Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline clothilde
2053 příspěvků moje polička 14. listopadu 2020 09:42

Garfie to vsechno dobre dopadne, deti se do skoly dostanou a budou spokojene.  U nas to tak je, ze dite je spokojenejsi ve skole v cizine nez v ceske skole

Syn se pred rokem hlasil na mezinarodni skolu v Holandsku, kde ted bydlime a bude tady i pristi rok maturovat. Delal pohovor v AJ a online testy z chemie, biologie a matematiky. Maji trochu jiny system vyuky nez v CR. Student, ktery je v predmaturitnim a maturitnim rocniku, ma dva vyukove bloky jeden presne dany a druhy si vybira sam. Dohromady to je 6 predmetu,ze kterych potom sklada zaverecnou zkousku

Offline Garfie
28535 příspěvků moje polička 14. listopadu 2020 09:52

clothilde Děkuju, já si myslím, že si to sedne, nakonec to určitě bude plus. Jen ten stres do začátku je velký. A syn s jeho ADHD, uvidíme jak bude bojovat. Dcera tady včera agličtinářce vybouchla, že se učí samý ptákoviny, ale neví jak se řekne "krát" a "děleno" :-) to mě pobavilo. Jsem taky zvědavá na návrat, přece jen ten styl školství je trochu jiný a jak tu říkala tuším Emerald návrat zpátky byl nakonec horší, než cesta tam...

Jo a trochu mimo, ale k tématu, včera japonštinářka říkala, jak se v Japonsku (asi pod vlivem globalizace, haha) odstoupilo od přílišného tlaku ve školách a teď dorostla  "lesspresure" generace-Japonci jí říkají yutori sedai-a znamená to obrovský problém, protože nejsou zvyklí pracovat podle japonských standardů, takže se znovu ve školách zvětšuje tlak na děti.

Offline Sweet Potato
40277 příspěvků moje polička 14. listopadu 2020 10:01
Reakce na žluťásek:

Nechápu, jak se vám můžou hromadit stravenky. My máme vybráno už v půlce měsíce

​Jestli vám jich nedávaj málo?Nám se taky hromaděj, i za normálních okolností muž vždycky ke konci roku objevuje zapomenuté hromádky. Letos bychom s nimi mohli tapetovat. Někdo mi nedávno dával tip "jdi do Penny, tam je berou i za chlast", ale moc mne nenadchla představa, že tam naložím vozík vína a budu jim nutit stravenky. V hospodách z nich teď obzvlášť nejásají. Ale platila jsem s nimi hodně velkoryse, tak snad už jsou všechny pryč. 
Jo a na stole už koukám leží tlustá obálčička 2021.

Offline Potrefenáhusa
38830 příspěvků moje polička 14. listopadu 2020 10:06

Sweet Potato tak já s nima normalne platila za nakup potravin v obchode a za oběd i s pitím nebyl problém utratit 2 stravenky (máme 90,-), takže mi docházely v půlce mesice nejpozdejc 

Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 14. listopadu 2020 10:07

Sweet Potato no evidentně málo, koukám. Tlustá obálčička, pche

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 14. listopadu 2020 10:11

Haha, od tý doby, co papírový stracenky přešly na kartu, která mám uloženou na damejidlo, tak jsou peníze v čoudu hnedka

Offline brrr
12335 příspěvků moje polička 14. listopadu 2020 10:15

Sweet Potato Hele, máš špatné info, za víno v Penny stravenkou nezaplatíš. Aspoň v Opavě ne, odzkoušela jsem to za tebe.

Se stravenkama mám několik problému: v Globusu, kde dělám velký nákup je neberou, jinde se mi velmi často stává, že platím míň než je hodnota stravenky a můj nejčastější problém je, že stravenky leží doma na poličce a je jim dobře. Takže mě zachraňuje jen náš místní řezník, naštěstí má dobré maso a příjemnou obsluhu.

Offline Sweet Potato
40277 příspěvků moje polička 14. listopadu 2020 10:20

brrr Tak v nějakém u nás prý jo. Nezkoušela jsem. A nebudu.

