Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Olinka
141 příspěvků moje polička 14. prosince 2016 22:22

Teda dámy, ta diskuze o chlapech mě teda nepotěšila, protože jsem si z ní akorát potvrdila dojem, že najít nějakého použitelného je takřka nemožné. A najít použitelného a zůstat s ním celý život, to už je v dnešní době úplný zázrak. Ale já jsem idealistka, pořád v nějakého použitelného věřím - a nemusí být na celý život, stačilo by na pár let :-))

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 14. prosince 2016 22:31
Reakce na Olinka:

ale nie, použiteľných je dosť. Napríklad aj ten môj, akurát nám to už spolu nefunguje, ale s kľudným srdcom by som ho odporučila ďalej 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 14. prosince 2016 23:10
Reakce na žluťásek:

Tohle je ale fór, žejo? Že to nemyslíte vážně, že NE??

ale myslím, no.

zloděj je tedy bývalý změstnanec, ne úplně cizí osoba, policii jsme dali dvě adresy, nicméně policista mi blahosklonně sdělil, že pokud jim neotevře, tak oni stejně nemají žádné možnosti, jak ho donutit jít vypovídat. mno. tak čekám, kolik let bude policii trvat, než tuto zcela jasnou kauzu uzavře.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 14. prosince 2016 23:20
Reakce na žluťásek:

mimochodem, s ohledem na předchozí zkušenosti s policií a soudy očekávám, že závěr bude něco ve stylu:

- zloděj si myslel, že peníze v trezoru jsou určeny na nákup jeho pracovního oděvu, a proto to není krádež (to je také true story, fakt takto jiný zloděj odůvodnil, že kradl, a policie mu uvěřila)

- zloděj nic neukradl, protože peníze jen zapomněl tři měsíce doma v obýváku a nevšiml si, že nechodí do práce a shání ho zaměstnavatel i policie

- zloděj to sice ukradl, ale můžeme si za to sami, protože neměl ve smlouvě poučení, že věci v trezoru nejsou jeho, a proto se vlastně ničeho nedopustil

je to trochu přehnané, ale variace na všechny výše uvedené možnosti skutečně existují v praxi. za naše peníze se již párkrát někdo pěkně poměl a nestalo se mu vůbec nic. ani je nemusel vracet.

Offline Kokoska
34951 příspěvků moje polička 14. prosince 2016 23:47
Reakce na Jiná Realita:

Už jsem to myslím psala na MP - Když manželovi ukradli kolo a k němu přibrali GPS, která ještě pár dní pracovala, tak nám firma, od které byla koupená, dala výpis o pohybech během těch dní. Vyhledali jsme si to podle souřadnic na mapě, bylo jasně vidět, že se opakovaně vracela na noc do jednoho místa a zastavovala se během dne v jiném. Manžel to předal policii, načež jsme po měsíci dostali přípis, že šetření se odkládá. Asi čekali, že zloděje přivedeme s podepsaným doznáním, a když jsme toho nebyli schopni, dobře nám tak.

Offline 0zero7
11893 příspěvků moje polička 15. prosince 2016 00:23
Reakce na barbucha:

cha cha cha, vidim, ze to mame stejne s tema nazorama na chlapy. Ono se to myslim i samo vytribi, me treba jedinci, co me absolutne nepritahujou velmi radi vykladaji, jak jim nahanim strach ehm, velmi vtipne. Ja teda prezenta typu o kterym vy a kokoska mluvite nezazila a snad ani nezaziju. klep na drevo. Materialu je zaitm dost

Offline Kokoska
34951 příspěvků moje polička 15. prosince 2016 00:28
Reakce na 0zero7:

Přála bych vám to nezažít :) když on se leckterej vybarví až po dost dlouhé době. 

Offline 0zero7
11893 příspěvků moje polička 15. prosince 2016 00:30
Reakce na Kokoska:

to jo, svata pravda, me se nejhur jeden vybarvil asi po 3 mesicich, to teda bylo rychly, ale takovy mindraky to svet nevidel 9myslela jsem ze je plachy, coz me nejak priblble asi tehdy pritahovalo, no uz nikdy vice) Jsem zdrahal ze za mnou byla zizlava cara :)

Offline 0zero7
11893 příspěvků moje polička 15. prosince 2016 00:34
Reakce na continuity:

ja bych rekla, ze toto se dost dedi. Mame to tak v rodina do xteho kolene.

jinak zajimave je, co muj muž ve stavu mirneho ovineni deklaruje jako muj best charakterovy klad. Ja prosím NEPRUDIM. Buďte zapomenute vanilkove rohlicky, babovky a steaky. Hospod, kde vám udelaji dobrý steak je hojne, ale hlavni je prosím neprudit!

