Pavlena ale tak.. mame zakonik prace a i kdyz se spoustou paragrafu si velka cast zamestnavatelu vytira.. eh, nic nedela, tak zrovna stravne jde snad lehce kontrolovat.
Stěžovací vlákno
continuity a vzhledem k tomu ze i tady je videt jak spusta lidi za ty stravenky proste nakupuje v samosce, je to uplne na hlavu. no ale nekterym jedincum to proste nevysvetlis a ty stravenkove molochy si mnou ruce
vzdyt si sama psala,ze za ne nakupujes v samosce....![]()
Pavlena dnes jsou stravenky dobrovolný benefit, že se jich zaměstnavatele rádi zbaví je asi fakt. Je to drahé a nejenom tím poplatkem, někdo to taky musí řešit administrativně...
Potrefenáhusa a když ti dá 50 korun do výplaty, co se tím změní?
Zarinya nakupujeme za to teď všichni, protože to nelze jinak utratit.
Já za to chodila na ty obědy a když zbyly muzi (ten je dostával jenom za nocni, denní jídlo měli vyřešeno v práci jinak), šli jsme na večeři.
viktorka_od splavu myslim neexistuje par.v zakoniku ukladajici povinnost poskytovat stravenky, viz continuity A ted navic corona, zeano..
Já nechci odpovídat za viktorka_od splavu , ale já třeba jsem k tomu nucena, protože manžel na HO přestal chodit do restaurace v místě trvalé práce a nejbližší akceptovatelné restaurační výdejní okénko je nebere.
Potrefenáhusa úplně původně, před těmi 25 lety se stravenky zaváděly, protože se rušily podnikové jídelny, které byly obvykle dotované. A právě, aby zaměstnanci v komerční restauraci neplatili o tolik víc, zavedly se stravenky.
Ať si za to klidně kdokoliv nakoupí i v samosce, já jenom nevím důvod, proč by měli z takového nakupu tři procenta skončit u stravenkove firmy. Je to totálně parazitický business.
viktorka_od splavu stravenky jsou dobrovolny benefit, v predpisech je jen vycet podminek, kdy ma zamestnanec na stravenku narok.
Pavlena no tak pokud dnes nejsou povinné stravenky, tak proc by po jejich nahrazení stravnym zaměstnavatele dál neposkytovali to? Nedává to smysl.
Druhá věc je, že pokud přijde krize, prvně se sáhne na benefity a až pak na platy, ale forma nehraje až tak roli.
MP Meri musím priznat, že kvůli tomu mám ty stravenky ráda. Kdybych dostala na účet výplatu včetně příspěvků na stravu, určitě bych nechodila do restaurace na obědy tak často, spíš bych si nosila jídlo s sebou.
Díky těm stravenkam vypadnu na chvíli ven, vyčistím si hlavu, projdu se.
Vím, že to je jen psychologický efekt, že by mě to vyšlo nastejno. Ale nějak to funguje.
žluťásek no právě, psychologický efekt je nade vše. Když jssm v práci celý den, tzn 9- 21h, snažím se taky na chvilku utéct, byť bych si měla na zahrádce pizzerie dát jenom kafe.
Já bych příspěvek na stravování ve výplatě brala hned, přijde mi to nejefektivnější způsob, ať si každý rozmyslí, jakým způsobem ho utratí. Argumentům, že by lidi přestali chodit do firemní kantýny nebo do restaurací moc nevěřím. Teda určitě by se ze začátku našlo asi dost lidí, kteří by na ty obědy nechodili, ale potom by se nejspíš vrátili, protože vařit si každý den není pro každého a spoustě lidí to po pár dnech/ týdnech dojde. Ještě by se zvedl tlak na kvalitu poskytovaných služeb. Když máte např. zajištěno stravování ve firemní jídelně, ale jídlo je tam nic moc, tak tam stejně lidé chodí, protože nikde jinde by se nemohli najíst takhle levně (dotovaná cena obědu). Pokud by platili v takové kantýně plnou cenu napřímo, tak by tam určitě někteří přestali chodit, protože by zjistili, že za dost vysokou cenu dostávají docela mizerný oběd a to je podle mě v pořádku.
