Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Online Kokoska
34953 příspěvků moje polička 15. prosince 2016 22:22
Reakce na :

S dnešním rozumem bych se nevdávala hned po škole, určitě bych si nechala tak rok-dva a trochu se rozhlídla po světě. Jenže tehdy byla jiná doba, jako že "na co čekat?" Navíc rodiče by asi byli bývali dost proti tomu, abych sama zůstala v Praze, a já jsem se rozhodně do rodného města nehodlala vrátit. Takže jsem se vdala, i když si vzpomínám, že jsem si v jeden moment úplně jistá nebyla. 

Když už se stalo, nelituju ničeho. ZA SEBE nelituju. Přesto to pociťuju jako určité životní selhání, že jsem dětem nedokázala udržet domov s tátou. Na druhou stranu jsem byla přesvědčená, že pro ně není úplně přínosný model, kdy rodiče se k sobě chovají jako cizí lidé, sice zdvořile (před nimi jsme si účty nevyřizovali), ale neobejmou se, nedají si pusu, nežertujou, každý spí jinde, nedělají se společné akce a když, tak za mlčení a chladného odstupu dospělých. 

Naštěstí se povedlo, že jsou z nich rozumní dospělí, s otcem mají celkem dobrý vztah, i když z jeho strany dost odtažitý, což se mi zdá způsobené jeho druhým manželstvím. Dokud byl sám, byli spolu každý týden jedno odpoledne a víkendy, jak se domluvili, ničemu jsem nebránila. Když se oženil, nějak se to samovolně omezilo, ale to už byli natolik velcí, že nedošlo k nějakým citovým bouřím. 

Mluvila jsem jednou s dětma o svých pocitech viny a oba říkali, že jsem byla dobrá máma, že mi nic nevyčítají, tak jen tiše doufám, že jejich vztahy dopadnou líp.

Online Kokoska
34953 příspěvků moje polička 15. prosince 2016 22:33
Reakce na MP Meri:

Nebojte se toho. Pokud po dítěti toužíte, uvidíte, že s ním je pohled na svět trochu jiný a co se zdálo jako smutný pohled na ubíjející stereotyp, může být docela zábavné. Pro mě se to ubíjejícím stalo až asi po šesti letech doma, ale já jsem neměla babičky ani jinou pomoc a většinou jsem opravdu byla uvázaná doma. Navíc nejsem z Prahy a všechny kamarádky ze školy se vrátily po promoci domů. Dost těžce jsem navazovala nové kontakty, jsem podstatou introvert a dost mi trvá, než si k někomu najdu cestu. 

Hormony udělají svoje a překousnete leccos, co se vám teď může zdát děsivé. V dnešní době jsou navíc možnosti třeba pracovat při RD, i ten internet pomáhá nebýt tak izolovaný, existuje baby-sitting, to za mého mládí vůbec nebylo.

A ze zkušeností z okolí - nečekejte na poslední chvíli, taky se nemusí zadařit podle vašeho přání a pak jsou to docela nervy.

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 15. prosince 2016 22:39
Reakce na MP Meri:

Já to mám s těmi věcmi okolo domácnosti fakt podobně.  Ale s tím dítětem je to trochu jinak.   Jednak trochu zafungují hormony, budete mít náplň dne, to malé Vás prostě zaměstná.  To není jako ležet nemocná a přemýšlet, že jste mohla být  v práci... taky uvidíte, jak se i díky Vaší péči to malé vyvíjí.  1. úsměv, kroky, slova...Jasně, že každý na to není,  ale ono Vás to tak nějak pohltí.  Abych to zase nemalovala na růžovo. Občas budete nevyspaná, otrávená, naštvaná.  Ale jednou se Vám to všechno vrátí.  