Neprudit je zcela zasadni!! Nerus a neprepinej takzvane (nemyslim ted televizi) ale to je furt dokola o tom sebevedomi, muz nebo zena co netrpi komplexy nebudou druhymu do hospody s kamaradama vypiosovat na telefon a podobne. Kolikrat se divim, co jsou nekteri jedinci obou pohlavi schopni snyst, ja bych uz davno byla jinde a s nekym jinym.

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 15. prosince 2016 06:53

Když jste tu řešily naše matky a babičky, ona ta jejich domácnost a naše, je opravdu velký rozdíl. Babiččinu domácnost bych nechtěla ani za nic. A jsou i velké rozdíly mezi domácností ve městě a na vsi, když si leccos vypěstujete. Jinak se dělá svíčková, když koupím hovězí a zasypu ho mraženou zeleninovou směsí a jinak, když jdu nejdřív ušáka popravit a vykostit a mrkev vytáhnout ze země.

Podle mě je úplně jedno, co kdo pro rodinu dělá, ale ve výsledku by oba měli mít +- stejné množství volného času a peněz pro sebe. Představa, že běhám kolem pána domu hovícího si na gauči nebo nemám na parfém a taťka si pořídí co chvíli něco pro radost a chodí s plnou peněženkou, tak to bych tedy nerozdýchala. U nás doma platí, dělej, co je třeba. Takže manžel, když je třeba, zvládne všechno od jednoduchého vaření přes úklid po úkoly s dětmi a já zas neremcám, když stojím u míchačky.

Offline LennH
158 příspěvků moje polička 15. prosince 2016 06:56

Ja si stezuju na praci. Mam uvazek 30 hodin tydne a tento mesic teda delam urcite vic nez 40, ale samozrejme doma pichacku nemam, zejo. Navic mi od pondelka zavrou na 3 tydny jesle, takze me ceka home office s dcerou. Muz pracuje kazdy den do sedmi do vecera a bude to tak az do triadvacateho. O myti oken a peceni lineckeho si tak muzu nechat akorat zdat. Uaaaa!

Offline Janulik03
20258 příspěvků moje polička 15. prosince 2016 08:41

Ja sa ešte vrátim k chlapom. Mne dala moja babička jednu radu. Pozri sa ako sa chlap chová k svojej matke (tak sa potom bude chovat k tebe v staršom veku) a ako sa chová k deťom a zvieratám. Ešte mi poradila, aby som si dobre všimla, ako sa zachová v nečakanej kríze, že tam sa tá povaha prejaví okamžite.

No na tú krízu som nečakala a vzali sme sa. Na to že, som sa pohrávala striedavo s myšlienkou zakopať ho na záhrade, rozvodom a to sa striedalo s vrúcnou náklonnosťou sme spolu už 30 rokov a teda už nechcem si zvykať na iného. Ono vo vzťahu je pravda, že si na seba aj treba fakt zvyknúť. Nič nejde okamžite. 

Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 15. prosince 2016 08:44

Není nad to, mít před obchodem Macochu  

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 15. prosince 2016 09:12
Reakce na LennH:

to chce klid!

já mám slovy jeden dárek, aspoň trochu uklízím po nocích (protože mám doma takový bordel, že to ani není možný, protože poslední měsíce toho mám fakt moc a myslela jsem, že před vánoci udělám úklid hloubkový, no houby zas), mno a protože jsme to ve firmě trochu přestřelili s objednávkami a onemocnělo nám několik lidí, půjdu do práce i v sobotu a asi i v neděli, a přes týden budu v práci asi 16 hodin denně, protože nejřív musím udělat svoje věci, a pak jít pomáhat do provozu. naštěstí nemám děti, to bych už nedala. jsem tak unavená, že moje jediné přání pod stromeček je den nerušeného spaní 

Offline žluťásek
8862 příspěvků moje polička 15. prosince 2016 10:33
Reakce na LennH:

O mytí oken bych si teda nechtěla nechat zdát ani v tom nejdivočejším snu. Tuhle předvánoční tradici jsem nikdy nepochopila a ani ji rozhodně doma nehodlám zavádět. Mytí oken v mraze? Jako proč?? :)

Bez lineckýho se Vánoce taky obejdou, zvlášť když je dcera teprve v jeslích, to jí bude úplně ukradený, jestli dostane doma pečený linecký nebo jí pro radost na mlsání koupíte nějaký dětský sušenky. A vůbec bych se nestyděla někdé dobré cukroví koupit, třeba na farmářských trzích mají u nás tak hrozně dobré koláče i zákusky, že i cukroví musí být perfektní.