Navíc systém firemní jídelna je dost často nevýhodný pro lidi s různými stravovacími omezeními, protože většinou nevaří bezlepkově, vegeteriánská jídla pořád hrůza atd.
Černá kočka to by určitě pomohlo, my máme přímo v budově kantynu úplně nechutnou
(a stejně tam chodí spousta lidi i z okolních budov, protože je to blizko)
Prerusim stravenkove okenko. V zapleve covidu skoro zaniklo, co se deje v Nahornim Karabachu, jak se vysidluji desitky armenskych vesnic ve prospech soupere. Je mi jich strasne lito, Turecko se odjakziva snazi vyhladit cely jejich narod a vsem je to jedno. Kazdy rok vychazi stovky knih o holokastu, ale na tuhle srovnatelnou (a mozna jeste krutejsi) genocidu svet skoro zapomnel. Pardon za vsuvku, ale potrebovala jsem si ulevit.
continuity no sama sis odpovedela...
Pavlena ano, za mě zrušení nebo zachování stravenek nemá žádný vliv.
viktorka_od splavu hele a proč by se za to nemělo nakupovat jídlo v samosce, to mi vysvětli
Protože ty stravenky jsou určený na to, aby měli lidi teplej oběd? ![]()
Jídlo v sámošce se pořizuje z normální výplaty, za tu přece obvykle lidi žijou (i jedí
). No nevim, já stravenky nemám, ani bych je nechtěla. Úplně mi stačilo, že zřídili nějaký osobní konta a zkraje dávali jen takový ty poukázky, utratitelný jen ve welness, fitku, lékárně či optice ![]()
Strašnej vopruz toto, někde brali jen některý, jinde zas jiný... do fitka mě nikdo nedostane a utratit x tisíc za pofiderní doplňky stravy se mi taky nechtělo. Ještě že u nás brala (na tajňačku) ty papírky paní s prodejnou hadrů a obuvi, šlo to pak všecko na křusky
Teď to zaplaťpámbu zrušili a můžem si to vybrat i na dovolenou (ovšem jen na fakturu od cestovky, no i tak cajk).
žluťásek ja taky miluju stravenky, presne jak pises, nezdraham se doprat si jidlo z restaurace. Mam pocit, ze me pak ta palka tak neboli. Ted teda taky resime takovej first world problem, ze to nemame moc za co utratit, tak taky sem tam nakoupim v samosce, ale ne moc, pac tu nasi kartu skoro nikde neberou...
No a co je taky slozita kombinatorika, je utraceni benefitu na vzdelani a rekreaci... ted se to skoro neda vycerpat, mame v tom mraky penez, desitky tisic, zamestnavatele to muselo neco stat.... je mi to desne lito nechat propadnout, tak se priznam, ze to taky cerpam, kde se da, i dost mimo misu....
Jos Já zachytila poslední info, že snad Rusko bude dohlížet na příměří nebo ne? Každopádně jsem měla pocit, že se to tam trochu hlo k lepšímu.
Jinak to není jen Náhorní Karabach, dlouhodobě se bojuje v Jemenu a teď se k tomu přidaly i boje v severní Etiopii, odkud lidé utíkají do Sudánu. Jak musí být na tom lidi špatně, že utíkají do Sudánu, to mi hlava nebere.
Gatita Mi teď budou končit nějaké poukázky, co jsme dostali loni a taky je nemám kde utratit. Nejvíc výdajů u nás jde mimo jídlo na knížky, akorát "papírky" na knížky nejdou použít. V zimě tedy za ně děcka lyžovaly na blízkém kopečku, aspoň to tak moc nebolelo (jinak je to jízdné docela raketa).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články