Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Sweet Potato
40265 příspěvků moje polička 19. července 2020 11:26

Početní úloha:

Měla jsem jednu dokonalou škrabku na brambory.

Škrabka zmizela.

Koupila jsem pro jistotu dvě nové. 
Pak jsem přikoupila třetí, protože dvě si děti začaly brát na tábory.

Při přehazování kompostu jsem našla škrabku. Rezavou.

Vyhodila jsem ji.

Děti odjely na tábor. 14 dní jsem v podstatě nevařila.

Děti se vrátily z tábora.

Jedno dítě škrabku přivezlo a vybalilo (určitě mami!)

Druhé dítě si ji s sebou vůbec nevzalo (proč bych si ji brala?)

Otázka: kolik mám škrabek???

Offline Garfie
28530 příspěvků moje polička 19. července 2020 11:40

Sweet Potato  Klasika. Uvař rýži. 

Offline Kokoska
34875 příspěvků moje polička 19. července 2020 13:49

Sweet Potato mne vychazi minus 4

Offline Sweet Potato
40265 příspěvků moje polička 19. července 2020 14:05

Kokoska
Asi si budu muset ježíškovi napsat o asi tak deset škrabek (ale musí donést ty správné!) a ty pak v kuchyni nějak přivázat.

Offline slniecko admin
19556 příspěvků moje polička 19. července 2020 14:10
Reakce na Aranel:

Pavlena myslím, že slniecko k tomu má hodně co říct.

Pavlena ono tak rôznymi spôobmi, že sa to nedá celkom zjednodušiť.

Môj muž napríklad má problém obsedieť na schôdzach, takžekým bol v korporáte, tak zvolával dve naraz vo vedľajších zasadačkách a prechádzal z jednej do druhej a naopak. alebo napríklad je dosť komunitný typ a rád vymýšľa užitočnoé veci pre okolie, nuž tak býva vždy v x OZ-tkách, sa to tak nejako mení od 6-9, nedokážem to v reálnom čase sledovať.

Ale tie prejavy môžu byť tak rôznorodé, napríklad jeho mama učila nemčinu na VŠ a vždy to mala vymyslené s úväzkami tak, aby sa počas dňa mohla presunúť cez rôzne fakulty, lebo celý deň sedieť na jednej by bolo pre ňu ťažké.

A zas jeho dedko sa sťahoval v jednom kuse, popresúval sa po ceom Slovensku (pritom ženatý s tromi deťmi), len po BA sa sťahoval 7x...

Si myslím, že ten "nesympatický" by bol nesympatický aj tak, len možno by prejav boli možno iné.

Inak fajn knižky o tom má Tomáš Novák.

Offline Karja
44633 příspěvků moje polička 19. července 2020 14:35

Já vám teda povim, že jsem okna nemyla dva roky:-D a minimálně do jara s tim nebudu nic měnit, takže možná oslavíme tři roky:-D. Ale my máme klasické záclony, takže se to skryje jak zevnitř, tak i zvenku, hlavně okna jsou vysoko zvenku. 

Offline Kokoska
34875 příspěvků moje polička 19. července 2020 14:45

Karja ja jsem pro umyti, kdyz je potreba. A ze ta potreba je ruzna a velice individualni, to je jasny. V poslednich letech to vyslo tak, ze to predloni na podzim po sobe umyli maliri, pak vloni na jare lidi, co opravovali ramy. Na podzim jsem myla, protoze opravovali fasadu, ale nestihla jsem vsechny, jen ty nejhorsi, pak uz byla zima. No a ted teda vsechny, ale myslim, ze letos uz to opakovat nebudu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. července 2020 14:48

Karja záclony nejsou potřeba, stačí to prostě ignorovatu nás se mejou okna jednou za jeden až dva roky. A to na to ještě vždycky někoho pozvu.

