Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 21. prosince 2016 09:46
Reakce na slniecko:

s darcekmi je to blbe, ale dceru mas skvelu.

Offline viktorka_od splavu
49352 příspěvků moje polička 21. prosince 2016 09:53
Reakce na Berta:

knizku urcite, diky za pripomenuti. kulturu obrazi s kamaradkama a lepsi kosmetiku si schovava na lepsi prilezitosti... takze vzdycky omrknu ze ma jeste veci co jsem ji dala pred tremi lety:-/ jeste me napadla nejaka pekna velika hunata sala, jakych je ted spousta, nosi ted taky sal ode me, ale uz to neni posledni moda, tak to by slo:-)

Offline slniecko admin
19569 příspěvků moje polička 21. prosince 2016 09:54
Reakce na continuity:

Vďaka.

49352 příspěvků moje polička 21. prosince 2016 09:57
Reakce na slniecko:

to předplatné je moc dobrý nápad, děkuju

Offline barbucha blogger
35855 příspěvků moje polička 21. prosince 2016 09:58
Reakce na whiskas:

To je možné, zaměřila jsem se na Prahu, neb tam navštěvuji restaurace nejčastěji a pokud vyjedeme někam na vodu, kolo atp., většina restaurací stejně nestojí za nic, takže to, že se tam někdy i kouří je už jen další drobné negativum. A co tak zcela zakázat výrobu cigaret? A ještě bych zakázala kořalku, ta také nikomu neprospívá. 

Přesně. Pokud mi stát něco prodává (a má z toho nemalý příjem), musí mi umožnit toto také konzumovat. Naopak by měly být všude kuřárny!  Právě proto, aby kuřáci neobtěžovali svoje nekouřící spoluobčany (třeba kouřením před hospodou (to bude taky určitě na četný žádosti zakrátko zakázaný), a mohli holdovat svému koníčku v ústraní!

Jinak by se mohlo brzo stát, že nás bude jednoduše jenom inkasovat: odevzdej peníze a táhni. Cigarety už nemá smysl ti dávat.

Dtto s alkoholem. S nezdravým jídlem. S benzínem. S................

Když si tak vezmeme jen letošní rok:

Zákaz kouření.

EET a bonzácký stránky.

Volný přístup do soukromejch bytů (pro "topný" inspektory)!

Pokus o kriminalizaci "urážky vrchnosti"!!!!

Tak není toho - na jeden jedinej rok - trochu moc, hergotfix?!  

A hlavně: dostali občané aspoň něco pěknýho na oplátku? Co?

Offline slniecko admin
19569 příspěvků moje polička 21. prosince 2016 10:22
Reakce na barbucha:

Toto som videla niekde, tuším vo Viedni, také sklenené búdky na fajčenie. Potrebuješ si zapáliť, vlezieš dnu, urobíš si dookola obláčik a nikoho tým neobťažuješ.

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 21. prosince 2016 10:27
Reakce na barbucha:

"Volný přístup do soukromejch bytů (pro "topný" inspektory)!".

Tak tato "taškařice" mi nějak unikla.

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 21. prosince 2016 10:31

Tak já se letos radovala, že si maminka hlavní dárek vybrala, minulý čtvrtek jsem jej objednala (a rovnou zaplatila), ale stále jej nemám. Po telefonátech a mailech jsem se dozvěděla, že obchod měl nějak zavařený systém a moje objednávka asi někam "zapadla", nicméně, že se na ní pracuje ... Moc nevěřím, že dárek dojde do pátku, pokud vůbec, takže horlivě přemýšlím o alternativě. 

49352 příspěvků moje polička 21. prosince 2016 11:12
Reakce na whiskas:

objednávka zapadla, ale peníze jim nepřebývaly? hmmm

mně takhle jeden eshop zas poslal zboží ještě před zaplacením:-) jsem koukala jako blázen, ale peníze jsem jim samozřejmě poslala, jestli to takhle dělají vždycky tak ale nevim nevim, to asi každej neudělá

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 21. prosince 2016 11:20

Tak oni objednávku nezapřeli, jen jsem byla upozorněna, že kabelka možná nebude a v tom případě mi budou vráceny peníze. Tak proč měli v e-shopu zboží jako dostupné ? Jsem fakt naštvaná. 

49352 příspěvků moje polička 21. prosince 2016 11:25
Reakce na :

já bych si dovolila připodotknout, že "ze státního" bych četla jako včetně státních obecních aj. podobných zaměstnání, taktéž studenti a matky na MD/RD jsou minimálně zčásti v péči státu, atak.. navíc ten život na venkově je opravdu těžší, i v dnešní době. v městě si to málokdo dovede představit. mě to teda docela vyšokovalo. a už tam zas nejsu:-)

Offline Unnamed
1141 příspěvků moje polička 21. prosince 2016 11:30

Tak i s tou vasi definici, kolik nas tady do te kategorie zapada? Ja myslim, ze minimum. A nesouhlasim, ze zivot na vesnici je tezsi. Ty vyzvy se lisi, to bez debat, ale celkove urcite clovek nemuze hodnotit jedno jako jednodussi.

