Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline viktorka_od splavu
49296 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 12:25

Zarinya ja za ty svoje, protoze v praci nemam kam chodit na obed. muz chodi normalne do restaurace, ma tu kartu, kvuli ktere se to tu zaclo resit.

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 12:55
Reakce na Pavlena:

viktorka_od splavu no a pak takova drobnustka. Kdyz se stravenky befelem zrusi, tak nektere firmy lidem ani tech 55,- ze 100,-/denne nepridaji... hm...

​Nevidím důvod, proč by nepřidaly. Nadále by to měly být pro zaměstnance nezdaněné peníze nepodléhající soc. a zdrav. pojištění, a to na obou stranách (zaměstnance i zaměstnavatele), pro zaměstnavatele daňově uznatelné náklady, navíc odpadne administrativa a taky manipulační poplatky, které firmy platí stravenkovým společnostem. Jako jo, někdo přechodu od stravenek k stravenkovému paušálu může využít ke zrušení benefitu, ale pro firmy to bude, při zachování výše příspěvku, méně finančně i administrativně náročné než stravenky nebo stravenkové karty. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 12:55

barbucha vidíš, švagrová to vidí přesně opačně. Poukázky jim zrušili a mají ty bonusy na fakturu jako ty. Každý rok ke konci řeší, kde to utratí. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 12:58

Gatita brrr tohle má manžel v práci, taky máme problém to utratit. Naštěstí to má na nějakém virtuálním kontu, tam to nepropadá, vždycky si nechá vytisknout jen určitou částku. Loni se nám povedl husarský kousek a zaplatili jsme tím půlku dovolené. Jinak tím platím čočky, útratu v lékárně a když jdeme jednou za půl roku do kina. 

49296 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 13:03
Reakce na Isca:

​Nevidím důvod, proč by nepřidaly. Nadále by to měly být pro zaměstnance nezdaněné peníze nepodléhající soc. a zdrav. pojištění, a to na obou stranách (zaměstnance i zaměstnavatele), pro zaměstnavatele daňově uznatelné náklady, navíc odpadne administrativa a taky manipulační poplatky, které firmy platí stravenkovým společnostem. Jako jo, někdo přechodu od stravenek k stravenkovému paušálu může využít ke zrušení benefitu, ale pro firmy to bude, při zachování výše příspěvku, méně finančně i administrativně náročné než stravenky nebo stravenkové karty. 

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 13:16

Ještě ke paušálu - aspoň zatím to vypadá , že stravenky nebudou befelem rušené, budou pouze jednou z alternativ  k závodnímu stravování nebo stravenkovému paušálu. Takže setrvačností (špatně se ruší, co se jednou zavedlo) buď budou pokračovat stravenky, nebo firmy přejdou k paušálu. Navíc, pokud jsem to pochopila dobře, paušál podobně jako stravenky zůstane vyloučený z případné exekuce. 

Offline Gatita
8619 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 13:20

brrr ja to vubec neumim pouzivat, letos jsem treba platila synovi plavani a pak jakousi anglictinu ve skolce (kam stejne ani nechodi...) a samozrejme jsem to zaplatila cash a az pak me napadlo, ze jsem na to mela pouzit ty benefity. Pak to hrotim koncem roku a kupuji predrazene hlouposti v lekarne a na pilulce. Ale jak mame nemluvne na sunaru a pamperskach, tak neni problem to prosustrovat za zasoby, ale je to takove neuspokojive. 

Papirky za knizky muzes vyuzit u vydejniho okenka:)

Offline Pinot Noir
29863 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 13:25

Vy tu řešíte utrácení, ale kdybyste viděli, jaký je účtování stravenek voser!

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 13:28

argument, že zaměstnanec bude bez oběda když nedostane stravenku se většině lidí zdá nesmyslný.Me je to jedno,na oběd si dojít nestihnu v nejbližší restauraci berou jenom papírové stravenky tam jsem dřív občas zašla. Stravenkovou kartou zaplatím část nákupu, zbytek doplatim kartou.drive jsem si nechávala rozdělit nákup jak tu někdo zmiňoval.Jsou ale lidi co si raději než jídlo koupí cigarety a alkohol, což za stravenku nelze.

