Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 18. května 2020 22:15
Reakce na Evaeva:

MP Marge přes bolest určitě neběhej. Můžeš zkusit nějaké kompenzační cvičení nebo posilovací cviky na core. Nevím, jestli jsou u vás otevřená fitka, u nás se dají najít lekce zdravotního cvičení nebo funkčního strečinku a pod. Jestli uvažuješ o návštěvě fyzio, tak jedině dobře. Pokud by to byl úraz, tak to bys věděla. 

​Prave ze vsechno je zavrene Ja jsem si tesne pred Koronou poridila clenstvi ve fitku, kde jsou v cene clenstvi jak skupinove, tak individualni lekce s trenerem, a hodne ze zameruji prave na core, no a nestihla jsem se ani objednat, nez zavreli. 

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 18. května 2020 22:17
Reakce na Evaeva:

MP Marge a nějaké lekce běhání v okolí nemáš nebo běžeckou skupinu? Nebo si zaplatit trenéra. Ten by ti zkouknul, jestli děláš nějaké chyby. Špatné návyky v běhu se dají přeučit.

​ Bohuzel  Dle Internetu tady ma fungovat zajmova bezecka skupina, ale ptala jsem se, a pry uz ne. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 18. května 2020 22:21

MP Marge to je fakt smůla. Můžeš zkusit najít něco na YouTube, jak cvičení tak i něco o běhání, hlavně o protahování a kompenzaci. Techniku běhu si nejspíš sama neopravíš, ale ty věci okolo si sama "nastudovat" můžeš. Žádný konkrétní tip bohužel nemám, třeba někdo jiný poradí. Snad už se i u vás začne situace zlepšovat.

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 18. května 2020 22:57

Evaeva Tady!? Kdyz vidim, co Americane predvadeji, a to jak vlada, tak prosti obcane, tak jsem si temer jista, ze to nejhorsi nas teprve ceka

Jinak ja hledam novou praci a chci se odsud odstehovat, tak treba skoncim nekde, kde je vic moznosti?

Jeste me taky napadlo, ze bych se proste mohla na behani vykaslat a delat neco jineho! Ale kdyz me se ta predstava ranniho behu za svitoreni ptactva tak zamlouva! A jeste jsem chtela naucit psika, aby behal se mnou - beztak taky potrebuje zhubnout

Online Evaeva
příspěvků moje polička 18. května 2020 23:05

MP Marge a co teda zkusit rychlochůzi? Je sice možné, že tě to bude taky bolet, ale nemuselo by, je to menší zátěž. Ono teď bude těžké začít s novým sportem, když je všechno zavřené, je dobré, když ty základy se člověk od někoho naučí. Popravdě je to tak trochu stížnost na školní tělocvik, protože jeho hlavní funkce by podle mě měla být právě to, že člověk získá nějaké ty obecné základy pro další život.

Přeju ti, ať práci brzy najdeš a sní i nové a lepší místo k žití.

Offline continuity
43119 příspěvků moje polička 18. května 2020 23:05

MP Marge držím palce s novou prací. Co se stalo? 

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 19. května 2020 00:20

continuity Nevim, jestli si pamatujes, ze jsem dala v unoru vypoved v tom azylovem dome pro obeti domaciho nasili? Nasla jsem si okamzite misto jako odborna vychovatelka, coz me sice bavi a hlavne, po letech mam po praci cistou hlavu a more volneho casu (pracuju jen 4 dny v tydnu), takze muzu psat a venovat se dalsim konickum, ALE -  neuzivi me to

Tak musim vymyslet, co dal.

A se sambem uz dlouho mluvime o tom, ze se nekam odstehujeme, klidne treba i do jineho statu. 

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 19. května 2020 00:23
Reakce na Evaeva:

MP Marge a co teda zkusit rychlochůzi? Je sice možné, že tě to bude taky bolet, ale nemuselo by, je to menší zátěž. Ono teď bude těžké začít s novým sportem, když je všechno zavřené, je dobré, když ty základy se člověk od někoho naučí. Popravdě je to tak trochu stížnost na školní tělocvik, protože jeho hlavní funkce by podle mě měla být právě to, že člověk získá nějaké ty obecné základy pro další život.

Přeju ti, ať práci brzy najdeš a sní i nové a lepší místo k žití.

​Dekuju

Jinak teda na odlehceni: Mne skolni telocvik naucil hlavne simulovat a dumyslne se ukryvat na skolnich zachodech Ja byla jako dite hroznej pecival; nebavilo me nic jineho nez knizky. Dneska toho lituju. 

Offline rozarka
4218 příspěvků moje polička 19. května 2020 07:32

MP Marge , já taktéž. Ale kdyby to bylo naopak, bylo by to horší, čtení stavím vysoko nad výmyk

Online Evaeva
příspěvků moje polička 19. května 2020 07:55

rozarka no právě, na co je ti výmyk. Kdyby tě naučili správně posilovat a protahovat se a třeba techniku běhu a jak u toho dýchat, bylo by to mnohem účelnější.

Offline continuity
43119 příspěvků moje polička 19. května 2020 08:05

MP Marge jj, to si pamatuji, že si měnila práci.

