Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline eM
1715 příspěvků moje polička 24. srpna 2020 14:24

Pinot Noir To je ale veeeeelky LEGO

Offline Myrtila
5085 příspěvků moje polička 24. srpna 2020 16:46

rasaNori S tou fasádou s váma hodně soucítím. Nám od loňského února odřekly už 4 firmy vždycky těsně před realizací, takže ji ještě pořád nemáme. Kdybychom chtěli dávát polystyren, seženeme někoho hned, ale do klasické omítky, či jak se to jmenuje, se nikomu nechce, většina firem to už ani nedělá. Teď nás čeká pokus č. 5 v září, tak jsem zvědavá, jestli dorazí. Blbý je, že na to máme navázané předokenní žaluzie, takže tu už rok bydlíme jako ve vitrínce, když svítíme, vidí na nás celá ulice. Což bude fakt super, až tu budu v zimě v noci pochodovat s miminem.

Offline rasaNori
8764 příspěvků moje polička 24. srpna 2020 20:11

Myrtila my tu behem 2 let meli 6 firem, vzdycky to okoukli, jo vy nechcete polystyren ale vatu? No to my nedelame... Pak na jare teda muz podepsal smlouvu s touhle firmou no a to je teda divodilo. Meli byt hotovi uz pred mesicem, a me uz to teda taky neuspokojuje ten bordel prede dverma, furt vse nanesene dovnitr, dite se mi misto na trave batoli ve vate a spine. Takova pohoda... 

Offline Zu
2749 příspěvků moje polička 24. srpna 2020 20:22

Muž se vrátil v poledne z práce, bolí ho celé tělo, podle očí vypadá nemocně, zkouška čichu proběhla pozitivně, teplotě na digitálním teploměru nevěřím (on 36,5 a já 35- určitě nemám 35). Jako asi třeba nastydl, ale ten pocit, ten pocit...

Offline rasaNori
8764 příspěvků moje polička 24. srpna 2020 20:35

Zu starsi v patek vstala s rymou, mensi byla ve ctvrtek na ockovani. Ja vstala v sobotu presne jak pises, teplota, bolest nosohltanu, schvacenost. Sobotu a nedeli jsem krome nutneho prolezela (a muz si uzil holcicky:D) dnes uz funguju. Ale ten pocit... No jako jo, racionalne si reknes nachlazeni, byla jsem u detske, byla jsem v Ikea, vsude velka sance ze na me nekdo neco prskl.

Offline Lamicka
14134 příspěvků moje polička 24. srpna 2020 20:37

Zu uvarit caj s medem a citronem, zalest do pelechu a myslet pozitivne, to pomaha i na covid :) at je muz rychle fit. 

Offline Zu
2749 příspěvků moje polička 24. srpna 2020 20:49

Lamicka rasaNori  Nalila jsem si víno, uvařila mu čaj, vyndala panadol, kdyby se cítil v noci špatně, nacapala jsem do něj trochu jídla a víc asi stejně dělat nejde Ale napadlo mě, že nás ještě teda čeká zajímavej podzim. Chodí se ještě s podobnými stavy k doktorovi? Nebo se jen volá a neschopenka se vystavuje na dálku?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. srpna 2020 20:53

Zu ty digitální teploměry ukazují dobře, až v těch hodnotách nad zhruba 37°, takže 35° = mám normální teplotu. V porodnici mě taky naučili ho nechat "doběhnout", prostě počkat ještě pár sekund po zapínání, někdy to poskočilo klidně o 0,4°

Jinak přeju muži brzké uzdravení, taky bych to akorát vyležela.

Offline Lamicka
14134 příspěvků moje polička 24. srpna 2020 20:53

Zu Ted jsme se o tom bavili doma, jak se tohle bude resit. Nas dr. nevystavoval neschopenky bez osobni navstevy, stejne tak detska osetrovacku. Pochybuju, ze by ted chteli v ordinaci cloveka s teplotou a kaslem. Zaroven by se to mohlo snadno zneuzivat. Nebo jestli nejdriv odeslou na test? 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. srpna 2020 20:57

Lamicka četla jsem rozhovor s šéfem komory praktiků a ten říkal, že pokyny komory budou takové, že nebudou na testy posílat každého "s nudlí u nosu", což myslel samo obrazně. Prý by se mělo tři dny počkat a pokud se stav nebude zhoršovat, proběhne klasická léčba jako při jakékoliv jiné viróze. Jak to bude s neschopenkami taky, myslím, říkal, ale to si nepamatuju;)

Offline Zu
2749 příspěvků moje polička 24. srpna 2020 21:08

Evaeva Ani půl minuty navíc mi neukázalo teplotu nad 36 stupňů, už máme asi 3. model a fakt mi to neměří :( ale na sobě teda teplotu poznám, já přestávám okolo 37 st. fungovat, horší je, když to chce vědět doktor :)