Jiná Realita Já jsem teď z toho tábora nemocnejch, co před Vánocema odpadli. Doma bordel příšernej, ale momentálně jsem ve stavu, že je mi to úplně ukradený. Přinutila jsem se teda naházet aspoň do pračky nějaký prádlo a vyprat jednu infekční várku, abysme měli ještě vůbec nějaký čistý ručníky :) Ale na nějaký utírání prachu si tu teď určitě hrát nehodlám. Cukroví nemám a dost pravděpodobně upeču jen nějakou mini várku lineckého, protože mi beztak chutná nejvíc a jiné skoro nemusím. Loni jsem koupila mraky oříšků a sušeného ovoce na marokánky, pak jsme to jen nasypali na misku a snědli rovnou. Aspoň tam nebyl ten další cukr a čokoláda :-))

To kolemvánoční šílenství začíná už přerůstat únosné meze, zvlášť ženy se mi zdá, že často doslova padají na... ehm, ústa. Aby bylo naklizeno, nakoupeno, napečeno, uvařeno, dárky pro širokou rodinu nakoupené a krásně zabalené, návštěvy domluvené, děti vybavené cukrovím na besídky ve škole a dvaceti kroužcích. Muž pak donese stromeček a je za hrdinu, jakej krásnej vybral

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 15. prosince 2016 10:51
Reakce na žluťásek:

já mám teda jen ten stromeček. jsem za hrdinu sama sobě!

Offline žluťásek
8862 příspěvků moje polička 15. prosince 2016 11:01
Reakce na Jiná Realita:

Já mám na bílém ubruse vánoční prostírání a dvě barevně ladící svíčky hvězdičky a myslím, že je to zcela dostačující vánoční výzdoba  Stromeček už několikátej rok kupuju těsně před Vánocema a je to takovej stromečkovej paskvil, úplně  miniaturní stromeček, možná spíš hezká větev, co strom připomíná, vsazená do kulatiny. Nemusím upevňovat do stojanu, vejde se hezky na stolek, kde je momentálně adventní věnec, stačí na něj pár slaměných ozdobiček a červených mašlí, které jsem uvázala před pár lety a jen je každoročně rozmístím na větve. Likvidace stromku rovněž jednoduchá, po Novém roce vezmu štípačky, milej stromeček nastavím nad odpadkový koš a během pár minut je uklizeno :)

Offline Kokoska
34951 příspěvků moje polička 15. prosince 2016 11:13
Reakce na žluťásek:

Jen počkejte, až dítko začne chodit do školky a na kroužky :)

Já to teda taky nepřeháním, ale když byly děti malé, přece jen jsem se snažila víc. Ono to taky člověka víc baví, když vidí to nadšené těšení. 

Offline žluťásek
8862 příspěvků moje polička 15. prosince 2016 11:24
Reakce na Kokoska:

Jé, já se na to těším :) A s radostí s ním budu matlat to cukroví, jen vanilkové rohlíčky asi vynecháme, ty nesnáším péct, obalovat v cukru ani mi nechutnají. S malými dětmi jsou Vánoce hrozně kouzelné a fakt se na to moc těším, vůbec na nějaké minimalistické výzdobě netrvám a kýči v podobě pestrobarevného stromečku ověšeného čokoládkama se naprosto nebráním. Bude to prima :)

Offline continuity
43128 příspěvků moje polička 15. prosince 2016 13:24
Reakce na Kokoska:

nase skolka letos mela besidku 29.11. a ocekavalo se, ze doneseme cukrovi. zacinam pect po Mikulasi a i to se mi zda brzo. takze letos bylo cukrovi z kramu, ktere navic koupil muz, protoze ja jsem nemocna odpadla cestou domu. :)