Stěžovací vlákno
Kokoska Dobrý nápad, zabuduju to do strategie :-) jen mě štve, že vůbec musím nějakou strategii vymýšlet.
Kokoska To je ale dobrý...!
Ze stejného důvodu šly vždycky hodiny napřed u babičky a dědečka, celou dobu, co si je pamatuju.. ![]()
Kokoska no to byl ten fór. Všichni věděli, že jsou hodiny napřed, ale nikdo nevěděl o kolik..
Doba předmobilová, hodiny byly jediný v baráku.. ![]()
posunuté hodiny mel muj prvni sef s úplně šíleným time managementem. Pak říkal, že s tím už stejně počítá. Všude jsme byli pozdě ![]()
Mně to teda přijde strašné a v případě dospělých lidí až dehonestující.
Isca Fuu, na me jde stres, jen co si to ctu!
Isca upřímně já bych prostě odešla tak, abych byla na nádraží včas. Jak si to zařídí dospělá dcera bych nechala na ni.
Je v její kompetenci se rozhodnout jestli tam chce nebo nechce. Do práce ji predpokladam taky nevodíš?
Mně to přijde hraniční tak cca do puberty. Moje děti to se mnou budou mít těžké. ![]()
Copak vy neznáte "Moničin čas" z Přátel? ![]()
continuity Ty mi mluvíš z duše, já nesnáším tu postupnou zástavbu polí, tady na olomoucku, kde je navíc úrodná půda....cesta do pekel, z více důvodů.
Jinak teda ale pravda je, že vyprahlá zem nevsakuje vodu, znám to i ze zahrady.
Garfie no to je pravda, s tou vyprahlou zemi, ale vyprahlá už dávno není. Teď není sucho až na vyjimky v celém profilu až do hloubky 100cm. Už docela dlouho.
continuity
Však já jsem spokojená, mně se zdá deště dost, možná až trochu moc na prázdniny! ![]()
continuity No, asi si musím rozmyslit, co chci, a hlavně jak moc a jakou formou jí jsem schopná poskytnout psychickou podporu (pocit viny, že takovej magor jako já předal geny dál, a vybral jako spoluviníka dalšího ne úplně vyrovnanýho jedince), aniž bych se sama sesypala(nějaký to ADHD u ní je, podle psychoterapeuta). Mělo to být, že přijedeme spolu, aby zbytek rodiny do ní nerejpal, že se nedokáže vypravit. Ale asi se jí tam fakt napůl chtělo a napůl ne..
A teprve se učím zvládat takový situace bez křiku a vyčítání, a dotazů, proč se to stalo, jak jsem byla zvyklá ze své původní rodiny, protože po tomhle teprv předtím následovalo peklo.
A s prací...to kupodivu zvládá sama, ale asi bylo dobře, že se teď přehoupla přes zkušebku v době HO.
Isca Ja spis nechapu, proc by do ni zbytek rodiny rejpal, ze se nedokaze vypravit...tak proste pracovala dyl/mela schuzku/nechtela tam prespat...a i tak, i kdyby vedeli, ze ji to ujelo, tak co je na tim k rejpani
Karja No to je těžký, asi to úplně nechci vypisovat do detailů, asi styl rodinné komunikace, rivalita s dvojčetem (který zůstalo u táty)..
Isca jestli do ni nekdo reje, tak je mozny, ze to byla strategie, jak se tomu vyhnout. Jestli mate dobry vztah, tak bych s ni promluvila otevrene, at priste rekne jestli chce/nechce jet.
Isca jedna nevyžádaná rada - nad ADHD většina lidí mávne rukou,zvlášť to máme spojené jen s dětmi. Pokud ale přetrvá do dospělosti,dokáže opravdu dost komplikovat život. Znám minimálně dvě takové osoby. U obou ale po letech nejrůznějších trápení (který by si člověk s ADHD ani omylem nespojil) pomohla medikace (testy ADHD prokáží celkem spolehlivě).
Kokoska Karja Lamicka Ava continuity Děkuji všem za reakce a podněty, a že jsem si tu mohla upustit, asi nastal čas zvážit nějakou psychoterapii sama pro sebe, jak se s tím ve vyhrocenějších situacích vyrovnat nejlépe pro obě zúčastněné.
Ava Muzes naznacit, jak neobvykle se muze ADHD v dospelosti projevovat? Mam podezreni u jednoho vzdaleneho pribuzneho, ale to je proste instabil a (pro me) nesnesitelny typek, tam me ADHD napadlo na prvni dobrou..
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články