Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline continuity
43027 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 15:18

No ty papírky na dovolenou jsou už úplně ztracené. Naposled jsme byli s cestovkou před 9 lety a nehodlame to opakovat. Letos jsem si koupila brýle, ještě mi tam 2,5 tisíce zbyly ( z bývalého zaměstnání, tam se část bonusů prostě dávala na kartu)

Mě bych z téhle benefitů přišlo nejruzmnejsi, kdyby byly třeba náklady na vzdělávání daňové uznatelné. Než se paprcit s těmi lístečky a kartičkami. 

Offline viktorka_od splavu
49296 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 15:20

Renusatko neříkám že bys neměla, ale že je mnohem lepší /výhodnější pro všechny, vyjma těch firem které se na tom velice zásadně přiživují/ dostat rovnou peníze. a pokud někdo bojuje za "papírky" protože se za ně lidi stravují v restauracích a za peníze by to nedělali, tak jen upozorňuju že ve tvém stejně jako mnoha dalších případech to neplatí. 

Sweet Potato já si myslím že chvíli možná jo, ale nakonec by se do restaurací zase vrátili, protože co by jedli? chleba s máslem? neříkám že by neubyl jediný strávník, ale nevěřím že velká část

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 15:40

Že v restauracích platí lidi hodně stravenkami je fakt, ale proč asi. Protože je prostě potřebují někde udat. Jsem přesvědčená, že po prvotním šoku by na obědy chodilo cca stejné procento lidí, jako předtím. Protože benefit stravenky prostě není v tom, že "něco ušetřím". Neušetřím nic. Jen to prostě někteří skrz ten optický klam nechápou.

Offline barbucha blogger
35803 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 16:00
Reakce na Sweet Potato:

Já si myslím (netvrdím, že si to myslím správně), že po zrušení stravenek by opravdu spousta lidí přestala chodit na obědy. 

​Tomu nerozumím. Sice mi je jedno, jestli někdo dá přednost obědu o třech chodech v restauraci  nebo sežvejká chleba s máslem někde na chodbě... ale přece jde o to, že ty papírky jsou v podstatě stejný peníze jako ty "opravdický" bankovky. Rozdíl je jen ve vzhledu Tak proč by měli přestat obědvat, bude je to stát stejně...

I když lidi jsou různý. U nás třeba se člověk nají královsky do padesáti korun (a to už je co říct - dotovaný obědy), má min. šest jídel na výběr, dvě polívky, salátovej bar... a stejně jsou lidi, který tam nejdou - protože na výplatní pásce je vidět, že prožrali tisícovku - kterou jim strhnou -  a asi jim je to líto (co teda jedí, nevim).

Offline Sweet Potato
40277 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 16:31

barbucha Tak nemusíš rozumět všemu

Ale sama sis odpověděla. A je dávno známé, že snáz se lidem utrácejí peníze, které nevidí a nedrží v ruce. Viz kreditní a platební karty. Plus stravenky lidé vnímají jako něco navíc.

Offline coralline
2309 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 17:01
Reakce na Sweet Potato:

Každý hospodský vám řekne, že hodně lidí si jídlo (polední menu...) dá, jen pokud ke stravence nemusí doplácet.

​To už jsem nezažila, ani nepamatuju. Než jsme dostali kartu, vždycky jsem ke stravence musela lovit ještě drobný do ceny oběda, strašnej opruz. Neříkám, že se jenom za stravenku člověk nenají nikde, to určitě jo, ale pravidlo to taky zdaleka není. A za některý jídla padly i dvě stravenky (měli jsme 80 Kč).

Offline Kokoska
34885 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 17:14

Kazdeho zamestnance se pri nastupu ptame, jestli bude chtit stravenky, krome asi dvou zatim chteli vsichni. Mrzelo by me, kdyby to nechavali propadnout, kdyz uz jim na to prispiváme, ale jinak at si za to koupi treba trenyrky se sobem a blikajici parohy, jestli to jde, je mi to fuk. Jen at potom neskuhraj, ze nemame zavodni jidelnu.

Offline jitřenka
716 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 17:45

viktorka_od splavu - teda promiň, ale fakt nebudu denně jíst v hospodě, prostě si uvařím co mě vyhovuje a taky si myslím, že z lepších surovin. Občas na jídlo do hospody zajdu. A ráda bych,  aby stravenky zrušily. 

Offline continuity
43027 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 17:55

Kokoska no takto já si taky beru stravenky, protože je to cca litr k výplatě navíc. Ale kdyby byla možnost dostat nezdaněnou tisícovku přímo do výplaty, tak určitě beru to. 