Teď nově už stravenky bere víc obchodů, ale donedávna ani Tesco, ani Lidl, do kterých chodím nejčastěji.

Offline Malenge
4838 příspěvků moje polička 14. listopadu 2020 10:38

Proboha, ženy, nenechávejte ty stravenky propadnout, utrácejte je, dávejte velký dýška, věnujte ve vietnamské večerce, cokoli. Hlavně nesponzorujte ty příšerné francouzské giganty, kterým z nevyužitých stravenek tečou miliony a jsou tak nechutně rozmlsaní, že se na to nedá koukat. A zaměstnance šikanují čím dál tím víc, neb stále stále mají málo

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 14. listopadu 2020 10:39

Tak ma napadlo, že keď sa vám tak hromadia tie stravenky, ktoré nie a nie minúť a prepadajú vám, no že či by nebolo dobré ich darovať? 

Offline Sweet Potato
40277 příspěvků moje polička 14. listopadu 2020 10:45

Malenge Nám se sice hromadí, ale nepropadají (až na nějaké ty zapomenuté v kapse a podobně). Řešit, že mi na ni nedejbože nevrátí, jsme naštěstí nikdy nemuseli. Kamarád hostinský s nimi platí řezníkovi, ten mu strhává 5%. Muž má stravenky v hodnotě 120 tuším za 30, nedat velké spropitné by mi bylo fakt hanba.

Offline Malenge
4838 příspěvků moje polička 14. listopadu 2020 10:52

Sweet Potato už nemám čerstvé info, ale jsou to každý rok fakt miliony v těch propadnutých stravenkách, a to u každé z těch 3 společností. Mně se úplně otvírá kudla v kapse, protože po těch letech interních informací bych jim osobně nedopřála ani 5,-Kč. Takový povzdech no, možná i trochu apel, protože vždycky se dají dát třeba nějakému bezdomovci...

Offline Garfie
28535 příspěvků moje polička 14. listopadu 2020 10:53

paktofonika  To je hezká myšlenka! 

A já se teda zeptám na tu kartu, o které mluvíte....to je něco jako obdoba stravenek, jen vám ty peníze chodí na nějaký speciální gastroúčet? Já jsem v tomto úpně tupá, nikdy jsem nic takového nedostávala, ani obyčejné stravenky, nic, ani manžel. 

Offline viktorka_od splavu
49296 příspěvků moje polička 14. listopadu 2020 10:57

Garfie karta je normalni platebni karta, na kterou se kazdy mesic dobije castka kterou by zamestnanec dostal v tech papirovych. a platis s ni pak vsude kde berou ty papirove+maji terminal na karty

blbe je ze i ty "kartove" stravenky expiruji, jo je to peklo:-( Malenge 

Offline Garfie
28535 příspěvků moje polička 14. listopadu 2020 10:59

viktorka_od splavu Jasně, ale karta "navíc", nepřijde ti to teda na tvůj běžný účet třeba? Jo jasně, nemůžeš si za to koupit cokoli, už mi to došlo!

49296 příspěvků moje polička 14. listopadu 2020 11:01

Garfie :-) no. jasneze bych to zrusila a brala penize na ucet akorat je s tim spojeny ten obri byznys a tak to doposud nikdy legislativne neproslo

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 14. listopadu 2020 11:03

viktorka_od splavu expirujú, ale tuším po roku od nabitia, nie je to viazané na rok ako taký, ako u papierových.

Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 14. listopadu 2020 11:04

Garfie jo, přesně, gastrokarta

Sweet Potato no a jsme doma, my máme stravenky téměř poloviční sotva mi stačí dvě 70 Kč na jeden oběd. Když s nimi zaplatím nákup v bille, za dva týdny jsme na suchu, hehe

49296 příspěvků moje polička 14. listopadu 2020 11:04

paktofonika muz rika neco jineho, tak nevim. ja mam papirovy ale utratit stiham:-)

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 14. listopadu 2020 11:05

viktorka_od splavu no stačí sa pozrieť do aplikácie, tam to je rozpísane, aká hodnota kedy končí.