Tak hlavně ať najdeš něco super a v hezkém městě. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 19. května 2020 09:44
Reakce na Evaeva:

rozarka no právě, na co je ti výmyk. Kdyby tě naučili správně posilovat a protahovat se a třeba techniku běhu a jak u toho dýchat, bylo by to mnohem účelnější.

​Přesně. Taky by bylo fajn, kdyby po povinné školní docházce člověk měl k nějakému druhu pohybu kladný vztah, kdyby mu pomohli se v tom najít a ne všechen sport znechutit.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 19. května 2020 10:02
Reakce na dynda:

​Přesně. Taky by bylo fajn, kdyby po povinné školní docházce člověk měl k nějakému druhu pohybu kladný vztah, kdyby mu pomohli se v tom najít a ne všechen sport znechutit.

Online barbucha blogger
35848 příspěvků moje polička 19. května 2020 10:11

Bééé... fňuk! 

Zašla jsem na to EMG s mrtvým malíčkem... pustili do mě proud, div jsem nespadla z lehátka, přiškrtili drátem, propíchali jehlou... konstatovali že nerv je v háji, těšíme se na kontrolu na podzim a good luck při nevyhnutelný operaci.

Jediná z toho plynoucí výhoda je, že mam přísně nařízeno vyvarovat se nějakýho velkýho ohejbání - levý - ruky a opírat se jen o měkký. Tímto už doma nehnu prstem a v práci jsem si objednala polštářky, aby se mi lokýtky moc neotlačily

Online barbucha blogger
35848 příspěvků moje polička 19. května 2020 10:12

MP Marge 

A kam bys šla nejradši? Myslím zeměpisně...

Offline rozarka
4218 příspěvků moje polička 19. května 2020 10:19

Evaeva Jenže já chodila do školy v době, kdy se v tělocviku, který vyučovala ruštinářka, cvičilo hlavně na spartakiadu . Dnes už snad je situace malinko jiná. 

Offline andulka01
12840 příspěvků moje polička 19. května 2020 10:25

dynda To by bylo fakt krásný. Jen na většině škol nesměli učit zneuznaní "skoroolympionici", kteří po kariéře neměli na vybranou. Tak to teda bylo za mě (tzn. dávno).

Teď si troufám tvrdit, že jsou učitelé hodně někde jinde a pokud má dítě aspoň trochu zájem, jde to. Vždyť kolik mají možností, pomůcek, vybavení.... Nedávno jsem byla ve školní tělocvičně (vesnice) a jenom jsem zírala. Měkkounká podlaha, lehounký míče, vybavení na florbal, badminton, lacros. Připadala jsem si tam jak v cukrárně.
Druhou stránkou je, když si dítě u rodičů vybrečí generální pardon na tělocvik a nechce dělat nic. Ve finále je to stejně v přístupu rodiny, pokud je normální se trošku hejbat od dětství, myslím, že pak už je tělocvit pohoda (pokud je učitel rozumný).

Offline 711990
18318 příspěvků moje polička 19. května 2020 10:52

andulka01 ja mela uvolneni z telocviku celej vyssi gympl, moc sem se rodicu neptala a napsala nam ho maminka spoluzackyke sportu jsem byla vedena od detstvi a stejne tak jsem se k nemu pak vratila. To je normalni, ze ma dite fazi, kdy ho to vsechno prudi....spis je dulezitejsi vztah rodiny ke sportu. Kdyz se doma valej na gauci, tezko si dite bude uzivat moznosti zahrat si lacros...

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 19. května 2020 11:50

MP Marge Já jsem teď dokonce tady v Brně viděla, že nějaký kluk, fyzioterapeut, nějak srovnává došlap. Mám pocit jestli to dokonce nebylo i v souvislosti s Jágrem. Když prý špatně došlapuješ, tak tě od toho bolí nejen nohy, ale i záda, ramena a kde co všechno. 

Boty se taky dají koupit podle tvého stylu běhu pomocí měření došlapu, ale to mi třeba vůbec nepomohlo. 

Při rychlé chůzi ten problém nemám, takže předpokládám, že nějaký špatný pohyb při běhu. Otřesy nebo právě styl toho běhu. Jelikož mi o to zas nijak moc nešlo, tak jsem to neřešila.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 19. května 2020 13:26

andulka01 tohle je jako všechno kus od kusu. Já na gymplu se sportem neměla problém, ale já souběžně dělala atletiku a pohyb mě vždycky bavil. Na tělocvik na prvním stupni stejně nevzpomínám ráda. Mám školou povinnou sestru a třeba u ní je ta výuka pořád stejná, samá vybika apod. Holt pomůcky nejsou všechno.

Jeden můj kamarád je vystudovaný učitel TV. Učil jen chvíli, teď se věnuje programování. Byl by to perfektní tělocvikář, děti u nás v klubu ho mají rádi. Ale stěžoval si, že na ZŠ i na prvním stupni se půlka dětí není ochotná pohnout, část má osvobození, rodiče tělocviku nedávají absolutně žádnou důležitost a s dětmi spoustu věcí nemůže dělat, protože když si někdo zvrkne kotník, tak ho rodiče klidně zažalují. Přitom on je fakt nadšenec a skvělý trenér.