Ounz co ho šoupnout do rýže?
Stěžovací vlákno
Sweet Potato Děkuju ![]()
Catherinne nemam :)
Ounz držím palce. Ja som tak vyliala trochu vína na klávesnicu a vďaka rýchlemu zásahu a ochrane matičnej dosky, ktorú ntb pod klávesnicou má, bola na výmenu iba tá klávesnica.
Ounz taky se mi to stalo, bohužel už se nevzpamatoval a od té doby leží ve sklepě :-)
paktofonika Magráta tak uvidím. On už není nejmladší, ale nerada bych byla jeho vrahem :)
já si s dovolením odložím - máma mě dnes obvinila, že jsem zakázala svým synům (26 a 30 let), aby jí zvedali telefony. ![]()
Ačkoli jsme jí to s bráchou vysvětlovali mockrát, není schopná/ochotná si připustit, že problém je u ní.
tv Nejhorší je, že mám známou, která má podobné dítě. Spolupracovala by, nechtěla nikdy dát dítě do běžné školy. Jenže bohužel díky inklizi má smůlu. Trpí ona, dítě, spolužáci i učitelé.
Tohle je speciální trida-autiste, kluk s Downovým syndromem atd. Inkluze byla kravina, někdo to zase vymyslel od stolu. Nejlepší je rozhodovat o něčem, v čem nemám praxi. A teda inkluzi prosadí, ale o pár let později osekají asistenty, kteří i tak pracují za mrzky peniz. A ty děti a učitele budou dělat co?? Jo vlastně, doporučí rodičům, ať si zaplatí z vlastní kapsy osobní asistenty...![]()
Renusatko To nechápu, vždyť je to na rodičích, kam to dítě dají, ti mají poslední slovo.
Renusatko To nechápu, vždyť je to na rodičích, kam to dítě dají, ti mají poslední slovo.
já myslela že problém je právě v tom, že zvláštní školy a podobný ústavy byly zrušený/omezený a tyhle děti nahnané do běžných škol, tak s tím rodiče nic nezmůžou, ne? nebo se pletu?
na jednu stranu bych rozhodně nehájila rodiče, co odmítají dávat děcku léky (byť na uklidnění, ale tak to nervačení musí škodit i tomu samotnýmu dítěti, nejen štvát okolí), zas ale pokud mám těžko zvladatelné dítě a stát mi garantuje že ho dokáže nějakým způsobem vzdělávat nebo podobně zaměstnávat během dne, tak ho tam rozhodně posílat budu, pokud se mu tam líbí (a možná i když se mu tam moc nelíbi:P
Ja jsem normalne bytove prokleta
dneska jsem si prevzala byt na barrandove, jupi! Ale taky jsem zjistila, ze majitel bytu, kde jsem bydlela uplynulejch pet let, me tezce ojebaval a jeste me finalne ojebal ted v lete. Chtel po mne skoro pet tisic, ze se mi tam prej za tu dobu nashromazdily nedoplatky. Ja jak nic moc neresim, tak jsem mu to poslala, at mam klid. Ale pak jsem se precijen rozhodla to resit a po telefonatu se spravkyni jsem se dozvedela, ze on za rok 2019 zaplatil zalohy jen na 9 mesicu a ten nedoplatek byly zalohy za 3 mesice, ktery nezaplatil. Takze on se na neco vyflaknul a jeste mel tu drzost me o ty prachy stahnout vlastne znovu. A po komunikaci s pani jsem zjistila, ze jak mi furt zvedal zalohy s tim, ze mam velky spotreby, tak spotreby jsem mela furt v norme a mesicne jsem mu platila i 1300 vic nez jsem mela. Za pet let me vlastne ojebal o 100 litru.
No ale blba jsem ja, protoze jsem to brala tak, ze spolu mame pratelsk vztah a ze by me snad nepodvedl, takze jsem nikdy ani nechtela vyuctovani a neresila to. No, moje blbost. Nejvic me ale nastvalo, ze se na neco vykaslal a pak to shodil na me a nechal si to jeste zaplatit. Ale nic si na nem nevezmu, pisu to sem jen proto, ze si potrebuju ulevit.
