Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline viktorka_od splavu
49352 příspěvků moje polička 20. prosince 2016 17:31
Reakce na A666:

ja su za, at si kazda porodi kde libo. ostatne myslim to ani neni zakazany?asi jako by mi chtel nekdo zakazat kde dostanu kasel;-)):-O

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 20. prosince 2016 17:36

ja su za, at si kazda porodi kde libo. ostatne myslim to ani neni zakazany?asi jako by mi chtel nekdo zakazat kde dostanu kasel;-)):-O

Porod samotný zakázaný není, ale problém je v tom, že zakázanou přítomnost u něj mají defacto porodní asistentky..... No a divila byste se, jak by někteří chtěli postihovat ženy plánovaně rodící doma ;)

Offline Potrefenáhusa
38859 příspěvků moje polička 20. prosince 2016 17:49
Reakce na Lilly_Ku:

mě byste asi oslovila, ráda vaše příspěvky čtu a dost často mě vedou k nějakýmu zamyšlení 

49352 příspěvků moje polička 20. prosince 2016 17:58
Reakce na A666:

jo tak problematice porodních asistentek nějak nehovím, do toho se nepletu:-) ale vím, že je to záležitost budící velké emoce. jediné, co mě osobně na tom překvapuje, že bych napřela asi větší úsilí k tomu udělat to lepší v nemocnici, než si nemocnici přestěhovat domů:-)

Offline Unnamed
1141 příspěvků moje polička 20. prosince 2016 18:17

No jo, kdyz ta vase myslenka, at stat nic nereguluje, lidi jsou svepravni, tak nejak predpoklada, ze lidi, alespon vetsina, budou konat rozumne. No a tady je muj problem. Vysledky voleb zde ci v USA, ci jinde, jaksi ukazuji, ze vetsina (jasne, ta vetsina je v uvozovkach, vim, ze k volbam nechodi vsichni a v USA to kvuli systemu i muze vyhrat nekdo s mensinou celkovych hlasu) se necha opit koblihou. 

Predstava, jak nechame lidi rozhodnout se dobrovolne, jestli pouziji v aute pasy, jestli pouziji autosedacky, nebudeme regulovat vyrobu alkoholu a opruzovat kolkama, se mi nelibi. Lidi proste hodne debilit budou delat, dokud jim to nekdo nezakaze. Ja jsem pravicak, ale ma duvera ve svepravnost a rozum ma limity.

A co se tyce nekurackych restauraci: to je prece zarny priklad toho, jak se lide dobrovolne nebudou chovat ohleduplne ci rozumne. Zakazy by preci vubec nebyly nutne, pokud by kuraci sami chodili kourit ven. Proc se ocekava, ze nekurak tam nepoleze? Proc se neocekava, ze kurak si tu cigaretu vykouri venku automaticky a v restauraci pak muzou byt vsichni bez regulaci?

Offline 0zero7
11893 příspěvků moje polička 20. prosince 2016 18:21
Reakce na Jiná Realita:

Ja nevim, to se mi teda zda argument jako noha, kdyz nekomu vadi, ze se v hospode kouri, at tam nechodi. To je stejny, jako kdybych rekla, kdyz nekomu vadi, ze se kourit nesmi, at sedi doma.

jasne, to ze predpisy a narizeni porad nekdo meni je debilni, ale zakaz koureni fakt jako ujmu nevnimam. Blondynky a masozrouti tim nikoho neobtezujou. Fakt nechapu to vecny stezovani, bohuzel typicky v cz krajich.

Offline 0zero7
11893 příspěvků moje polička 20. prosince 2016 18:24
Reakce na whiskas:

Hele, takze to by ale znamenalo, ze tady jsou utlacovani nejen majitele hospod, ale treba i majitele bytu a domu, kde je narizeno, ze i kdyz vlastnis byt a je komplet tvuj, tak se tam proste kourit nesmi. To bych chtela videt, jak by se na to tvarili cesi. A co? Nic. Svet se nezboril, nikomu to nevadi, kdyz je nekdo kurak, tak jsem pred dum nebo na zahradu, na terasu. Proste je tady bezny si prostory kde se socialne vyzivam nebo bydlim nezahulovat. Mam kamarady co kouri a v zivote jsem od nich neslysela, ze by jim to vadilo. Kdyz jsem si obcas svatecne zapalila, tak me to taky neobtezovalo. Proste to nechapu. A s vegeratienstvim apod se to podle me FAKT srovnavat neda.

Offline 0zero7
11893 příspěvků moje polička 20. prosince 2016 18:31

Unnamed A co se tyce nekurackych restauraci: to je prece zarny priklad toho, jak se lide dobrovolne nebudou chovat ohleduplne ci rozumne. Zakazy by preci vubec nebyly nutne, pokud by kuraci sami chodili kourit ven. Proc se ocekava, ze nekurak tam nepoleze? Proc se neocekava, ze kurak si tu cigaretu vykouri venku automaticky a v restauraci pak muzou byt vsichni bez regulaci?

No asi tak.