Offline Kokoska
34953 příspěvků moje polička 21. prosince 2016 11:41
Reakce na barbucha:

"Urážka vrchnosti" snad podlehne zdravému rozumu a neprojde, Vstup topných inspektorů je opravdu kravina. K EET už jsem tu něco napsala, to mi opravdu nevadí a nevidím v to problém.

Ale nechápu, proč vám tak vadí zákaz kouření v restauracích. Vadí někomu taky zákaz kouření v letadle? A jsou to mnohdy delší doby, než co člověk prosedí nad obědem/pivem/pokecem s kamarády. A na rozdíl od restaurace se nedá vyběhnout na šluka :D

100% souhlasím s Potrefenáhusa , základní nastavení by mělo být pro nekuřáky.

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 21. prosince 2016 11:59
Reakce na Kokoska:

Já myslím, že je to pořád nedorozumění. Mně nevadí sám o sobě  zákaz kouření v hospodě, ale  to, že  si nikdo nemůže otevřít hospodu , jasně deklarovanou jako kuřáckou. Nekuřáci tam  chodit můžou a nemusí dle své volby. proč by si podnikatel nemohl otevřít kuřáckou restauraci?  Buď zkrachuje, že mu tam lidi chodit nebudou a nebo   bude on i kuřáci spokojení. Já zase nevidím problém v tomto.  Kouření  opravdu není nezákonné, stát  má z něj slušný profit. 

Tak ať se udělají budky kuřárny a jasně se deklarují kuřácké hospody a je to. 

S letadlem to nejde srovnávat, vypravit kuřácké letadlo je asi přece jen trochu složitější a bezpečnostní  předpisy jsou asi také specifické...

Jinak souhlasím, že normální je nekouřit, jsem nekuřák a do kuřácké restaurace  pokud možno nechodím.

Offline barbucha blogger
35855 příspěvků moje polička 21. prosince 2016 12:02
Reakce na Kokoska:

"Ale nechápu, proč vám tak vadí zákaz kouření v restauracích. Vadí někomu taky zákaz kouření v letadle? "

Lítaj snad letadla nekuřácký a kuřácký? Máme na výběr?  Navíc ten přelet beru jako nutný zlo... kdežto do hospody se jdu bavit - a jako kuřák tu možnost zapálení si beru prostě jako příspěvek k určitýmu komfortu.

Samozřejmě že to přežiju... ale zdá se mi těch zákazů a omezení jednoduše moc.

EET mi vadí, protože slouží jenom jako nástroj šmírování, Bureš získal zadarmo databázi - na přiznání a výběr daní tady máme odjakživa finančák! Byl snad doteď k ničemu? Tak ať ty úřady rozpustěj.

Jestli kvůli tomu skutečně skončí třetina hospod, nebude to mít ani finanční efekt. Právě naopak: pracákům a sociálce přibydou klienti...

A mimochodem, pod EET spadá taky internetovej nákup přes platební bránu. Takže doteď mi (soukromý osobě) do finanční historie nahlížela banka, nově mi tam bude strkat svoje špinavý prsty i Bureš.

A už teď dostávají podnikatelé výhodné nabídky od Agrofertu, kterej patrně jejich databázi získal od jasnovidky

Offline slniecko admin
19569 příspěvků moje polička 21. prosince 2016 12:05
Reakce na :

Vďaka za tipy, šperky nejaké má, ale je to pre ňu také, že keď dostala prvý, bola pyšná, že "taký veľkácky darček", ďalšie ju už nebrali a jediné využitie, ktoré majú je, že som mohla na ne minulé vianoce kúpiť šperkovničku, aby ich bolo kam uložiť .

No a s Mangou je v BA problém, ono niečo je, ale to, čo je, už má dávno prečítané a v obchodoch sú len české preklady (čo by nebol problém), len tak nejako už je v tom čítaní tak popredu, že už si zháňa anglické preklady, ktoré vychádzajú skôr, dokonca už raz lúskala aj jeden portugalský (má v škole španielčinu ako druhý jazyk), takže ani poukážka nemá veľký zmysel, pretože má tie veci prečítané skôr, ako do tých našich obchodov prídu. Je jeden Otaku e-shop, ktorý má v Ba malú výdajňu, ale málokedy tam majú veci, ktoré by ocenila, ona veľmi nie je na plyšiakov a figúrky. Idem dnes do jedného Fantasy shopu, či tam niečo nevyňúram.

No a ešte viem, že by chcela klasické kockované flanelové pyžamo, ale to som proste nezohnala. Buď majú pre malé deti, alebo pre dospelých, jediné som našla v Lindexe, ale jednak tá farebná kombinácia je strašná, jednak ten materiál - lacná tenká mizerná handrička...a navrchu už v obchode sa olupujúci zlatý gombík.... A Marks and Spencer tradične sklamal, na e-shope fúra, ale v slovenských predajniach nič.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 21. prosince 2016 12:07
Reakce na barbucha:

Tak ono kdyby to x let fungovaly kuřácké a nekuřácké lety, tak by se taky ozvaly hlasy, proč to zakazovat plošně :) Taky by se dalo argumentovat, že létat někam není ničí právo a aťs e teda rozhodnou, když případně můžou využít nekuřácký let.... Jenže tam se to holt rovnou zakázalo plošně......