Offline Kokoska
34875 příspěvků moje polička 19. července 2020 14:52

Evaeva taky jsem zvala, na uklid celyho baraku vcetne oken. Byli to fajn lidi, ale uz to nedelaji a ti, co prisli naposled, byli nemozni. Tak to patlam, jak to jde. A dokud jsem schopna.

Offline continuity
43013 příspěvků moje polička 19. července 2020 14:54

slniecko zisťujem, že som utajené ADHD. Já nevydržím sedieť dlho ani v hospode. Úplne ma to vyčerpáva. 

Mne najviac vyhovovala práca v korporate, ktorý bol v styroch rôznych budovách a dve boli vzdialené 15 minút pešo. Alebo potom konzultácie, kde som mala tak 10 schôdzok u klienta za týzden. 

Mňa vyčerpáva aj dlhe cestovanie, ale toto pobiehanie po meste nie. 

Offline continuity
43013 příspěvků moje polička 19. července 2020 14:57

Sweet Potato

Já mám kompletni cestovni nádobí v oddělené bedně, včetne škrabky, naběračky, nozu a prkynka. Já bych neměla doma jedinou lžičku, kdybych to spojila. 

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 19. července 2020 15:45

continuity No já asi taky a proto mne to nucené sezení doma na jednom místě tak ničí.
Já byla vždycky spokojená v práci, kde jsem mohla chodit řešit problémy na to konkrétní misto, než abych to všechno dělala na dálku z nějaké vzdálené kanceláře. Celý den pěkně v pohybu, po celý budově a detašovaných pracovištích, zaběhnout, kam je třeba, tu poštelovat stroj, tam zaškolit, tady poradit s tiskem a onde vést poradu. A až večer, v klidu, si dělat ty analytický věci, nápady, plány. 

Pak jsem změnila práci a musela celý den sedět na zadku v jedné místnosti velikosti průměrného obýváku s osmi lidmi, nedalo se nikam, byl to kancl udělaný z bytu, jedině na chodbu starýho baráku s byty. Musela jsem odejít, měla jsem pocit jak ve vězení.

Offline slniecko admin
19556 příspěvků moje polička 19. července 2020 17:13

continuity môže byť , ono sa s tým dá žiť, niekedy je to dokonca užitočné.

Offline slniecko admin
19556 příspěvků moje polička 19. července 2020 17:16

Inak ja si teda sťažujem, že som s deťmi len 2 dni v Tatrách, (tri s cestou) a už máme za sebou

- poriadne zmoknutie

- prevracanú noc

- utopený mobil

- narazené koleno

- zabudnutú peňaženku

....ešte 8 dní to go...

Offline continuity
43013 příspěvků moje polička 19. července 2020 17:23

slniecko to vypadá na slušné dobrodružstvo. 

Offline Pavlena
6917 příspěvků moje polička 19. července 2020 17:49

slniecko No on ten muj nesympaticky pribuzny byl hlavne zvykly, ze se od malicka vse tocilo kolem nej, takze krom instability a totalni nespolehlivosti se vzdy nekde zjevil, sve prusery velmi direktivne rozdelil na vsechny okolo a zase odtrtal pryc, vyrabet dalsi prusery..  Myslim tam tu diagnozu mel, asi za to nemohl ze 100%, ale i tak

me stval...

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 19. července 2020 18:03
Reakce na Pavlena:

sve prusery velmi direktivne rozdelil na vsechny okolo

​šiš ale to je užitečná dovednost!

Offline slniecko admin
19556 příspěvků moje polička 19. července 2020 18:34
Reakce na Pavlena:

byl hlavne zvykly, ze se od malicka vse tocilo kolem nej

​tak ale tam by som povedala, že ak aj ADHD mal, tak základ problému bol asi inde...toto to len zhoršovalo.

Offline slniecko admin
19556 příspěvků moje polička 19. července 2020 18:34
Reakce na continuity:

slniecko to vypadá na slušné dobrodružstvo. 

Offline continuity
43013 příspěvků moje polička 19. července 2020 22:34

moora taky jsem chvíli přemýšlela, jestli by to nešlo v některých situacich aplikovat