Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Garfie
28535 příspěvků moje polička 23. června 2020 09:45

notna Me to napadlo taky hned, ze se nabizi rozchod jako jedna z moznosti. Ale pak jsem si rekla presne to, co jsi ted napsala ty, ze MP Marge asi ma sve duvody, ktere my nevidime a ze je dospela a svepravna, zatim tady ani nenaznacila, ze by to chtela resit nejak radikalne...

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 23. června 2020 10:00

Za mě je teď důležitý sehnat nějaký hlídání na psy, protože přítel toho podle popisu není schopnej, a vyrazit do Čech, protože čas, kterej může Marge s tátou strávit, může být už dost omezenej. Třeba ten čas, kterej nebude zaměřenej jen na lítání kolem přítele a psů, který jí donesl domů, nějak pomůže ke srovnání myšlenek. Ono vypadnutí ze zajetýho stereotypu může udělat fakt hodně, a to i v případě, že ty důvody jsou takhle vážný.

Offline Janulik03
20228 příspěvků moje polička 23. června 2020 10:32

Zina presne to ma napadlo odstup od problemov tam aj ked teda dovod je to narocny

Offline Sweet Potato
40277 příspěvků moje polička 23. června 2020 10:34
Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 23. června 2020 11:04

notna Ja se vyjadrovala k tomu, jakej obrazek samba jsem si vytvorila podle informaci, ktere zde marge pousi, a na ne reaguju. Ale samozrejme vim, ze kazdej takovej nazor mit nemusi. Ja jsem na tohle asi taky sobec a z toho, co tady marge pise, mi prijde, ze jeji obet je mnohem vetsi nez to, co sambo do vztahu prinasi. :)

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 23. června 2020 11:07

razorblade souhlasim s tebou, vidim to stejne. 

Offline Dadoo
11682 příspěvků moje polička 23. června 2020 13:08

razorblade zcela souhlasím, vidím to stejně. 

Offline Karja
44649 příspěvků moje polička 23. června 2020 13:55

MP Marge Ja to zas takhle nevidim, musis to videt ty sama, jak to cely vlastne je;-). Pejsky bych ale radeji sverila kamaradce nebo kolegyni, urcite nekoho sezenes, verim tomu. Kdyby zustali se sambem, asi bys byla hrozne nervozni pak tady v CR. No a s nim a s vama, dej se vule bozi, mozna ten vylet bude z pohledu na vas vztah dobry reseni. Tatinkovi posilam co nejvic karmy, kterou ted mam, at to neni tak cerne, jak to vypada. Tvuj tata je moc velky sympatak a uz z toho mala, co o nem vim, ho hrozne zeru. Tak tfuj tfuj, drzim cele vasi rodine palce!

Offline barbucha blogger
35803 příspěvků moje polička 23. června 2020 14:02

Nejsem žádnej samaritán a tak bych to bez váhání řešila jako razorblade , ale každej má jinou povahu a nezávidím MP Marge takový dilema. Za otcem jet musí... na druhou stranu, i když bude mít postaráno o psy, bude mít nervy co je se sambem, kterýho nechá "samotnýho" (nějakej pátek už spolu jsou, že jo).

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 23. června 2020 15:22

razorblade ja se priznam, ze jsem si rikala, uz pred touto recidivou, ze ja bych toto nedokazala.

Offline Garfie
28535 příspěvků moje polička 23. června 2020 16:44

Candance Jo, to je pravda, to jsem si taky mockrát říkala. 

Offline MP Marge
6872 příspěvků moje polička 23. června 2020 17:03
Reakce na notna:

razorbladeSambo MP Ma arge má určitě klady, kvůli kterým s ním žije a má ho ráda. Tady upustí páru, postěžuje si, tak my ho vidíme jen s tím jeho problémem. Přijde mi teda nefér opouštět partnera, když se mu zrovna nedaří a má krizi.  

​No presne! Kdyz je sambo stabilni, tak na nej spoleh je a o psy by se v pohode postaral. Kdyz jsem byla loni na podzim na mini-dovolene v Madisonu, tak tu zustal s Chicem sam, a nebyl problem.

To, ze se obcas zhorsi, je neco, s cim se u cloveka se schizofrenii proste musi pocitat. Zrovna tak jako kdyby mel jakoukoliv jinou chronickou nemoc. To, ze momentalne neni v pozici, kdy mi muze byt oporou, je priznak, ne charakterova vada

Offline MP Marge
6872 příspěvků moje polička 23. června 2020 17:17

Priznam se, ze jsem nikdy nemela pocit, ze bych se kvuli sambovi nejak zvlast obetovala. Jako jo, z Rockfordu jsem se odstehovala, protoze pritomnost jeho rodiny a kamaradu nam narusovala vztah (a jeho dusevni zdravi), ale jinak mi fakt neprijde, ze ve vztahu nejak trpim. S leccim mu pomaham, jako treba s papirovanim kvuli zadosti pro invalidni duchod, protoze tyhle veci jsou proste pro me jednodussi, ale s leccim zase pomaha on me. Zarizuje vsechno kolem auta, stara se o domacnost, zatimco ja jsem v praci, venci psy, taha nakupy... Nepripada mi, ze problemy, ktere obcas mame, by byly nad ramec toho, co se obcas resi tady.

