Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 16:08

Nevěřila bych, co se tu sejde názorů na provozní dobu obchodů. Nikomu do talíře nevidím a proto věřím, že mu zavřený obchod může přidělat starosti. Já nakupuju jídlo pro 5 dospělých, další rodina se přijede najíst 26., jsem bez auta, bydlím na vsi bez obchodu a na nákup mám v práci 30 minut (přestávka na oběd, díky za ni).

Mmch kdo jste někdy zažil vesnický obchod, nejlépe jeden na dvě vesnice, každý sýr a salám se krájí na požádání, pečivo je třeba objednat, otevřeno je pár hodin a ještě ne denně ... Když přijdu z práce je buď zavřeno nebo nic není, o cenách, výběru, kvalitě a čerstvosti se zmiňovat nebudu.

Offline Lilly_Ku
4537 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 16:10
Reakce na dzizisketa:

dik za popostrceni.

uskali takzvaneho multitaskingu, zda se :)

Offline Lilly_Ku
4537 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 16:12
Reakce na :

no co by, snizily by zisky firem, krachovalo by jich naproste minimum. ted nemluvim o malych a stredne velkych podnicich, ale fakt o globalnich korporacich s optimalizovanymi (mimo jine i danove) strukturami typu apple nebo amazon.

Offline dzizisketa
8960 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 16:12
Reakce na :

Jj, to mne taky interesuje. Když jsem četla, jaké množství lidí za minimum zaměstnává ČEZ s těma jeho dozorčíma odměnama, měla jsem chuť jít vedení proliskat.

Offline carries
1143 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 18:24

By som trochu odbočila od obchodov počas sviatkov so svojou sťažnosťou. V piatok letím na Slovensko a pridala sa ku mne kamarátka. Z lietania nie som nijak dvakrát nadšená, ale ona sa teda seriózne bojí, tak mám o zábavu postarané. Nemám problém držať ju v lietadle za ruku a snažiť sa ju rozptýliť, ale práve mi začala posielať správy o tom, ako má pršať a má byť strašný vietor, naviac taký a taký  nárazový a to je už fakt dosť... Napísala mi, že už sama seba dosť vydesila. Wtf, mňa tiež!

No nič, uvažuje, že si prebookuje letenku na štvrtok a ja začínam tajne dúfať, že tak spraví a ja budem cestovať sama.

Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 18:44
Reakce na carries:

ked bude nebezpecne pocasie, tak neodletite. su na to predpisy, len nemozem prist na to, comu vadi dazd. lietadla su utesnene dobre, kufre vam urcite nezmoknu.

Offline barbucha blogger
35855 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 20:43
Reakce na Guinea Pig:

Vy jste určitě velká fanynka paní Marksové Tominové, přiznejte se!

Tak určitě. Já miluju všechny ty světce, kteří - zatímco odpočívám po náročné šichtě pod knutou vykořisťovatele - bdí nad mým blahem a nelitují námahy ni protivenství, aby mi sdělili, kdy a kam můžu jít nakupovat, co můžu nakupovat a kde mohu nakoupené zboží konzumovat. Obdržení dálkového ovladače očekávám nejpozději k příštímu ježíšku.

Offline viktorka_od splavu
49352 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 20:48
Reakce na barbucha:

nojo, dřív se takový dobroděj mohl stát misionářem, a pak ho poprávu někde sežrali lidožrouti. dneska už jsou i ti lidožrouti vymýcení, tak co jim zbývá než vandrovat do nás:-(

Offline barbucha blogger
35855 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 20:52

Že bychom oprášili starodávné zvyky? Nakonec jestli toho lososa neseženu... 

49352 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 21:00
Reakce na barbucha:

:-):-):-)

já bych to radši nejedla, buhví jestli to neni nakažlivý:P

Offline barbucha blogger
35855 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 21:04

To mě napadlo vzápětí - kdo by to žral? 

Offline slniecko admin
19569 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 21:14

Tak ja neviem, ale keď som rozmýšľala o práci v pedagogicko-psychologickej poradni, tak som zistila (nieže by ma to odradilo), že môj plat by bol o 200€ nižší ako v hypermarkete, v ktorom som nakupovala cestou odtiaľ (mali práve vyhodené inzeráty.

Keď som robila personalistku vo výrobnom podniku, tak boli kvôli tým príplatkom prakticky takmer bitky o víkendové a sviatočné smeny.

A celkom úprimne, neznášam takéto zásahy do súkromného podnikania. Áno, nejaká ochrana zamestnancov je nutná, ale niekde to už presahuje hranice zdravého rozumu a nie je to nič iné, než len snaha nahrabať si body - ani nie u tých predavačiek, ako u tej časti populácie, ktorí zneužívajú domnelé problémy chudobných na to, aby robili problémy komukoľvek, kto je úspešnejší ako oni. A tých je toľko, že ako voličská základňa to stačí.

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 21:26
Reakce na barbucha:

Tak určitě. Já miluju všechny ty světce, kteří - zatímco odpočívám po náročné šichtě pod knutou vykořisťovatele - bdí nad mým blahem a nelitují námahy ni protivenství, aby mi sdělili, kdy a kam můžu jít nakupovat, co můžu nakupovat a kde mohu nakoupené zboží konzumovat. Obdržení dálkového ovladače očekávám nejpozději k příštímu ježíšku.

Já z toho mám nepříjemný pocit utahování šroubů...

49352 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 21:31
Reakce na Torrah:

ano, postupuje to malými krůčky, žádný z nich jednotlivě není nijak důležitý... některým je to k smíchu. no, mně ne. já tu dobu pamatuju a nežila jsem v ní ráda. a jelikož nejsem zas takový pamětník, tak jediné co pamatuju jsou právě takové ty drobné ústrky, život v ohrádce

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 21:33

No, právě... že už jsme to jednou zažily, tak jsme na to citlivější, myslím. Mně se ty poslední rádobyochranářské zákony vůbec nelíbí.

Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 21:34
Reakce na slniecko:

moj manzel robi v nepretrzitej prevadzke a ziadne bitky o sviatocne smeny sa tam nekonaju. vianoce robi cele - nocne od piatku do pondelka rana, nastastie su tam dvaja, tak si to podelia, aby tam nemuseli visiet cele sviatky.  a ten jeden den, co tam nepojde si musi vziat normalne dovolenku, pretoze narok na volno v case statneho sviatku nema. bud bude v praci, alebo dovolenka, alebo si to musi nadpracovat inokedy. takze ano, viem si predstavit predavacky, ktorym sa ulavilo, ze nemusia byt v praci, kvoli par opozdilcom, ktori zabudli kupit majonezu. 

Offline carries
1143 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 21:46
Reakce na continuity:

Ja viem ze by neriskli a nenechali nas vzlietnuť v zlom počasí. Ona to vie tiez, ale asi potrebovala preniesť svoj stres na mna. V každom prípade v tomto momente dúfam, ze si ten let zmení :D

Offline barbucha blogger
35855 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 21:51

Torrah 

Drobné ústrky se dají vydržet, ale mají jednu chybu - pokud je sneseme, vyústí dříve nebo později ve větší. 

Povolené nákupy jsou celkem legrace,  ale fakt bych se nerada (znova) dožila situace, kdy mi bude ten který soudruh určovat, kolikrát smím vycestovat. Je to skutečně takovej rozdíl?