Offline viktorka_od splavu
49352 příspěvků moje polička 15. prosince 2016 22:51
Reakce na MP Meri:

mne prisla prace v domacnosti ponizujici, kdyz jsem se mela starat "povinne" o cloveka, ktery mi tu lasku a peci neoplacel. to se pak s laskou delat neda. u ditete to neni problem, tam je ta pece sice dost narocna neze namahava, ake nikdy nekoncici - jente dite dava hrozne moc zpet

no a pokud by to melo byt aktualni, podumala bych treba nad castecnym uvazkem a pomocnici v domacnosti

Offline viktorka_od splavu
49352 příspěvků moje polička 15. prosince 2016 22:53
Reakce na :

prijit na to, co nechces je prvni krok. a ted co bys chtela, skutecne (recnicka, neni nutny to psat:-)

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 15. prosince 2016 22:56
Reakce na :

Ano, to je také možnost.  Je fajn, že si každý může vybrat podle svých možností a potřeb. 

Offline 0zero7
11893 příspěvků moje polička 15. prosince 2016 22:57
Reakce na :

Hele, ale zas je dobry, ze si asi uvedomujete, cim to je a tim padem to muzete zmenit. Akorat to chce docela koule, pokud chcete zmenu, ktera bude nejak zasadni (napriklad stehovani do jine zeme, zmena zamestnani za cilem kariery co vas bude vic bavit atd).

Podle me je nejzasadnejsi obecne zivotni postoj. Mela jsem jednou spolubydlici, co mela dobrou praci o ktere rikala, ze ji chtela vzdy delat, podporu rodicu naprosto ve vsem, pak i pritele a stejne nebyla a neni spokojena (ted ceka dite a koupili si dum - jeji sen - nicmene jsem ji potkala a jediny o cem se bavi je jak je desne ve stresu, tak rikam, ty jo to si ani neuzijes pak) Ale ona ma proste i trochu takovou povahu, co si dela starosti a je uzkostliva a je pro ni asi tezsi mit z neceho radost. Me se obcas stava, ze mi lidi rikaj, ze je super, ze jsem tak usmevava a happy a ze jak to delam, no jak to....samozrejme se clovej neciti kazdej den nejlip na svete. Ale tak muzu sedet doma a cumet do zdi a nebo s tim neco udelat (to je ted extrem, ale asi vite jak to myslim).  bude to znit desne klise, ale maly radosti jsou dulezity - mam pyrex misu na peceni chleba za $6 ou jeee. Proste myslim, ze zasadni je celkovej pristup. Tolik me dva centy k tematu :) Drzim vam palce!!

Offline 0zero7
11893 příspěvků moje polička 15. prosince 2016 23:08
Reakce na :

Gratuluju! To je bezva, urcite najdete neco lepsiho!

Dotaz na telo, kdyz pritel moc nikam chodit nechce a vy jo, tak muzete s kamaradama? Vsak on nemusi ze jo. Jinak pokud nerad chodi kamkoliv, nejen cestovani, ale treba i do spolecnosti, tak pro me osobne by to byla prekazka, jelikoz jsem tvor pomerne spolecensky a casto organizujeme treba dinner party apod, ale samozrejme ne kazdy to tak ma :)

Online Kokoska
34953 příspěvků moje polička 15. prosince 2016 23:57
Reakce na :

Když už jsem podala žádost, probíhalo to pak poměrně mlčky. Zajímavé je, že ani jednou neřekl, že mě má rád, že bych to neměla dělat kvůli dětěm, ať neodcházím, že je mu to líto atd. Mluvil hlavně o tom jak ON to v sobě teda nějak překousne, jak ON se s tím teda nějak smíří.

Offline Janulik03
20258 příspěvků moje polička 16. prosince 2016 08:06

Fúha! Zisťujem, že vlastne mám tak trochu ten život stále rovnaký. Jedna firma, akurát už iný majiteľ, rovnakí spolupracovníci už 30 rokov (pribudli nejakí noví), rovnakí priateli, jeden partner. Začínam si klásť otázku, je to normálne v dnešnej dobe?