To, ze ma relaps zrovna, kdyz neni dobre tatinkovi, je blba nahoda, ne neco, co si schvalne nacasoval

Docela by me zajimalo, co byste mi napsaly, kdyby mel misto schizofrenie dejme tomu leukemii, a nemohl se mi postarat o psy, protoze by mu bylo blbe (anebo musel taky do nemocnice). Taky abych se na nej vysrala, kdyz kvuli zdravotnim potizim nemuze zrovna fungovat jak ja potrebuju!? 

Offline Kokoska
34885 příspěvků moje polička 23. června 2020 17:28

MP Marge kdoví, co by sis přečetla, kdyby se s tou leukémií odmítal léčit a jezdil za kamarádama, kteří by mu říkali Vy*er se na to, a nedal si říct. 

Rozhodně nejdůležitější je teď jet za tátou.

Offline Fakirka
2226 příspěvků moje polička 23. června 2020 17:37

MP Marge držím ti palce

Jeď za tátou, se sambem se to nějak utřepe.

Offline Garfie
28535 příspěvků moje polička 23. června 2020 17:56

MP Marge Hele, notna to fakt napsala přesně, je jasný, že člověk si tady jen stěžuje, to my všechny. Je to stěžovací vlákno nakonec :-) Jsou věci, co my nevidíme a ty ano, vůbec tohle neřeš. Kdyby ti to řekly kamarádky, které vás znají osobně, možná by to stálo za zamyšlení, ale takto vůbec. Je to aktuálně komplikace, ale soustřeď se na tatínka, to je teď asi to hlavní. Držím pěsti!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. června 2020 18:03

MP Marge nikdo tady samozřejmě neví, jak váš vztah funguje a jen ty můžeš posoudit, zda ti to za to stojí. Tady je logicky víc vidět to zlé, protože málokdo sem napíše, že manžel dneska umyl nádobí, ale to, že neumyl, napíše.

Máme o tebe prostě strach.

Offline MP Marge
6872 příspěvků moje polička 23. června 2020 18:23
Reakce na Kokoska:

MP Marge kdoví, co by sis přečetla, kdyby se s tou leukémií odmítal léčit

​Tak... I takove nejake pripady jsme tady mely. Dospelej svepravnej chlap, kteremu je ocividne blbe, ale k lekari za zadnou cenu nepujde. 

Offline MP Marge
6872 příspěvků moje polička 23. června 2020 18:34

Garfie Evaeva Diky, damy.

Jinak tatinkovi je podstatne lip a v nemocnici pry mu rekli, ze k nejake progresi toho nadoru sice doslo, ale ne tak vazne, jak si puvodne mysleli; a ze uz maji pripravenou dalsi lecbu, od ktere si hodne slibuji.

Rozhodne to nevypada, ze by nad nim lamali hul! 

Blbe pry mu bylo hlavne z toho, ze nejaky ten medikament, ktery bere, mu zpusobil anemii, a jak kvuli Korone nechodil na ty kontroly, tak se na to hned neprislo. 

Ja stejne nemuzu odletet hned zitra, protoze jak jsem loni na podzim ziskala to americke obcanstvi, tak mi vubec nedoslo, ze budu potrebovat i americky pas. Vzhledem k tomu, ze tady je ted vsechno zavrene, to urcite bude nejakou dobu trvat, nez ho dostanu. Takze to mi da aspon nejaky cas k tomu, abych poresila situaci se sambem a se psiky.

Idealne bych CR navstivila na prelomu cervence/srpna, pobyla s tatinkem, a po navratu se vrhla na hledani prace (to misto v Rockfordu uz jsem odmitla). 

Uz jsem fakt pripravena na to odtud vypadnout, a to i bez samba! On ten DeKalb neni zadna vyhra v loterii

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 23. června 2020 18:48

MP Marge 

Stav tatínka zní slibně. Z mojí zkušenosti to se zdravotní péčí v ČR během korony vůbec nebylo tak špatný, jak jsem očekávala. Zrovna v rodině řešíme několik vážnějších diagnóz (blízký příbuzný po operaci maligního nádoru included) a i když sešlo z některých kontrol, tak ty důležitý návštěvy lékaře proběhly vždycky. Držím palce, ať ta nová léčba zabere a tatínkovi pomůže.

Ohledně samba nepíšu nic, ale souhlasím se Zina , že vám ten distanc může i pomoct, on ten nadhled nikdy není k zahození. Akorát je na houby, že má zrovna teď relaps a chápu, že máš o něj starost. Držím palce, ať to oba zvládnete co nejlíp.