Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline siouxsie
688 příspěvků moje polička 20. prosince 2016 12:46
Reakce na betsey:

to muselo být utrpení! brala bych usínání jen na půlku letu, půlku bych prokoukala, pročetla, ale nějak vždy upadnu do kómatu...

slniecko  u mě je to beze změn

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 20. prosince 2016 12:51
Reakce na siouxsie:

v letadle usínám ještě před vzlítnutím a hrozně mě to štve, protože se ráda dívám z okýnka

Tak takové mám nejraději, cpou se k okýnku a usnou! Místo toho ,aby tam uvolnili místo těm, kdo jsou  vzhůru!

Moje dcera je némlich to samé! Naštěstí mám kamarádku, s kterou dost často létám a ta u okýnka sedět nikdy nechce- bojí se.

Offline Lilly_Ku
4537 příspěvků moje polička 20. prosince 2016 13:01
Reakce na :

tak to je hnusny ...  a domluvili jste se nakonec nejak, posle ti to?

s tema referencema to tady je stejne.

Offline carries
1143 příspěvků moje polička 20. prosince 2016 13:30
Reakce na Berta:

Miluju letadla, miluju letiště, miluju vzlety a přistání  a občasné přiměřené turbulence mě příjemně lechtají v břiše.

Jo, vlastně jsem ve  vlákně na stížnosti... takže stěžuji si, že lítám méně než bych chtěla a lítám v economy.....ale tak, zase ty lidské příběhy,že....

Priznávam, že vám závidím. Mne by stačilo, aby som to brala neutrálne. Snáď sa k tomu časom dopracujem :D

Offline Sweet Potato
40378 příspěvků moje polička 20. prosince 2016 13:50
Reakce na carries:

Neletěla. Tenkrát to mělo být poprvé a zřejmě už to hned tak pokoušet nebude.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 20. prosince 2016 14:07
Reakce na slniecko:

Nevim, kde by bylo, popravdě. Za těch 12 hodin tam musíme být dvě. Já mám puluvazek, tedy 20h týdne (protože jsem k tomu profi vizazistka a stylistka, ale zatím je to s penězma jak na houpacce, tak se jiste peníze hodí) a v těch třech to prostě nijak rozumné nevychází. Letošní dovolenou si svorně budem vybírat až po novém roce, termín má ale jen ta kolegyne, co podala výpověď a končí na konci ledna. Aspoň, ze peníze jsou slušný (rozhodněvyrazne l epší než v předchozím zaměstnání v tomhle oboru).

Offline Lamicka
14187 příspěvků moje polička 20. prosince 2016 14:08
Reakce na Solathis:

Priznam se, ze mobil a knizku chapu. Nechapu, proc si nesmite sednout. Nekde nesmeji ani pit. To mi jako zakaznikovi vadi. Jak me ma obsluhovat prijemna prodavacka, kdyz se nemuze napit, na minutku sednout si... Do obchodu se snazim o vikendu nechodit, o svatcich tam nechodim vubec. Odmitam travit cas, ktery mame s manzelem a detmi pro sebe, nakupovanim. 

Offline Garfie
28559 příspěvků moje polička 20. prosince 2016 14:21
Reakce na Berta:

Jo, vlastně jsem ve  vlákně na stížnosti... takže stěžuji si, že lítám méně než bych chtěla a lítám v economy.....ale tak, zase ty lidské příběhy,že....

škoda, že jsme bez zelených, hned bych Vám jedno dala, pobavila jste (prý lidské příběhy) :-D. Já to mám podobně, zároveň se bojím a zároveň třesu vzrušením....

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 20. prosince 2016 14:40
Reakce na 0zero7:

Otevreny nebo zavreny obchody me moc nevzrusujou, byla jsem zvykla, ze v Rakousku je zavreno, tady je zas otevreno krom 25.12 a 1.1. A taky mi to zily netrha.

Ale docela me prudi vsechny ty kecy na FB o zakazu koureni v restauracich. To je to fakt tak strasne kontroverzni tema? Ve spouste zemi se nekouri v hospodach uz spoustu let a zijou. Lidi chodit na jidlo a vecirky neprestali, fakt to nejak nechapu, tak si holt zapali venku ne? Desnej problem zase...

Mě ty kecy kvůli zákonu kouření taky iritují. hlavně když se argumentuje tím,ž e stát ensmí přeci soukromému podnikateli nařizovat, co ve svém podniku může a nemůže. Vždycky si říkám, co takové hygienické normy, tam to přikazování nevadí? Necítí se poškozeni tím, že nesmí zákazníkovi prodat staré jídlo? Tak proč najednou takový problém kvůli kouření?

Jinak si taky nemyslím,ž e by se na to konto nějak houfně krachovalo, oni kuříci většinou nemají problém jít kouřit ven, pokud musí.... Že by jako najednou nikam nechodili a čadili jen doma tomu fakt nevěřím....

Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 20. prosince 2016 14:45
Reakce na slniecko:

prevadzka je to velka, priam obria, zatvorenie cez sviatky nehrozi ani zakonom ani rozhodnutim prevadzkovatela. ja som reagovala na to, ze kazdy je odviazany z nejakych priplatkov za sviatok. no nie je. je to opruz, radsej by bol s detmi. ale aj keby si vzal volno tie tri dni, ktore ma zvysok naroda volne zo zakona, tak mu to zozerie tri dni dovolenky z 18 celkom.

Offline Sweet Potato
40378 příspěvků moje polička 20. prosince 2016 14:47
Reakce na A666:

Ona je to věc zvyku. Časem si to sedne a kouření v restauraci si nikdo nebude umět představit, stejně jako my si dnes neumíme představit kouření v kině nebo letadle. Jen teď se bude chvíli hučet.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 20. prosince 2016 14:47
Reakce na Jiná Realita:

a to já to zas docela chápu.

sice nemám hospodu a jsem nekuřák, ale beru to z pohledu majitelů. nejde o to samotné (ne)kouření, ale o přístup a postup státu.

stát nemá nikomu co nakazovat nebo zakazovat, co si mohou (samozřejmě v mezích zákona) dělat ve vlastním podniku. a kouření pokud vím zatím protizákonné není. vadí ti kouření a v hospodě se kouří? tak tam nelez. pokud ti vadí maso, taky se nerozkřikuješ v hospodě, že ho kolem tebe nosí jiným lidem. mají u tebe na vsi jen kuřáckkou hospodu a máš s tím problém? voila, díra na trhu, založ si vlastní nekuřáckou, abys viděl, jaké to je, když ti do toho stát neustále kecá.

dobře znám státní postup ve stylu: nejdřív nařídíme odsávání, pak příčku, pak oddělené místnosti, a až to všechno zaplatíš z vlastního, tak řekneme, že tam kuřáci stejně nesmí vůbec, chacha. to máš fakt blbý, že jsi zbytečně utratil moc peněz - tak nepodnikej, když na to nemáš.

kdyby se majitel rozhodl, že nalévá jen blondýnám, byla by to pro změnu diskriminace. wth? proč si nemůžu otevřít podnik výhradně pro hulící plešaté lidi, třeba? nebo jen pro lidi do sto kilo, jen pro myslivce, jen pro lidi se psem... ve vlastním domě, na vlastní náklady, navíc bych z toho platila daně. kdo nechce, ať tam nechodí.

hospoda není sociální služba, na kterou mají lidem v okolí nárok, a měla by se proto přizpůsobovat jejich požadavkům a názoru státu na správný životní styl.

No hygienické normy pro celou populaci taky nejsou uzákoněny a přitom pro restaurační zařízení speciálně ano....... S tím problém není?

Jinak to, že se řčlověk vedle mě cpe masem/tučným jídlem/whatever mě osobně nijak neohrožuje, to, že tam kouří mi zdraví prostě ničí, já nehodlám absorbovat kus drogy někoho jiného, když mi to navíc jako astmatikovi nedělá dobře. Jo, v místě bydliště už znám nekuřácké restaurace a chodím preferenčně tam. Ale když je člověk třeba někde na malém ěmstě, tak si prostě leckdy dost dobře vybírat nemůže.......

BTW líbilo by se Vám, dkyby Vám feťák jen tak mimochodem píchnul kus své dávky?

Ale abych nebyla jen negativní, co žiju v Německu, tak sjem zjistila, že to tu zase tak ideální s kouřením není - teda alespoň na východě...... No doufám,ž e trend bude pokračovat v obou zemích nastoupeným směrem :)

P:S. Ale to, jak nejdřív dělali tanečky s odsáváním, oddělenými místnostmi a spol. se mi taky nelíbí, měli to zakázát rovnou a bylo by to...... Už tehdy mi to řešení přišlo děsně polovičaté.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 20. prosince 2016 15:00
Reakce na A666:

ale vy pořád vycházíte z názoru, že máte nějaké právo chodit do restaurace. že pokud je na malém městě jen jedna, máte právo tam jít, a protože kouření je nezdravé, tak máte nárok na to, aby vám někdo zařídil že ho nemusíte čichat.

jenže žádné takové právo neexistuje, stále platí, že i když tam máte jednu, tak tam prostě nechoďte, nikdo vás nenutí chodit pasivně kouřit do restaurace. a nadále vás to nebude ohrožovat, aniž by to jinému otravovalo kšeft. nebo mu to ten kšeft otravovat bude, a sám pochopí, že bez cigaret to bude lepší.