Amun držím vám palce, tento prvý krok môže odštartovať ostaný postup. Pokiaľ partner nechce cestovať a zároven chcete byť spolu, tak potom íst s niekým iným a vracať sa k nemu spokojná a on bude spokojný, že ste spokojná, alebo sa to vyvrbí samo a stretnete niekde to pravé.

Každopádne človek, ktorý je tak niekde v sebe nespokojný, niečo hľadá a nebude pokoj, pokiaľ nenájde. Možno je to hneď za rohom. Tak tam nakuknite. :)

Offline Sweet Potato
40377 příspěvků moje polička 16. prosince 2016 08:23

Pro Amun  i ostatní na téma štěstí. Onehdy jsem zyslechla, bohužel už nevím od koho, úvahu na téma štěstí, která na první pohled zněla trochu frázovitě, ale pak mi došlo, že je přesná. Bylo to o tom, že lidé často očekávají Štěstí s velkým Š jako nekončící drogový rauš. Ale ono se nelze dlouhodobě zmítat v extázi. Ve skutečnosti je Štěstí jako když třeba si třeba s chutí zahrajete na piáno. 

Jsem šťastná a spokojená. Ale po tom rauši se mi občas stýská.

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 16. prosince 2016 08:27
Reakce na Janulik03:

Jestli je to normální, to si netroufám posuzovat. Po krátké práci před MD jsem změnila místo a to mám už 16 let.  Ale s těmi přáteli to mámjinak, tam se mně to mění.  Hodně dobrou kamarádku do nepohody mám "jen?" 1, zbytek jsou dobří známí, kamarádi a ti se mně během života celkem mění. Ne, že bychom se nějak rozcházeli ve zlém, spíš  jak se mění koníčky a okruh známých, tak  s některými se člověk už tak nevídá a  naopak získává nové.  Já jak jsem začala hrát  až v 39 letech tenis (zcela od nuly), tak jsem se seznámila s novými lidmi  a z nich se třeba vygenerovala moje nyní nejlepší kamarádka, za kterou jsem moc ráda a další známí,kteří mě něčím obohatili a přivedli  mě k novým aktivitám  a za toto rozšíření obzorů jsem také  moc ráda. Nyní se rýsují  nová  přátelství, která začala jako čistě obchodně-pracovní vztahy manžela a já jsem se k tomu přidala jako  "povinný " doprovod manželky , tak jsem zvědavá, zda z toho něco bude. 

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 16. prosince 2016 08:28
Reakce na Sweet Potato:

No jistě, a jak nás masírují  reklamy, na trvalé štěstí máme všichni zcela automaticky nárok, klidně i na půjčku! 

Offline Sweet Potato
40377 příspěvků moje polička 16. prosince 2016 08:32
Reakce na Berta:

Já o sobě vím, že mám sklon čekat na "Velké Až" a že bych taky mohla prožít život v čekárně. Tak se učím žít dnes a užívat si to. On ten čas totiž mrcha strašně letí. (Odcházím do radovacího vlákna.)

Offline Sweet Potato
40377 příspěvků moje polička 16. prosince 2016 08:33
Reakce na :

Držím palce!

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 16. prosince 2016 09:20
Reakce na :

tiež sa hlásim do klubu večne nespokojných, tento stav trvá už niekoľko rokov. Neviem sa posunúť dopredu, vzťah ma neuspokojuje, práca ma neuspokojuje, často mám pocit, že celý môj život stojí za kočku. Že žijem extrémne nudný život, mám neustály pocit nudy či cvičím, alebo pozerám seriál. Často mám pocit, že som zlyhala, že nemám žiadnu kariéru, žiadnu rodinu, ani nerobím nič prínosné pre spoločnosť.  Niekedy mám veľkú chuť sa zbaliť a odsťahovať sa niekam na juh Španielska. A to mám takmer 33 rokov. Pomoc!

Takže vlastne oproti mne ste na tom vynikajúco :-)