Janulik03
Nevyčítej si nic, i kdybys tam tetu nedala, mohl ten konec taky přijít a zas bys měla výčitky jiné. A s otcem to máte super, že tam mladí často chodí a že není nikdy sám a tebe má kdo případně nahradit.
No, já ten život měla taky naplánovanej jinak. Ten dům, co jsme 4 roky přestavovali, měl v přízemí samostatné bydlení pro mé rodiče, v patře pak byl byt pro syna, než dostuduje a rozhodne se, co dál. Mohlo to taky tak vypadat, jak u vás, všichni pohromadě, dcera tam měla taky kde přespat, kdyby přijela s mužem a miminem.
Tím, že muž jednoho dne těsně před začátkem stěhování do nového domu oznámil, že se stěhuje sám, tedy jen se synem a já zůstávám v našem rozpadajícím se minibytě, se změnilo úplně všechno.
Syn tedy zůstal se mnou, až když si našel přítelkyni, sestěhovali se do malé garsonky. Dcera si postavila domek kus od Prahy. A my tu s tátou zůstali každý ve svém malém bytě.
A v domě, kde jsem vybírala každou dlaždičku, každé prkno, barvu omítky i rámy oken, tisíckrát předělávala polystyrénový model a hledala, jak nejlíp umístit schody, tak tam teď bydlí nová rodina mého ex, s maminkou jeho nové ženy a v původním bytě pro syna bydlí syn té nové paní, teď už i s manželkou a miminem.
Takže původní záměr se naplnil, akorát trochu jinak, než jsem plánovala. Jak se to říká: Prozraď Bohu svoje plány a ....