Offline viktorka_od splavu
49352 příspěvků moje polička 20. prosince 2016 15:02
Reakce na Jiná Realita:

no bohužel dnes je každý přesvědčen, že má "právo" na cokoliv, co se mu zamane. a pokud to (zatím) nemá, tak to stát a strana zařídí. prostě nesvéprávná mimina od kolébky do smrti (dokud ta nebude zákonem zakázána, protože je nepříjemná a nikdo ji nechce)

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 20. prosince 2016 15:07
Reakce na Jiná Realita:

ale vy pořád vycházíte z názoru, že máte nějaké právo chodit do restaurace. že pokud je na malém městě jen jedna, máte právo tam jít, a protože kouření je nezdravé, tak máte nárok na to, aby vám někdo zařídil že ho nemusíte čichat.

jenže žádné takové právo neexistuje, stále platí, že i když tam máte jednu, tak tam prostě nechoďte, nikdo vás nenutí chodit pasivně kouřit do restaurace. a nadále vás to nebude ohrožovat, aniž by to jinému otravovalo kšeft. nebo mu to ten kšeft otravovat bude, a sám pochopí, že bez cigaret to bude lepší.

Tak ono se vše dá vykládat různě - viz. ty hygienické normy, musí se dodržovat byť by třeba i hospody je nedodržující měly svou klientelu.... prostě a jednoduše se nekouření začíná dostávat na úroveň těchto hygienických norem.

taky v tom případě můžete argumentovat, že nikdo nemá nikde deklarované právo na to jít do restaurace a je jen na něm, pokud půjde tam, dke se normy nedodržují, v kuchyni mají bordel a medodržují tam například pravidla pro skladování potravin - je přeci jen na Vás, jestli to risknete nebo ne........

Vysvětlete mi, v čem se liší zákaz kouření od hygienických norem? Obojí je ve výsledku ochrana obecného zdraví. ve skutečnosti jediný rozdíl je, že na hygienické normy jsme si již zvykli a zákaz kouření vnímáme jako ěnco nového a omezujícího.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 20. prosince 2016 15:15
Reakce na A666:

co třeba, že s nutností dodržovat hygienu počítáte už od otevření, ale se zákazem kouření vás stát kupodivu překvapí?

mimochodem i ony hygienické normy jsou ve své čisté formě často nesplnitelné, někdy lehce úchylné, přehnané a kladou na provozovatele velké nároky, aby si je následně rušil kdo chtěl jak chtěl (jednu dobu třeba chtěl kolenní ovládání umyvadel, které v té době neměly možná ani operační sály  nebo vážně uvažoval o nerezových válecích deskách nebo balení koblih), až provozovatel splní nařízení a za drahé peníze si je pořídí, o tom bych mohla vyprávět.

prostě stát z mého hlediska své zásahy poslední dobou už vážně přehání. i kontrolní orgány tvrdí (mimo záznam), že už není v lidských silách všechno sledovat a hlavně to přesně dodržovat.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 20. prosince 2016 15:15
Reakce na :

Ja ziju v Londyne a musim rict, ze zakazu koureni tleskam. Mohu stravit celou noc v klubu a nesmrdim kourem, jako kdybych nikde nebyla. Restaurace a puby nikdy nesmrdi, nejsou zakourene. Vzpominam si, ze v Praze jsem obleceni po prichodu z restaurace nebo klubu musela okamzite hodit do pradla, jak bylo nacichle. Nikdo me neobtezuje kourem, nehrozi mi, ze si za me sedne naruzivy kurak a bude vyfukovat pres muj stul. Jinak argument, ze kdyz to kurakum vadi, at tam nechodi - bych take mohla rict, ze pokud to kurakum vadi, at zustanou doma. Plus ja jako nekurak nikoho nenutim pasivne kourit, kvuli me pritomnosti nikoho nestipou oci. Muj nazor je, ze to v CR melo byt uz davno. A jinak neznamena to, ze v Londyne se nekouri. Spousta mych kolegu kouri, jen to nedelaji u jidla.

Já se Vám nedivím :) Já osobně jsem astmatik a nejen, že mi kouř smrdí, ale prostě delší pobyt v zakouřeném prostředí u mě může vést ke zdravotním problémům (nbejčastěji zánět průdušek). Přijde mi vtipné, jak se argumentuje tím, že když se to nekuřákům nelíbí, nemají tam chodit. Já se tím snažila řídit a výsledek byl, že jsem byla defacto vyloučená z kolektivu, protože hospody jako hospody (ne restaurace) jsou dodnes nekuřácké z velmi malé části a na střední se prostě chodilo do hospody - ne jako dnes ve 30 do restaurace. Další vtipná věc jsou třeba maturitní plesy, protože třeba v Praze v Lucerně bylo ještě nedávno kouření povoleno (i když se postupně přesunulo alespoň jen na druhý balkon) - asi bych se holt jako nekuřák neměla účastnit ani vlastního maturitního plesu........

Já prostě nevím, nekuřák (kor se zdravotními problémy) prostě do kuřácké restaurace jít nemůže, kuřák tam jít může, akorát buď vydrží bez kouření anebo jde kouřit ven. Tak kdo je sakra víc omezovaný?