No jo no. Ja proti tem testum nic nemam, aspon clovek vi, na cem je. (jen by nemusely stat milion)
Necham si pak este jednou udelat protilatky, to uz bude tutovka.
No jo no. Ja proti tem testum nic nemam, aspon clovek vi, na cem je. (jen by nemusely stat milion)
Necham si pak este jednou udelat protilatky, to uz bude tutovka.
Hwi no nějaký kompromis to asi bude vždy.
Znám lidi, co vyrazili do letiště do Vídně a ten den vubec nedoletěli. To mi zájezd zrušeny měsíc předem ještě přijde zlatý.
Hwi Ten autobus jsem přehlídla, hele....já byla v Řecku autobusem, když mi bylo asi 18 (teda mladá, nadšená a odolná) a zařekla jsem se, že už nikdy více!! Ta cesta byla strašně úmorná, takže to bych zvážila bez ohledu na cokoli.
barbucha toto mají Slováci udělané lépe, karanténa a na paty den testují na státní naklady. Pokud je test negativní, karanténa se zruší.
To bych brala hned! Taky to ma logiku - jsou to statni narizeni... Ale to mas jak s tema rouskama, nejdriv je naridili pod hrozbou trestu nosit, ale zadny nikomu nedali. Kocourkov.
Hwi Jojo, ten test při cestě po silnici je novinka. Ale pokud poletíte, mohou vás vybrat na náhodné testy a pak je potřeba být v karanténě, dokud nebudou výsledky. A vysoké pokuty jsou za všechno - porušení karantény při náhodném testování 5000 EUR, shromáždění víc než 10 (?) lidí 1000 EUR každý nebo za přílet bez toho QR kódu 500 EUR (a taky je možné, že bez toho kódu by vás ani nevzali do letadla). Za nenošení roušek je 150 EUR. A formulář se musí vyplnit víc než 48 hodin předem. Doufám, že si ta čísla pamatuju dobře, ale je to fakt dost.
barbucha ja si vždy vzpomela, jak breceli Číňani, že do krámu jenom s rouškou a nejdou sehnat. Za dva měsíce jsme to měli tady a nikdo ani nevzdechl.
Ale viděla jsem moc hezké jednorázové dětské u Vietnamce vedle. Tak jsem si říkala, že menší zásobu na září pro suché pořídím.
barbucha Švédsko je pořád červené a zůstává i od přístího týdne, takže test je potřeba.
Emi Prosím tě, ten formulář je pro všechny země? Poletím (snad) na Kypr.
999 Každá země to má jinak, Kypr požaduje negativní test z posledních 72 hodin a vyplněný formulář. Podrobnosti jsou na stránce ambasády, a je třeba sledovat, jestli se nezměnily.
Emi Díky :-)
Emi není pravda, že po testu se musí do karantény, alespoň nás tedy testovali a normálně jsme odjeli na hotel s informací, že když budeme pozitivní, tak se ozvou, jinak normálně volný režim bez omezení. No a neozval se nikdo.
Lucia Salvatore Ta karanténa je asi obvykle v hotelu (teď tomu říkají dobrovolná izolace), ale asi se liší teorie a praxe :-)
Tyjo, mně přijde úplnej nesmysl dát do karantény jen ty, co náhodně vybrali a otestovali a ty ostatní ze stejnýho letadla/autobusu bez testu nechat pobíhat volně, to přece nedává smysl ne? Pokud netestuju někoho protože a) má příznaky b) je kontakt pozitivní osoby, tak je to pitomost. Za mě má význam distanc, roušky a mejt si ruce.
Ounz Podle toho, co jsem četla, tak v Řecku nevybírají náhodně, ale po vyhodnocení toho několikastránkového formuláře a testují klidně polovinu lidí ze zájezdu. Snaží testovat ty rizikovější.
Emi Tak v prvním přispěvku je o náhodných testech. Pokud to zas tak náhodný není, je to něco jinýho
Ounz Pardon, to nebylo úplně přesně formulované. Říká se tomu tak, protože oficiálně je to prezentované jako namátková kontrola a náhodně to vypadá z pohledu cestujících.
Emi To jo, teď už je to jasný
Ounz Pardon, to nebylo úplně přesně formulované. Říká se tomu tak, protože oficiálně je to prezentované jako namátková kontrola a náhodně to vypadá z pohledu cestujících.
Nás teda odchytli první půlku letadla, všechny věkové skupiny včetně malých dětí a rozhodně nemohli vědět, kdo je kdo, natož aby nějak vyhodnocovali údaje, které jsme jim předem uvedli do toho formuláře, takže to opravdu nebyl cílený výběr, ale namátkový, kdybych z letadla vylezla pomaleji, tak jsem testována nebyla.
Lucia Salvatore To vyhodnocení se dělá po odeslání vyplněného formuláře a výsledky jsou známé ještě před nástupem do letadla. Kdyby tě to neobtěžovalo, můžeš mi napsat, kdy a komu jste ukazovali ty QR kódy? Zajímalo by mne to, znám jen základní pravidla, ale v praxi může vše vypadat jinak.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.