Offline Kokoska
34885 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 18:01

continuity jo, proc ne. Mne je fakt jedno, co s tim kdo udela, jen kdyz to utrati za blbiny, at si pak neztezuje, ze nema na obed nebo nejde na obed, protoze nedostal stravenky.

Offline Sweet Potato
40277 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 18:01
Reakce na continuity:

Kokoska no takto já si taky beru stravenky, protože je to cca litr k výplatě navíc. Ale kdyby byla možnost dostat nezdaněnou tisícovku přímo do výplaty, tak určitě beru to. 

​A to je přesně ono. Je to prostě navíc.

Offline Ounz
20527 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 18:09
Reakce na barbucha:

​Protože ty stravenky jsou určený na to, aby měli lidi teplej oběd?

Jídlo v sámošce se pořizuje z normální výplaty, za tu přece obvykle lidi žijou (i jedí ). No nevim, já stravenky nemám, ani bych je nechtěla. Úplně mi stačilo, že zřídili nějaký osobní konta a zkraje dávali jen takový ty poukázky, utratitelný jen ve welness, fitku, lékárně či optice

Strašnej vopruz toto, někde brali jen některý, jinde zas jiný... do fitka mě nikdo nedostane a utratit x tisíc za pofiderní doplňky stravy se mi taky nechtělo. Ještě že u nás brala (na tajňačku) ty papírky paní s prodejnou hadrů a obuvi, šlo to pak všecko na křusky Teď to zaplaťpámbu zrušili a můžem si to vybrat i na dovolenou (ovšem jen na fakturu od cestovky, no i tak cajk). 

​tolik blahosklonně mrkajících smajlíků, tyjo..

jinak hned k tý první větě, ty víš, že si z toho jídla koupenýho v sámošce ten teplej oběd neuvařím?

jinak plně souhlasím s Černá kočka 

Offline Dadoo
11682 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 18:16

Já Teda úplně nerozumím, proč někomu vadí peníze navíc k výplatě na jidlo  

Kdyz už nepůjdu do hospody, tak to utratí za potraviny a uvařím si sama. 

Mne osobně by ten teplý oběd citelně chyběl.

Krabičky z MW u stolu nad klavesnici mi nic neříkají a muset se starat ještě o to, co budu zítra jist, připravovat si to, vařit.. Zlatá hospoda. 

Offline baltik
4971 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 18:42

coralline presne, mame stravenky 80, manzel 90 a menicka tu jsou 119 - 169. Takze bez doplaceni to nehrozi.

49296 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 18:50

jitřenka nerozumím proč se rozčiluješ, jez si co chceš a kde chceš, já pouze říkám že dle mého názoru lidé, kteří se dnes v hospodách stravují, v tom budou pokračovat i nadále ať budou mít papírky nebo ne

Offline jitřenka
716 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 19:08

continuity a vzhledem k tomu ze i tady je videt jak spusta lidi za ty stravenky proste nakupuje v samosce, je to uplne na hlavu. no ale nekterym jedincum to proste nevysvetlis a ty stravenkove molochy si mnou ruce

​proč jsou nákupy v sámošce na hlavu ?

Offline jitřenka
716 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 19:11

viktorka_od splavu - shodneme se na tom, že stravenky jsou pro nás zbytečné

49296 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 19:51

jitřenka pokud budeš číst jen namátkou a chytat za slovíčka tak je to úplně zbytečná debata. přesně jak píšeš

Offline coralline
2309 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 20:42

Já bych chodila do kantýny, až bych brečela. Chodila bych, i kdybych nedostávala vůbec žádnej příspěvek na jídlo. Ten komfort, že stačí sejít pár pater, dostanu na tác teplý jídlo, pak odevzdám špinavý nádobí a nazdar, mi na HO strašně chybí.

Zajímalo by mě, jestli někdo spočítal, kolik stojí doma dělanej oběd, když se započítá cena práce při nakupování, vaření a úklidu.

Offline Karja
44649 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 21:10

coralline 

Jeee kantyna a jeste nejaka dobra!!! Ja rikala, ze do pristi prace se budu hlasit podle toho, zda budu mit dobre jidlo hned u huby:-D. No myslim, ze budu rada, kdyz budu vubec nekde pracovat. Ja ty jidelny mela na obed mnohem radsi nez restaurace, nemuselo se cekat na cisnika, proste takova samoobsluha:-D. I ten vyber mi vic vyhovoval, jidlo, malej salatek, jindy zakusek....Ach jo!