(Jemu jsem teda taky napsala dost ostrej vzkaz, ale pochybuju, ze bude reagovat.)
Nevím, ona neměla moc možnost si vybírat, nebylo kam dítě dát. Byla z toho strašně nešťastná už před první třídou a myslím, že taky říkala, že ty speciální školy zrušili a on neměl nějakou kolonku, že by byl nevzdělatelný, takže na ty stávající nedosáhli. Zrovna dnes jsem se ale dozvěděla, že do 3. třídy ho vzali na nějakou školu pro nevidomé a slabozraké, protože vadu zraku má též. Je tam víc idividuální přístup, menší skupiny a víc asistentů.
razorblade teda to je srac
razorblade teda to je srac DVOJITEJ![]()
razorblade Ty kráso, jako, že někdo má vůbec odvahu to zkusit! Že si neřekne, že to jednou třeba zkontroluješ. Já to znám zas z druhé strany, kamarádky spolubydlící asi půl roku neplatila nájem, bydlela to dlouhodobě, prostě to jednou zkusila, nikdo se neozval, tak neplatila dál. Majitelé byli důchodci, co neuměli s internetbankingem a takže jim to občas namátkou zkontrolovaly děti. Pochybuji, že z ní ty peníze někdy vytáhli.
razorblade pokud jsi měla ofiko smlouvu, asi bych pohrozila zálibou. To je strašný!
I když z něho vyrazis to, co jsi mu poslala teď, je to lepší než nic.
continuity On mi ty prachy co jsem mu poslala ted, hned poslal zpatky, ale s takovym vzkazem, kterej delal debila ze me i z ty pani spravcovy (ktera mi vse podlozila dokumentama), coz se me tak dotklo, ze jsem je poslala zase nazpet a tim to v sobe uzavrela, vymazala z fb a ukoncila komunikaci.
razorblade v takovém případě bych hrdost v sobě zadusila, asi bych šla do sporu. Hajzlum by to nemělo procházet.
razorblade To je mazec a říkám to jako člověk z obou stran barikády. Já se teda přiznám, že nedoplatky za energie s nájemníkama ani neřeším, pokud se to nedostane do nějakých šílených částek. Ty prachy jsi mu neměla posílat zpátky, nenech prchlivost cloumat svým majestátem!!
Renusatko viktorka_od splavu No ono ty speciální školy furt fungujou, aspoň tady v okolí normálně jede Svítání v Pcích i ostatní SPC, ale samozřejmě jsou míň dostupný a pro většinu rodičů je to (pochopitelně - a to nemyslím zle, já to taky chápu) o moc jednodušší ty děti třeba s LMP dát do normální školy - přes ulici, než je někam vozit 20 km.
Třeba děcka s LMP jsou v pohodě, ale průšvih třeba už je Downem, kde ty děti jsou už dost náročný - prostě jim ZŠ spíš nedokáže dát tu péči. Když jsem byla v SPC, bylo mi z toho smutno, tam jsou fakt vybavený, připravený, zkušený (cvičný kuchyně, dílny, pozemky, relaxační zóny, třídy pro tři děti, miliony smyslovejch pomůcek) - to ZŠ neumí dát. Bohužel samozřejmě s odlivem dětí se SPC pomalu omezujou pro nejzěžší poruchy, neb personálně nejsou už ufinancovatelný..., přestože pro některý děti jsou mnohem lepší volbou. Ale právě tady jsme řešili jednu maminku, pro její dítě by to SPC bývalo bylo ideál (a to byl kluk hodnej, jen prostě tam by měl tohle a tady jeden má vak a dvě knížky a tu asistentku na pár hodin, když to trochu přeženu), místo v SPC by býval měl. Ale ona chtěla do ZŠ, nechávala ho do 16 v družině, prostě škola totální odkladiště. A jo, musí to bejt prostě těžký a snadno se moralizuje, kdoví, jaká bych byla já :(.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje