Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Online continuity
43022 příspěvků moje polička 10. července 2020 20:46

Renusatko no umím si představit, ze závisí jak měla cestovka domluvené platby záloh v hotelu. Např. 

Offline Hwi
744 příspěvků moje polička 11. července 2020 08:53

slniecko Děkuju, tak my bychom si ten voucher asi vybrat dokázali, jen už by to nebylo letos, no...

Renusatko To je teda taky smůla, ale v téhle situaci člověk nechce nic riskovat.

Teď jsem našla nějaký superlevný last minute zájezd víceméně v době naší původně plánované dovolené, je to taky do Řecka, ale autobusem - myslíte, že je větší šance, že to nezruší? Já bych tak strašně chtěla k tomu moři jet, ale už se fakt bojím cokoli podnikat... 

Offline Lucia Salvatore
119 příspěvků moje polička 11. července 2020 09:23

Já jsem se ve čtvrtek vrátila z Řecka, zájezd od Blue style a absolutně vše bez problémů. Původně jsme měli vybraný Samos, týden před odjezdem nám ho zrušili, protože se Smartwings rozhodl ho nelítat, takže jsme dostali voucher a obratem vybrali jinou destinaci a za pár dnů letěli, takže by si takhle @Hwi třeba taky mohla vybrat jiný zájezd ve stejné hodnotě

Offline Emi
1116 příspěvků moje polička 11. července 2020 16:14

Hwi Jestli je ta cesta autobusem plánovaná někdy v blízké době, museli byste mít při překročení hranice mezi Řeckem a Bulharskem negativní test na koronavirus z posledních 72 hodin. Týká se to jen vstupu po silnicích, při letecké a lodní přepravě ten test není potřeba. Začne to teď platit od 14.7. A každopádně bez ohledu na způsob dopravy musíte mít vždy a včas vyplněný ten PLF formulář a u sebe svůj QR kód, ale s tím určitě počítáte.

Offline Kokoska
34880 příspěvků moje polička 11. července 2020 18:03

Emi Hwi a pres Makedonii byl pry taky problem, ale nevim presne, jen jsem tak na pul oka nekde zahlidla nejake info.

Offline Emi
1116 příspěvků moje polička 11. července 2020 20:11

Kokoska Přes Makedonii se turisté do Řecka nedostanou, jediný přechod pro turisty je z Bulharska, i když otevřených přechodů je víc.

Offline Lucia Salvatore
119 příspěvků moje polička 12. července 2020 08:02

No a proto je nesmysl štrachat se do Řecka busem se všemi souvisejícími nepříjemnostmi, když tam je člověk za dvě hodiny letadlem a jen musí vyplnit formulář. Akorát tedy nevíme, proč @Hwi nechce nebo nemůže využít ten voucher na jinou dovolenou

Offline Garfie
28534 příspěvků moje polička 12. července 2020 08:20

Lucia Salvatore Pokud jsem to správně pochopila, tak jde hlavně o termín, takže pokud "její" cestovka zájezd v daném termínu zrušila, na voucher by musela jet jindy, protože žádný další ve stejném termínu nenabízí? 

Offline Hwi
744 příspěvků moje polička 12. července 2020 10:23

Díky všem za reakce. S tím testem je to pro mě novinka, to je tedy o dost víc zařizování navíc... Já ještě zkusím najít nějaký zájezd, co by časově odpovídal původnímu termínu, jen se prostě bojím, že nám ho opět zruší. :D Lucia Salvatore má ale dobrou zkušenost, tak třeba nám to taky vyjde.

Offline Lucia Salvatore
119 příspěvků moje polička 12. července 2020 10:31

Hwi tak nevím, od jaké CK ten zájezd, resp. voucher máte, ale ta naše právě nabízela ve stejném terminu třeba 5 jiných destinací a x hotelu, takže se vybrat dalo, i když samozřejmě je letos nabídka chudší. Každopádně jak jde o moře, tak bych to nevzdávala jo a taky je dobrý podívat se na stránky Smart Wings, aby si člověk ověřil, že se ta destinace v konkrétním termínu fakt litá

Online continuity
43022 příspěvků moje polička 12. července 2020 10:31

Hwi a ta puvodni cestovka vám nic nenabídla? asi bych vybírala primárně tam. 

Já bych se teda trochu cukala dávat peníze do jiné s nejistym výsledkem.  Autobusem bych do Řecka nejela ani omylem, nejenom kvůli korone. 

Offline Lucia Salvatore
119 příspěvků moje polička 12. července 2020 10:37

Hwi jo a ještě bacha, pokud se rozhodnete letět na poslední chvíli, nejpozději 48 hodin do odletu se musíte registrovat přes ten formulář, ck dodá přesné pokyny, jak jej vyplnit (v AJ) a co jsem viděla, tak opravdu každého kontrolovali, jestli má ten QR kód a současně si ho zapisovali na naše zkumavky po tom, co nás otestovali na covid (asi polovinu letadla), bez té registrace jsou prý dost vysoké pokuty

Offline barbucha blogger
35803 příspěvků moje polička 12. července 2020 10:45

Jak to tady tak ctu, tak zlaty Svedsko Letenka, pas, a welcome in Sweden

Online continuity
43022 příspěvků moje polička 12. července 2020 10:46

barbucha počkej zpět, celemu letadlu měrili teplotu ještě v gate. 

Offline barbucha blogger
35803 příspěvků moje polička 12. července 2020 10:47

continuity 

Tak doufam, ze nebudu mit zrovna navaly

Offline Hwi
744 příspěvků moje polička 12. července 2020 10:48

Lucia Salvatore continuity Jedná se o Čedok, teď jsem se dívala na jejich stránky a nijak valná se mi ta nabídka nezdála, většina termínů těch zájezdů zasahuje až na konec srpna a tam už máme jiné plány. My bychom potřebovali v ideálním případě odjet kolem 20.7., o moc později už by nám to nevycházelo (původní plán byla dovolená na cca 15 dní). Moc díky za rady, uvidím, jestli se s nimi na něčem domluvíme a dám pak vědět, jak jsme dopadli.  

Online continuity
43022 příspěvků moje polička 12. července 2020 10:51

barbucha dej si paralen.

Hele jak to máš, budeš muset na test nebo jak to teď je?

Offline barbucha blogger
35803 příspěvků moje polička 12. července 2020 11:01

continuity 

Obavam se ze je to furt stejny, musim se nahlasit na hygiene (jako tezko vedi o kazdym kam jede, ale kdyby na me prisli, tak me zavrou, za ty problemy mi to nestoji) a pak do 72 hodin mit ten test. Nebo 14 dni karantena.

Takze zejtra pujdu na test, no co uz.

Online continuity
43022 příspěvků moje polička 12. července 2020 11:04

barbucha no jo, držím palce, je to pakárna celé. 

Šéfa čeká asi něco podobného, začátkem července vyrazil směr Balkán. Den obvolávali ambasády, aby zjistil, že nikdo nic neví. 

Offline Lucia Salvatore
119 příspěvků moje polička 12. července 2020 11:09

Hwi je pravda, že ta nabídka není ohromující, ale vybrat se dá. Při současné situaci bych asi neřešila, jestli skončím na Krétě, Korfu nebo Zante, hlavně že moře tak přeju, ať se podaří něco vybrat