Mulen Tlapkám. Myslela jsem, že jsem jediná takhle postižená. Rýma nejhorší ze všech chorob.
Stěžovací vlákno
Sweet Potato děkuji. Mám to asi po tátovi, ten se z rýmy taky vždycky hrabe aspoň měsíc. Rýma je vůbec podceňovaná ![]()
Mulen ten Olynth je svině, klidně to můžeš udělat tak, že si to teď pár dni budes stříkat do jedné dírky.
Jinak ještě pomůže sprej s kortikoidy, ale to musí napsat lékař ( ORL to pisou na rýmy a dutiny dost rutinně).
Jinak já ty Olynthy všechny vyházela a koupila jsem si bylinkové spreje, pomůže to taky a ještě mám pocit, že to zkrátí tu dobu léčby.
continuity už si na něj dám pozor. Ale ulevit, to on umí..
Jak já se těším, až se pořádně nadechnu...
Mulen Když to na mě leze, prostříkávám slanou vodou (nejraději mám Quixx - bez jakýchkoli přísad). Zabere to hned, ale bohužel ne dlouhodobě. A když jde do tuhého, pak Muconasal Plus (tam jsou snad i nějaké kortikoidy). Všemu ostatnímu se poté, co jsem se zbavila dlouholeté závislosti na Nasivinu, vyhýbám.
Mulen já si závislost vyrobila tak, že jsem ho měla tyden pak tyden pauza a pak zas rýma a už to jelo. Naštěstí mi to docvaklo taky dost rychle, že je něco spatne mela jsem doma ty kortikoidni spreje.
Držím palce ať je to rychle pryc.
itinka měla jsem kdysi vincententku ve spreji. Když mě přijde, že nejlíp zabírají právě ty dryjáky.. Ale musí se s nimi opatrně ![]()
continuity díky. Je to asi dost lehké do toho spadnout. Snad jsem to podchytila včas ![]()
Stěžoval si tu někdo někde na moly? Tak bacha, v Brně lítaj netopýři!
Mulen jestli máš v dosahu rýmovník, zkus rozlámat lístek a natřít se s ním pod nosem, klidně i v nose. A vařit si z něj čaj.
Mulen Muconasal zabere stopro - i na fest ucpaný nos. Mám ho doporučený z ORL. Vincentka úplně bez efektu, všechny slané "sensitive" spreje taky, jedině obyčejný Quixx.
Kokoska To není sranda toto, to bylo jen pár ulic nad náma!
a když si vzpomenu, jak jsem lovila u našich utopenýho netopýra ze záchodu a musela si předtím dát dva panáky! No, jsem ráda, že k nám večer od srpna zatím lítají jen sršni...
Mulen on samozřejmě rýmovník nemá ten účinek jako Olynth (taky ho mám ráda, používám ten se žlutým pruhem), ale nepotřebuju pak stříkat tak často, po pár dnech už vůbec. Ten čaj inhaluju, dokud je horký, pak popíjím vlažný, klidně s medem a citronem.
Mulen Držím palce, moc dobře totiž vím, jaká je to hrůza.
itinka muconasal je úplně stejný princip jako Olynth. Takže maximalne ten tyden.
Mulen ale pomáhá to. Kupovala jsem si na to sole na kloktání, byla to nějaká směs čtyř solí.
continuity Jako snad už bývalý "závislák" dle vlastní zkušenosti - s Muconasalem se dá přestat a přejít na slanou vodu, jeho účinek není tak dlouhodobý. S Olynthem zkušenost nemám, ale s Nasivinem opravdu mnoho let...
Kokoska Já si stěžuju na moly! Letos se jich ne a ne zbavit. Netopýr mi před pár lety v noci ťapkal za hlavou po polštáři, to bylo srandovní. Jeden rok si u nás udělali letní bydlení, napočítala jsem jich přes 140, když navečer začali vylétat zpod dřevěného obložení chalupy. Další rok už se neobjevili.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje