Evaeva Naprostý souhlas, zejména s druhou částí, mám úplně stejné zkušenosti. Sambo učí první stupeň, tam prý ještě v pohodě, děti to baví. Jeho to baví taky, takže je to asi hodně znát. Připravuje děti na meziškolní atletické závody, učí je orienťáky, choděj plavat do řeky, na kolo, blbnou na trampolínách, jezdí na lodi. Pro ty, kterým něco nejde vymýšlí alternativy. Ale občas zaskakuje na druhém stupni a jen zírá, kolik z dětí úplně rezignovalo. Škoda.
Stěžovací vlákno
andulka01 on byl právě špatný i z prvního stupně. To může být i celkovou atmosférou na škole. On byl tak zklamaný, že další školu už nezkoušel a realizuje se u nás v oddíle.
Evaeva škoda každýho kvalitního učitele co uteče ze školství...
andulka01 přesně. Vždycky když o někom slyším, tak mě to mrzí. Navíc mám pocit, že to často je i kvůli tomu, že necítí podporu ředitele, což je o to smutnější.
Telocvik jsem brala jako nutne zlo, ja jsem fakt strasne pohybove nenadana. Ale nenapadlo me nechat se osvobodit, ani by mi to nikdo nenapsal a rodice nedovolili. Naopak me strcili v devitce na gymnastiku, nastesti tam byl rozumny kantor a nenutil me do veci, ktere jsem nemohla zvladnout, takze me to pak i bavilo a neco jsem se naucila. Osvobozena jsem byla na jeden semestr po mononukleoze az na VS, jinak jsme chodili kvuli telaku v 6 rano nekam na druhy konec Prahy.
Tělocvik byla moje noční můra po celou dobu škol všech stupňů. Hrozné byly i ty pohledy okolí, které už dopředu (oprávněně) tušilo, jakým fiaskem zase skončí můj pokus přeskočit kozu, bednu,udělat výmyk,stojku cokoliv...a dneska v 50+ si bez sportu nedovedu život představit, ale jde hlavně o fitko, cyklistiku atd...zlomilo se to až někde v dospělosti, ale něco mi už zůstalo - vůbec třeba nelyžuji, na horách se věnuji zevlingu s něčím dobrým v ruce
Kammila zevling je dobry sport ![]()
Ja teda kolo a lyze, i kdyz ne nejak intenzivne a na urovni. Rada jsem bruslivala a predloni jsme chodivali, byl to teda perny navrat v mem veku, ale bavilo me to. Pak jsem jednou dost blbe spadla a ted uz se bojim na to vlezt znovu.
Kammila skakani pres kozu a vymyky se u nas nastesti praktikovaly jen zhruba do seste tridy ZS. Pak jsme chytli dobrou ucitelku, ktera s nama hrala volejbal a vybijenou, coz nas vsechny bavilo. Na gymplu jsme taky meli super ucitele, kterej s nama nic jinyho nez volejbal nehral. Piskal nam to a tlemil se nekterejm vtipnejm vykonum. Takovej ten echt telak nam naridil jen jednou, kdyz jsme prudili a nedokazali se dohodnout na muzstvech. Na konci ty priserny hodiny nam jen rek, at ho priste uz nesereme. Takze me telak i pres moje velke sportovni nenadani a polenovitost bavil. Clovek se u nej dost nasmal. :D
Nečtěte to, nečtěte to, nečtěte to!
opar přes půlku tlamy a jak jsem tu vychvalovala jednu mastičku, tak nic, nezabírá a svědí mě to až k bradě (že se to až tak daleko nerozleze, že ne?)
razorblade razorblade no jak kdo, ja byla blba i na ten volejbal ![]()
andulka01 ani nemluv, mne se udelal v patek minuly tyden jen uprostred rtu a v nedeli druhy v koutku a jeste mi bracha rekl, ze mu pry v lekarne rekli, ze naplasti Compeed skoncily???!!!
andulka01 Moc si nedělej iluze. Jednak je snazší vybrečet si ten pardon, jak píšeš. Jednak je nad učitelem a školou strašák paragrafů, kdyby se někomu něco, že pro mnohé z nich je jistější nic nerozjíždět, neriskovat.
razorblade razorblade no jak kdo, ja byla blba i na ten volejbal
já taky. Na vybíjenou, na cokoliv...fakt případ
jo a kladina ještě, to taky bylo neskutečné...
razorblade volejbal a vybika byly moje noční můra. Mám loptofobii a všem míčovým hrám jsem se od nejútlejšího věku vyhýbala. Když si kapitáni vybírali ostatní do družstev, zůstala jsem jako poslední. Sice jsem byla mrštná a nemohli mě trefit, ale nepřehodila jsem půlku tělocvičny, tak jsem si nemohla nahrát s kapitánem. Ale přeskok přes kozu a výmyk byly moje parádní disciplíny. Naštěstí naše tělocvikářka jela víc tu gymnastiku a atletiku a míčové hry byly jen občas za odměnu (haha).
Kokoska I ja... resp. na zakladce jsme ho nehrali ani jednou, nikdo mi nikdy neukazal spravnou techniku a na stredni ucitelka automaticky ocekavala, ze uuz to umime. Jinak po nas sse chtely vymyky, stojky a skakani pres kozu jeste i celou stredni, ale ja byla od tretaku po urazu uuz osvobozena (malem jsem prisla o nohu a male snizenou hybnost, takze kdyz jsem prinesla papir s rozsahem omezeni s zadosti o ulevy, dostala jsem uvolneni. No a kdyz se to zlepsilo a ja chtela zacit delat aspon neco, tak mi to ucitelka zakazala)
Pokud je tělocvik dobře vedený, měl by bavit všechny. Je důležitý především pro ty pohybově nenadané, ti nadaní se obvykle hýbou i mimo školu. Jeho cílem by mělo být probudit alespoň nějakou lásku ke sportu a vštípit nějaké základní návyky, aby si člověk třeba dokázal protáhnout bolavá záda že sezení u počítače. Je fakt škoda, že dost často se změní na nějaký hon na výkony a předmět, co premiantům kazí vysvědčení.
bram loptofobie, to je dobry to budu pouzivat
akorat mne nesla ani ta gymnastika. presto jsem sportovala odmala, rada a hodne. akorat ne v telocviku
soudruzka na gymplu mi totiz vysvetlila, ze jizda na koni neni zadny sport, ale poklesla burzoazni zabava
andulka01 Tak jasně, že jsem si to přečetla, když to zakazuješ
A teď si mě nepřej, protože jsem kvůli tomu nedávno zrušila zubaře a za týden mám nový termín.
Stěžuji si, že jsem měla klíště pěkně dlouho, kvůli svojí blbosti. Jeli jsme na kolo, manžel s dcerkou se nastříkali, já kráva neměla potřebu, však na kolo na mě neskočí. Pak jsme lovili kešku, ve vysoké trávě. Večer jsem cítila "pupínek" na zadku, já kráva nebeská si ho nenechala prohlídnout. No a druhý večer tam byl "pupínek" pořád a ono to klíště. Teď se budu bát a můžu si za to sama ![]()
nonemy minimalne u tech takhle dlouho prisatych se primlouvam za otestovani.. (klistete, ne tvoje, to leda ze by ti nebylo dobre ale drzim palce at to je v poho)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.