Potrefenáhusa tak to nevím, já ho znám jako trenéra, dospělých i dětí a je skvělý. Já myslím, že ho to otrávilo a tím, že děti vede jinde a tam vidí zájem a nadšení, tak nemá potřebu to zkoušet jinde.
Stěžovací vlákno
Garfie no ale hlavně, na hranici mezi Minessotou a Dakotou je FARGO ![]()
Garfie jezis, co to je neuroborelioza? Chci to vědět? Děkuju, jsi hodná. Taky je nesnáším, proč vůbec tak blbe zvíře existuje. Ono riziko stoupá, když je zakousle dlouho, dceru každý večer prohlížím, bydlíme u lesa a holky tam mají bunkr. U sebe jsem to nerozumne podcenila, tak jsem naštvaná. Možná se zda, ze to moc prožívám, ale manželova maminka je kvůli chronické borelioze v invalidním důchodu, je částečně ochrnutá na půlku těla.
Malenge děkuju moc. Taky je nenávidím!
I kdyz ja bych se jeste rada naucila lyzovat!
Ja jsem zacala ve 40, nic nemas ztraceno! Sice styl "pan profesor Klaus predvadi telemark", ale co uz.
Garfie seš holt nevinná duše no...já ne :)
Se sambem mame radi zimu, coz vyloucilo Floridu a Kalifornii (o zbytku Jihu nemuze byt ani reci, protoze tam bychom se nehodili kulturne). Nemuzeme nikam, kde je nelegalni marihuana (kvuli sambovi, ja nekourim - ac verim na jeji lecebne ucinky. Ale ty zatim nepotrebuju.), coz bohuzel vyloucilo Wisconsin. Vylucovaci metodou jsme dospeli k dvema favoritum: Coloradu a Minnesote.
Toto mě úplně fascinuje. Jak si jen tak sednete a "vyberete si z nabídky" států
Mně to zní jak z jiné planety, za prvé by mi tam na našem kontinentě dost do výběru vstupoval jazyk a za druhé si vlbec nedovedu představit tu situaci, že je člověk ochoten/schopen zpřetrhat veškeré kontakty a opravdu se odstěhovat třeba na Aljašku (u samba to chápu, speciální situace, myslím teĎ spíš u tebe). Obdivuju to a nechápu zároveň. A přeju šťastnou ruku při výběru :)
MP Meri myslím že Marge "ochotu zpřetrhat kontakty" prokázala už odstěhováním na opačnou stranu zeměkoule![]()
viktorka_od splavu No, asi tak ![]()
MP Meri Dekuju ![]()
A to vis, my Americane to stehovani tak nebereme ![]()
Samozrejme jsem tady za ta leta nesbirala lidi, po kterych se mi bude styskat. Ale zmena je zivot!
MP Marge Z Minessoty byli Brenda a Brendon z BH 90210
Ježiš to je příšerný, jaký blbiny si pamatuju!!!
Sama bych si na to v zivote nevzpomnela, ale jak to ctu, tak mi v pameti vyskocilo, jak v prvnim dile Steve rikal Brendonovi "Minnesoto" ![]()
To je zajímavej pohled, na ten výběr bydliště. Teda zajímavý kritéria. Já USA neznám, nikdy jsem tam nebyla (jo, Minnesota, rodiště to Brendy a Brendona
) - takže představu mam jistě značně zkreslenou, ve smyslu že Minnesota i Colorado jsou příšerný díry
Je tam něco zajímavýho - města, ve kterejch stojí za to žít?
A proč byste se na Jih nehodili kulturně? Ani sambo? Jsem myslela že tam žije velká afroamerická komunita? Seattle by se mi taky líbil, nevím proč, ale připadá mi takovej míň "americkej"...
Takový ty nejstarší státy na východě, Massachusetts, Virginia, Connecticut, ty vás nelákaj? Proč?
Sorry za výslech, jen bych ráda znala názor insidera ![]()
V každým případě přeju, ať vše dopadne k vaší spokojenosti!
MP Marge moc vám držím palce, ať se dostanete tam, kam chcete a kde se vám bude dobře žít. Jinak tomu "známému", o kterém jsem ti psala v souvislosti se sambovou chorobou, taky dost pomohlo odloučení od původního prostředí. Po návštěvě tam se ho jeho lékař (tady) ptal, jestli neměl chuť tam třeba zůstat, a prý NIKDY!
Dekuju ![]()
A verim tomu. Ono u tech dusevnich chorob je hrozne dulezite, aby clovek mel podpurne prostredi. A pokud zije v prostredi, ktere je pravym opakem, tak je fakt nejlepsi se na to vykaslat - i kdyz je to vlastni rodina. Bohuzel.