Offline viktorka_od splavu
48923 příspěvků moje polička 24. srpna 2020 21:10
Reakce na Evaeva:

Prý by se mělo tři dny počkat a pokud se stav nebude zhoršovat, proběhne klasická léčba jako při jakékoliv jiné viróze.

no takhle by to mělo probíhat při každé viroze... my teda máme v práci tři "sick days", kdy můžu ráno zavolat že mi není dobře a zůstávám doma. po těch třech dnech už poznáš, jestli se ti spustí rýmička a po odpočinku a čaji s medem se uleví, nebo stoupá horečka, kašel je dusivý.. zvlášť když se poštěstí že se do toho vmezeří víkend, je velká šance že v pondělí jdu do práce už v pohodě, k nikomu se moc nepřibližuju a v ideálním případě si vezmu roušku. tu karanténu stejně mají osekat, takže by to asi šlo, ať to bude bacil jakýkoliv... akorát je to jen na rok, ale co v případě že "rýmičku" dostanu v září, říjnu, listopadu a dvakrát v únoru, tak to nevim:D no a když by mi bylo čimdálhůř tak lékaře a zůstat doma dokud to nevyléčím, pak už je přece fuk, co to bylo. vyléčenej (s velkou pravděpodobností) není nakažlivej:-)

u doktora to bude asi kus od kusu, naše vystavovala vše na dálku, v ordinaci manévry jak při chemickým útoku.. a muže ta jeho chtěla nekompromisně vidět (naštěstí, protože neměl covid ale zánět ledvin:-(

Offline Zu
2749 příspěvků moje polička 24. srpna 2020 21:17

viktorka_od splavu Ani jeden sickdays nemáme, většinou vše řešíme dovolenou, a když je třeba, lezem do práce ( oba ale nemusíme nikoho potkat, ideální to není, ale do této doby to bylo chtěné) :/ muž je teda z nás ten silnější kus, je možný, že ráno vstane a nebude mu nic, mě se všechno drží razantně déle. A praktici vystavují neschopenky i zpětně? 

48923 příspěvků moje polička 24. srpna 2020 21:36

Zu já mám obavu že chtěné to nebylo, ale je stále:-/

no zpětně asi těžko, ale prostě po těch třech dnech když je člověku čím dál hůř, patří fakt k doktorovi a do postele. dovolenou tři dny řešit v pohodě lze.. pokud to je jednou dvakrát do roka. já to měla jednu dobu každej měsíc a to nevim co bych dělala (pms-> migréna-> viroza s rýmou a kašlem->dva týdny klid a tak furt dokola

Offline Renusatko
11671 příspěvků moje polička 24. srpna 2020 21:45
Reakce na Zu:

viktorka_od splavu Ani jeden sickdays nemáme, většinou vše řešíme dovolenou, a když je třeba, lezem do práce .A praktici vystavují neschopenky i zpětně? 

​To je jak u nás a hlavně u nás do teď bylo vždy třeba, pokud někdo nelezl po čtyřech. Nemáme totiž žádný zástup, takže fakt problém. Jak to teď bude sem velice zvědavá. 

Neschopenky se zpětně vystavovali 3 dny, ale bylo to myslím jen do doby, kdy se ty tři dny neplatili. Teď jsou placené od prvního dne, tak zpětně vystavení už asi není. 

Offline Candance
5607 příspěvků moje polička 24. srpna 2020 21:58

viktorka_od splavuto mam asi ted. Vzdy pri pms skoro horecka, ryma, bolest hlavy incl.

48923 příspěvků moje polička 24. srpna 2020 22:03

Candance fujfuj, to tě lituju:-/ já to právě neměla naráz, ale postupně. takže polovinu měsíce  odepsaná:-(

Offline Mohučanka
7322 příspěvků moje polička 24. srpna 2020 23:03

Zu manžel chytl od dcery kašel, on je hroznej hyppchondr, takže hned běžel na testy na covid, přesvědčenej, že ho má. No, je negativní. Naštěstí.

Překvapilo mně, že když řekl, že je tam proto, že má příznaky, tak nic neplatil.

Online Kokoska
34174 příspěvků moje polička 24. srpna 2020 23:12

Moje cholery probihaji tak, ze treti den se mi vetsinou ulevi a ctvrty je mi zase hur, nejhur. Pak uz to je zas dobry, pokud se to nezvrtne do zanetu prudusek. Pry ta krize 4. dne byva casta, rikala ORL.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. srpna 2020 23:22

V tom rozhovoru, o kterém jsem psala, ten šéf praktiků říkal, že neschopenky samozřejmě vystavovat budou. Samozřejmě je otázka, jak to přivítají v zaměstnání. Ale už si nepamatuju, jestli ty pokyny byly, že má pacient přijít k lékaři nebo budou vystavovat na dálku. Skoro bych řekla, že na ty tři dny na dálku.