Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 21:59
Reakce na carries:

lietanie je bezkonkurencne najbezpecnejsi sposob dopravy. oproti autobusu, no zlate lietadlo. viz D1 teraz cez vikend. rano dve smrtelne nehody, vsetci v jednom rade 50 za sebou ako husi, len tie autobusy sa niekam ponahlali v lavom neodhrnutom pruhu. to sa vam v lietadle nestane ani analogicky, druhy den by isli kapitan aj druhym zametat zachody.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 22:04

Jako prodavačka hlasim, ze jsem fakt velmi vděčná, že máme na svatky zavreno. Mozna totiz stihnu objet obe rodiny. Kdyby zavreno nebylo, nestihla bych to, protoze bych minimalne jeden den mela smenu (podotykam, delam v bizuterii, ta fakt den dva pocka). 28.10. jsem byla v praci a hadejte co? Kopala jsem se tam nudou do ****** 

Offline coralline
2309 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 22:05
Reakce na Janulik03:

Piekla som parížske rožky. Piekla- HAHAHA. Rožky sú chutovo výborné, na požiadanie posielam balíček. 

My jsme dneska pekli čokoládový kolečka s arašídovým krémem. Loni dopadly normálně, letos vypadají stejně jako ty rožky, akorát hnědý A to tam byla dokonce i stejná značka čokolády. Prostě pachatel neznámý.

Offline evik77
758 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 22:11

Ex tchyně mi koupila na vánoce vonnou svíčku. Jasmínovou! Dělá se mi z jasmínu blbě. 

Offline viktorka_od splavu
49352 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 22:14
Reakce na Solathis:

to chapu, jen nechapu proc je na to potreba zakon

Offline Dadoo
11689 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 22:19

Mnoo.. kdyby to ta naše slavná vláda s prodavačkami myslela úplně nejlíp, tak místo zašpérovaných svátků uzákoní v tyto dny trojnásobný plat.

By se to pak regulovalo úplně samo. A kde by se neregulovalo, tam by se prodavačky radovaly 

Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 22:20

dnes nam zasklili balkon, co si muz vylozil tak, ze kurit uz nebude treba vobec. prave som prisla na to, ze je kurenie vypnute a on v praci. takze tu mrznem celkom sama 

Offline Lilly_Ku
4537 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 22:34

Protoze volna ruka trhu nevyresi vsechno, prestoze si to porad hodne lidi mysli.

Offline 0zero7
11893 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 22:35

Otevreny nebo zavreny obchody me moc nevzrusujou, byla jsem zvykla, ze v Rakousku je zavreno, tady je zas otevreno krom 25.12 a 1.1. A taky mi to zily netrha.

Ale docela me prudi vsechny ty kecy na FB o zakazu koureni v restauracich. To je to fakt tak strasne kontroverzni tema? Ve spouste zemi se nekouri v hospodach uz spoustu let a zijou. Lidi chodit na jidlo a vecirky neprestali, fakt to nejak nechapu, tak si holt zapali venku ne? Desnej problem zase...

Offline Dadoo
11689 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 22:43
Reakce na 0zero7:

Já s tím, nejen jako nekuřák, naprosto souhlasím.

U nás v hospodě se uvnitř nekouří asi dva nebo tři roky a ta hospoda se opravdu zkrachovat nechystá. Kuřáci chodí ven a baví je to.

Ve vedlejší vesnici se v hospodě kouří a my se vždycky rozhodujeme, jestli tam vůbec jít, PROTOŽE se tam kouří. To smradlavé oblečení, vlasy, svlékání doma přede dveřmi, abychom si ten smrad nezatáhli domů.. Jooo.. kouří se tam a stejně tam lidi nechodí, protože hospodský přestal nalévat na dluh.

argumentace krachem hospod kvůli nekouření je demagogie. Naopak chodí lidí víc, protože se tam nedusí a následně nesmrdí.

Offline 0zero7
11893 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 22:46
Reakce na Dadoo:

Dikes, ja uz jsem zacinala mit dojem, ze nekteri maj pocit, ze jde o utiskovani ze strany statu, ehm. jakoze jsem videla nektery kamarady kamaradu to prirovnavak k bolsevikovy apod, no sila....

Offline dzizisketa
8960 příspěvků moje polička 20. prosince 2016 07:22

Hahahahaha, srovnávat zavřené obchody určitého typu se zákazem cestovat za socíku, to chce hodně bujnou představivost :D

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 20. prosince 2016 07:31
Reakce na continuity:

Ještě bezpečnější než letadla jsou prý ponorky. Je mnoho letadel pod vodou, ale ani jedna ponorka ve vzduchu.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 20. prosince 2016 08:11
Reakce na 0zero7:

jj, je to totálna blbosť. Ja tiež ako fajčiar uprednostňujem nefajčiarske podniky, o reštauráciách ani nehovorím. Jesť v reštaurácii, kde sa fajčí, je fakt hrozné. U nás nefajčiarsky zákon funguje už dlho, a všetci bez problémov fungujú.

