Pavlena u nás taky karanténa pomohla. Hlavně jsem objevila dost jídel, která deti ji třeba v jídelně a zároveň jsem neměla jsem tu potřebu uvařit jim něco, co mají rádi jenom proto, ze vařím 4 jidla za měsíc.
Stěžovací vlákno
Pavlena Té mojí je čerstvě 10. Karanténa byla očistec, pět jídel pořád dokola. Jsem fakt zoufalá, manžel musí dodržovat dietu, mladá nejí témeř nic, junior nechce maso a já mezi tím vlaju. Neříkám, že jsem nějaká echt kuchařka, ale tohle je fakt na palici.
continuity u nas uplne to same :)
tzaziki Úplně tě chápu a vůbec se nemusíš cítit špatně. Mám to doma v klučičí verzi, je mu 10 a jí jen pár jídel. A taky se dost snažíme, řekla bych. Manžel skvěle vaří, hlavně asijskou kuchyni, já spíš klasiku. Starší syn jí všechno, ale ten mladší jí v podstatě jen špagety, řízky a pizzu. Nechce zkoušet nová jídla. Ve školní jídelně taky nejí skoro nic. Je to příšerný, myslela jsem, že v tomto věku už to bude lepší. A není.
tzaziki Já tohle znám. Mladší syn jedl asi 5 jídel až do puberty. Je to teprve chvíli, kdy je ochotný něco vyzkoušet a sníst a i tak je nic mléčného a žádná vařená zelenina, dost velké omezení. To prostě nesní. Naštěstí jí hodně a sní maso ve všech úpravách a všechny klasické přílohy a to klidně bez omáček a ničeho, když už nepovolím. Musím ale dost tlačit, protože jeho problém je opačný, 175 a teď asi 42kg, po karanténě
, trochu přibral.
Není to teď asi nic zvláštního, když to poslouchám mezi kamarádkama a ve škole na schůzkách. Jen by mě zajímalo, co děláme blbě, že si ty děti takhle naučíme. Starší jí normálně a dokonce úplně všechno.
tzaziki soucítím s tebou. máš šanci že z toho ještě vyroste, většinou v pubertě se to hodně změní. já to tu opakovaně řešila a překvapilo mě, že jsou i dospělí, kteří jedí jen pár jídel. no a zjevně je to zdravotně nepoškodilo, tak bych se až zas tolik netrápila, hledej nějakou kompromisní cestu abyste se najedli všichni. pochutiny bych úplně eliminovala jestli je to možný
Renusatko tjo nevím, já bývala jako malá strašlivě vybíravá a mlsná jsem doteď, ale sama jsem se naučila jíst spoustu věcí které mi nechutnaly, když jsem začala vařit, experimentovat, ochucovat a připravovat to podle sebe - ale to jsem chtěla, měla jsem motivaci jíst zdravě a tak.. jedno dítě jedlo odjakživa vše a druhý úplně stejně vychovávaný nejedlo nic.. až pak se to zvrtlo a teď jí všechno a moc a hodně:-( a vyvdaný zas naopak hubený, jí jen těch pár jídel ze školní jídelny, totální konzerva co radši hladoví nebo si vezme skoro suchý krajíc chleba a pubertou ani dospělostí se to nijak nezměnilo. snažím se ta jídla dělat buď nekonfliktní nebo rozložený na části co si každý strávník poskládá dle své chuti. třeba zeleninové saláty nedělám vůbec, dávám na stůl různé druhy zeleniny nakrájené na kousky a každý si z toho vybere, co jí.
tv To je strašně smutný :-( A rodiče se zřejmě nesmířili se stavem věcí, jedny takové, co si udělali životní program z ochrany svého dítěte, taky znám.
Někdo mi odřel auto na (asi) firemním parkovišti. ![]()
Jauvajs, to je blbý pro všechny. Asi kromě maminky, která má, co chtěla.
tv To je hrozné, přeju zúčastněným pedagogům pevné nervy a ať se hlavně i nadále daří zabránit tomu, aby někdo přišel k úhoně. Chápu, že ta žena bude určitě chtít pro své dítě to nejlepší, ale pokud si myslí, že to je zrovna toto, tak já s ní souhlasit nemůžu. Smutný případ.
Já sem si polila macbook kafem. Ne trochu, celej hrnek sem na něj zvrhla.. ![]()
Ounz tlapkám. žije?
moora no, trochu na mě křičel, vypla sem a vysušila a teď jak sem na něj zírala s utkvělou myšlenkou zapnout ho až zitra, sem ho omylem zapla
no ale zatim se tváří, že možná jo..? Doufam, že nezačne za chvíli čoudit..
Ounz já jsem jednou vyprala kalkulačku, ke který mám citovej vztah (vystudovaly jsme spolu VŠ). i po dvou dnech sušení se tvářila mrtvá a asi po týdnu se probrala k životu. to bylo radosti
macbooku držím palce!
moora Děkuju :) kalkulačka dobrý teda!
Ounz Ouvej. Držím palce
tv Nejhorší je, že mám známou, která má podobné dítě. Spolupracovala by, nechtěla nikdy dát dítě do běžné školy. Jenže bohužel díky inklizi má smůlu. Trpí ona, dítě, spolužáci i učitelé.
tv to měl syn celou zakladku, agresivita trochu menší, ale jinak jak přes kopírak, jen se čekalo na větší průšvih a nikdy se nepodařilo situaci změnit. zhruba v 5 nebo v 6 třídě přerostl v podstatě všechny ucitele a představa, že by ho zvladla asistentka, která mu byla přidělena, byla teda dost lichá
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje