobený špatnými pohybovými stereotypy nashromážděnými za řadu let a že mě tedy nebolí páteř, ale že mám přetížené svaly (bolest mi vystřeluje do zadní části stehna a to při návratu z předklonu, který je aktuálně fakt smrtelným zážitkem ). Bylo mi doporučeno správně dýchat a cvik "medvěd" + nějaké další dva podobné. Výsledek zatím nula, takže do sebe i nadále rvu Brufen, abych se nezbláznila. 

Jo a prý by mohlo zabrat odblokování kostrče (ano, TOU cestou p.r. ), což jsem zatím s díky odmítla. 

Offline Kokoska
34953 příspěvků moje polička 26. dubna 2020 00:32

whiskas však jsem si říkala, kde jsi, dlouho tě nebylo vidět. Tak držím palce, ať to brzo přejde.

Offline 711990
18318 příspěvků moje polička 26. dubna 2020 07:07

whiskas je to blby jo, ale to odblokovani mi fakt pomohlo. Mela jsme kostec uplne ohnutou, od nekolika padu. A prezit se to dalo. I kdyz teda se mi do toho fakt nechtelo

Offline Lamicka
14187 příspěvků moje polička 26. dubna 2020 09:15

whiskas na odblokovani kostrce jednou za cas chodi kamaradka, asi bych taky mela blok jako ty, ale ji to hodne pomaha. Ma narizeno od fyzioterapeuta dat si predtim 2 dcl vina. 

Offline clothilde
2059 příspěvků moje polička 26. dubna 2020 09:35

whiskas k odblokovani kostrce touto cestou jsem taky mela ostych. Pak jsem do toho sla, protoze bolest byla nekonecna. A jsem rada, ze jsem se odhodlala. 

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 26. dubna 2020 09:36

whiskas Nevahala bych, ono o nic fakt nejde a pomuze to;-). Ale pri prvni nabidce jsem taky odmitla a prisla az za tyden;-);-)

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 26. dubna 2020 09:38

Jedna povrchni. Chtela jsem se trochu zuslechtit a dobarvit si rasy a vlasy. Prvni splneno, ale druhy.....moje barva na vlasy se uz nevyrabi!!!! Ja jsem taaak otravena z toho. Skvele se to pouzivalo a perfektne mi to sedlo