A ešte to má jedno veľké pozitívum, fajčím o dosť menej. Komu by sa chcelo každú chvíľu obliekať a vybiehať von, že

Offline Sweet Potato
40378 příspěvků moje polička 20. prosince 2016 08:21
Reakce na carries:

Taky mám jednu kamarádku s panickou hrůzou z létání. Před pár lety měla poprvé v životě někam letět. Tak moc si přála, aby nemusela, až na Islandu bouchla sopka a na zemi seděla celá Evropa. Tomu říkám síla myšlenky!

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 20. prosince 2016 09:16
Reakce na 0zero7:

a to já to zas docela chápu.

sice nemám hospodu a jsem nekuřák, ale beru to z pohledu majitelů. nejde o to samotné (ne)kouření, ale o přístup a postup státu.

stát nemá nikomu co nakazovat nebo zakazovat, co si mohou (samozřejmě v mezích zákona) dělat ve vlastním podniku. a kouření pokud vím zatím protizákonné není. vadí ti kouření a v hospodě se kouří? tak tam nelez. pokud ti vadí maso, taky se nerozkřikuješ v hospodě, že ho kolem tebe nosí jiným lidem. mají u tebe na vsi jen kuřáckkou hospodu a máš s tím problém? voila, díra na trhu, založ si vlastní nekuřáckou, abys viděl, jaké to je, když ti do toho stát neustále kecá.

dobře znám státní postup ve stylu: nejdřív nařídíme odsávání, pak příčku, pak oddělené místnosti, a až to všechno zaplatíš z vlastního, tak řekneme, že tam kuřáci stejně nesmí vůbec, chacha. to máš fakt blbý, že jsi zbytečně utratil moc peněz - tak nepodnikej, když na to nemáš.

kdyby se majitel rozhodl, že nalévá jen blondýnám, byla by to pro změnu diskriminace. wth? proč si nemůžu otevřít podnik výhradně pro hulící plešaté lidi, třeba? nebo jen pro lidi do sto kilo, jen pro myslivce, jen pro lidi se psem... ve vlastním domě, na vlastní náklady, navíc bych z toho platila daně. kdo nechce, ať tam nechodí.

hospoda není sociální služba, na kterou mají lidem v okolí nárok, a měla by se proto přizpůsobovat jejich požadavkům a názoru státu na správný životní styl.

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 20. prosince 2016 09:33
Reakce na Jiná Realita:

Na jedné straně máte pravdu, když chce někdo  hospodu kuřáckou, ať si ji otevře, jasně to deklaruje na dveřích nějakým upozorněním a lidé mají možnost volby tam jít nebo nejít. S tím souhlasím i když bych tam jako host nešla.

na druhou stranu : proč si nemůžu otevřít podnik výhradně pro hulící plešaté lidi, třeba? nebo jen pro lidi do sto kilo, jen pro myslivce, jen pro lidi se psem... ve vlastním domě, na vlastní náklady, navíc bych z toho platila daně. kdo nechce, ať tam nechodí....

Toto už se mně nelíbí,  hospoda jen pro plešaté (jasně, je to trochu přitažené za (ne)vlasy ) a  odtud už je jen krok  k hospodě jen pro bílé, árijce atd atd. Každé omezení vnímám špatně, potřebuji možnost volby pro všechny.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 20. prosince 2016 09:42

No já nenávidím zakouřené prostory a do restaurace, kde se kouří, bych nešla. Ale dost mi vadí i to dělení na kuřáckou a nekuřáckou část, protože v té nekuřácké je ten kouř samozřejmě také cítit. Minule mi takhle otrávili v cafe cafe a to mi tam ty jejich saláty tak chutnají. O dortech ani nemluvím.

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 20. prosince 2016 09:48
Reakce na Berta:

Tak jistě, příklad JR byl poněkud přitažený za vlasy, ale na druhou stranu, když si někdo otevře soukromou provozovnu, měla by být jeho volba, pro koho bude určena, ne? Domů si také nepozvu každého. Rozčilovat se v restauraci pro vegetariány, že nedostanu kus flákoty by bylo asi divné, tak stejně v hospodě/baru, kde se kouří, je zvláštní si stěžovat na huliče. To teď ale samozřejmě už nebude aktuální. Když se jdu někam najíst, tak mi kouření také vadí, ale nedělala jsem kvůli tomu scény, pokud bych s tím měla problém, půjdu jinam. Naopak v barech a podobných podnicích mě kouření nijak neobtěžuje, občas v baru kouří i nekuřáci, například si vychutnájí doutník. 

Offline dzizisketa
8960 příspěvků moje polička 20. prosince 2016 09:49

Vzhledem k tomu, že v restauračních zařízeních není povoleno kouření trávy, natož užívání tvrdých drog, tak mi zákaz kouření nepřijde nijak diskriminující, když už se teda bojuje proti narkomanii.