Přesně! Já teda dost řeším, jak to udělat, abych se nemusela stěhovat z Prahy, kde mám všechny vazby a kterou miluju, ale ceny nemovitostí mi s tím trochu haprujou. No a nejsem ochotná slevit na tolik oblíbený příměstský vesnice ani hezký malý město v dojezdový vzdálenosti. Jsem rozežranec, to je to.
MP Marge
To je zajímavej pohled, na ten výběr bydliště. Teda zajímavý kritéria. Já USA neznám, nikdy jsem tam nebyla (jo, Minnesota, rodiště to Brendy a Brendona
) - takže představu mam jistě značně zkreslenou, ve smyslu že Minnesota i Colorado jsou příšerný díry
A proč byste se na Jih nehodili kulturně? Ani sambo? Jsem myslela že tam žije velká afroamerická komunita? Seattle by se mi taky líbil, nevím proč, ale připadá mi takovej míň "americkej"...
Takový ty nejstarší státy na východě, Massachusetts, Virginia, Connecticut, ty vás nelákaj? Proč?
Sorry za výslech, jen bych ráda znala názor insidera
V každým případě přeju, ať vše dopadne k vaší spokojenosti!
S
Colorado neni zadna dira - jak jsou tam ty nadherny hory, tak se tam sjizdi cele Staty lyzovat. Denver, a severneji pak Boulder, jsou uz leta vyhodnocovane jako mesta, kde jsou z celych Statu nejspokojenejsi lidi! Akorat je to tam prevazne bile, a slycham ze vsech stran, ze pro Afro-Americany ne uplne pratelske. Minnesota uz, pravda, tak kosmopolitni neni (ackoliv Minneapolis je pry zajimave a kulturni mesto), ale tam me zase laka ta priroda a to, ze je to porad Stredozapad, kde jsou notoricky mili, prijemni a pratelsti lide.
Ono taky jde o to, co clovek primarne potrebuje ke stastnemu zivotu, a pro nas je to prave ta priroda. Minnesota pry je raj pro ty, kdo jsou radi venku.
Co se tyka Jihu, tak krome toho, ze tam je vedro, tam je spolecnost proste moc konzervativni. Sambo by tam urcite zapadl - ale beze me. Jih je takovej paradox - nejvic Afro-Americanu skutecne zije prave tam, ale zaroven je tam fakt hodne rasismu a rasove segregace. Chudoba. Nedostatek socialnich sluzeb. Jsou tam porad jeste oblasti, ktery jsou pro rasove smisenej par vylozene o hubu. (Ku Klux Klan vlastni v Texasu cele mesto!) Navic vsudypritomne krestanstvi, kteremu se neda vyhnout, protoze ovlada veskerou mistni politiku. Byvala spoluzacka mi vypravela, jak prijala misto terapeutky v Lousiane, a pred prvnim mitinkem se dozvedela, ze se napred vsichni spolecne modli, nez prejdou k diskusi. Dovedes si ME predstavit!? ![]()
Jenze hlavne co se tyka te kulturni a rasove rozmanitosti, nekdy je tezke najit kompromis.
Vychod me nelaka prave proto, ze ten je zase, krome velkych mest, vic bilej a takovej, jak bych to rekla, v porovnani se Stredozapadem chladnejsi, snobstejsi? Vyjimky jsou samozrejme vsude.
Navic ta marijuana spoustu statu uplne vylucuje!
Tak to rozhodovani neni uplne nejjednodussi, no. Fakt me mrzi, ze nemuzeme zustat v Rockfordu. Tam jsme se sambem zapadli oba!
takže představu mam jistě značně zkreslenou, ve smyslu že Minnesota i Colorado jsou příšerný díry
Lol...zrovna Colorado se svým Aspenem má jedny z nejvyšších cen nemovitostí ze všech států USA ![]()
MP Marge a co Oregon? já tam nikdy nebyla (ale chtěla bych :-)), ale z různých vyprávění se mi to zdá jako moc příjemný stát (další okolnosti , např. ceny, dostupnost péče apod. samozřejmě neznám)
MP Marge Ja kdybych se mela stehovat dl nejakyho americkyho statu, tak si vyberu Maine :) tam je taky zima, ne?![]()
razorblade Ta furt prší, ne? Je to to od Kinga
?
MP Marge Mně se strašně (vizuálně) líbí krajina, ve které se točil Breaking Bad, teď mám trochu výpadek, prostě najaký z těch "pouštních" států - Nevada, Arizona, Texas? Já bych hrozně chtěla žít na poušti ... (možná si to jen myslím a ve skutečnosti nechtěla, ale je to taková moje představa).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.