49352 příspěvků moje polička 20. prosince 2016 18:50
Reakce na Unnamed:

tak jasne, ze vetsina lidi jsou blbci. ale i ti maji narok na tu svou blbost;-))

ji

Offline Unnamed
1141 příspěvků moje polička 20. prosince 2016 18:54

No to jo, ale kdyz me tou blbosti ohrozujou / obtezujou... 

49352 příspěvků moje polička 20. prosince 2016 18:57
Reakce na Unnamed:

kdyz pouziju jako priklad ty pasy, tak jejich nezapinanim me fakt nikdo neobtezuje:-) a takovych veci je spousta (a ne argument o vydajich na lecbu neberu, z vice duvodu)

Offline Unnamed
1141 příspěvků moje polička 20. prosince 2016 19:06

To mate pravdu, ale ja to myslela spis tak, ze takovy clovek ten pas nepouzije ani u sveho ditete. A jasne, muzu to brat, ze jejich problem, ale tak nejak uplne nechci. Ale jinak souhlasim, u veci, kde clovek ohrozuje jen sam sebe, to nevidim tak tvrde. 

Ale to je jak u smejdu, taky si rikam, ze si za to muzou ti duchodci sami, ale taky me stve, co jsou nekteri prodejci za hyeny a nejaka regulace mi az tak nevadi, i kdyz jednodussi lide se nechaji napalit zase nekym jinym.

Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 20. prosince 2016 19:06

a mna teda hej

49352 příspěvků moje polička 20. prosince 2016 20:00
Reakce na continuity:

no jasně, pokud řídíš musí pasažéři poslechnout tebe. dokud se děcka nepřipoutají, nejedu. a o tom to je... primárně by se každý měl o své děti/rodiče starat sám, pak teprv když nemůže atp, měla by nastoupit širší rodina, charita... a v poslední instanci stát. ne naopak. jako s těmi šmejdy, jasněže je pro mě pohodlný, když moji rodiče na stará kolena nebudou vystavení žádnýmu takovýmu pokušení... ale tak hlavně já bych se měla starat, aby měli dost pozornosti a neupadli do sítí nějakých takových hajzlíků

Offline barbucha blogger
35855 příspěvků moje polička 20. prosince 2016 20:38
Reakce na 0zero7:

Můžeš mi říct, co je závadnýho na tom, když vedle sebe existuje kuřácká i nekuřácká hospoda? To ti vadí jen pouhý pomyšlení na to, že v tý kuřácký (kam, řekněme, ty v životě nevkročíš) někdo - tobě naprosto cizí - kouří?! 

(majitele i obsluhu protentokrát vynechme a předpokládejme, že jsou se stavem buď minimálně srozuměni, nebo rovněž sami kouří)

Tak CO je na tom tak špatnýho? (připomínám, že prodej cigaret je legální a státní záležitost!)

Že se nesmí kouřit ve vlastních bytech (zase - o pronájmu se nebavme), je už jak z Orwella. Další krok bude zákaz smažení řízků, případně zákaz vaření s česnekem (ten osobně uvítám a podpořím já, protože sousedi snad obden pečou psa na česneku ). Dále bude povolen jen poslech schválené hudby (jsem pro okamžitý zákaz Kabátů a Michala Davida, pro začátek). V neposlední řadě bude třeba sjednotit barvu i tvar rohožek. Ta sousedova se mi nelíbí.

Očekávám argumentaci zdravotním rizikem. Inu, ze zápachu připravovaných pokrmů se mi někdy dělá nevolno... to neprospívá trávení, jak jistě uznáš. A taky, last but not least: i ze stresu (z Michala Davida, linoucího se někdy z vedlejších oken, nebo z každodenního pohledu na hnusnou rohožku) se může onemocnět! To je vědecky prokázáno přece.

Určitě nebude problém dodat další podněty k naprosto nezbytným omezením... 

Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 20. prosince 2016 20:40

no nemusi poslechnout. vezu sefa, tchana - je spousta lidi, kteri kdyz to neni zakazano, tak maji pocit, ze to mohou delat. a abych drzela pred kazdou cestu do kramu prednasku o bezpecnosti v doprave... a navic mnoho lidi to ani nevi.

a smejdi, to si delas srandu? rikat, ze je to jejich vec, to uz je spis anarchie nez pravice. 

49352 příspěvků moje polička 20. prosince 2016 20:41
Reakce na :

no a proč jste teda nezasáhly? cojávim, neposlaly tam policii? nepohrozily prodejci, nezastaly se babičky... cokoliv? počkáme až co stát... chjo

s dědou to beru, postaví si hlavu a chce do toho nasypat všechny peníze, no to se nedá nic dělat. naše babička takových věcí nakoupila taky dost, a to nežila sama. ale byly to její peníze a do problémů (dluhy apod) se nikdy nedostala. ona zas, když přišla k nám, často se ptala při pohledu na knihovnu, kolik jsem do těch knížek dala peněz... no asi tak stejně:P

49352 příspěvků moje polička 20. prosince 2016 20:42
Reakce na continuity:

no to si ty děláš srandu! jako řidič jsi zodpovědná za posádku. jestli tě neposlechnou, tvůj problém