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 13:29

Pinot Noir  zvlášť když se zjistí že stravenka byla vydaná neoprávněně, stravenky vydávané dopředu nebo pozadu, kontrola oprávněnosti vydaného počtu na zdańovací období, akruální princip ..

Offline barbucha blogger
35803 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 13:29
Reakce na Evaeva:

barbucha vidíš, švagrová to vidí přesně opačně. Poukázky jim zrušili a mají ty bonusy na fakturu jako ty. Každý rok ke konci řeší, kde to utratí. 

​Tak každej má jiný potřeby, že jo. Mně by se ty bonusy na fakturu hodily i dvojnásobný, neměla bych s tím problém

49296 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 13:30
Reakce na Vlm:

Jsou ale lidi co si raději než jídlo koupí cigarety a alkohol, což za stravenku nelze.

​tak budiž jim to přáno, ne?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 13:32

barbucha ona to nakonec taky utratí, ale stěžuje si, že je to hrozná otrava. Dřív jim ty účtu propláceli nějak zpětně a to při nejhorším před Vánoci obvolala rodinu a ty účtenky nám sebrala:) Já mít ty bonusy na fakturu, minimálně půlka zůstane u zaměstnavatele.

Offline barbucha blogger
35803 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 13:37

Evaeva 

To mi nehrozí. Cestovka bez řečí vystaví fakturu na zaměstnavatele, a i když chtějí tu první platbu vždycky pokud možno ještě ten samej den tak už jsou zvyklí - jezdím pořád s jednou - a rádi počkaj než jim to naše účtárna pošle.

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 13:38

brrr Jos No bohužel se mi nezdá, že by Rusko dělalo o moc víc, než snad zabránilo největším zhovadilostem vzhledem k civilnímu obyvatelstvu. Teď jsem si k tomu něco zkoušela přečíst, vypadá to že Arménie jako celek (tím,  jak je v oblasti v podstatě  izolovaná, a nemá pro svého jediného potenciálního spojence Rusko žádné ekonomické benefity) ztrátou Národního Karabachu půjde v budoucnosti s největší pravděpodobností do kytek  (ohrožení hranic a obchodu s Iránem). A z Turecka začíná jít celkem hrůza.

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 13:40

viktorka_od splavu což o to , já jim to přeju "hlad je převlečená žízeň" jen myslím, že to je ten důvod toho argumentu.

49296 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 13:58

Vlm uplne zcestneho ovsem. pracujici clovek si za svuj vydelek muze koupit co chce. a ze cast pouzije na stravu je bez debaty, tudiz neni co resit. ale tak kazdy kdo rad narizuje lidem co maji delat se v tom rad porochni

uplne stejny nazor mam na ty ostatni benefity - on ne kazdy barbucha chce jezdit s cestovkou

Offline barbucha blogger
35803 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 14:07

viktorka_od splavu 

Dyk řikám že každej má jiný preference!

Mně se to hodí, rozhodně víc než ty papírky. Samozřejmě, kdyby nám to jednou ročně poslali prostě na účet a kup si punčošky, brouku... tak by to bylo ještě lepší

Teď teda s těma cestovkama to bude stejně na pytel, už letos jsem chtěla spíš nějakej pěknej eurovíkend aspoň (když zbytek dovolený trávím se zřítelnicí, na to cestovky netřeba), ale nakonec jsme byla ráda za to Chorvatsko. A příští rok je ve hvězdách vůbec

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 14:48

continuity a vzhledem k tomu ze i tady je videt jak spusta lidi za ty stravenky proste nakupuje v samosce, je to uplne na hlavu. no ale nekterym jedincum to proste nevysvetlis a ty stravenkove molochy si mnou ruce

​Já taky nakupuju za stravenky v obchodě a vůbec nechápu, proč bych neměla. Jídlo do práce si vařím, občas dám stravenky na oběd děckám. Cigarety si za to nikdo nekoupí a jestli jídlo v sámošce nebo restauraci, to mi přijde úplně jedno. 

Offline Sweet Potato
40277 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 15:02

Já si myslím (netvrdím, že si to myslím správně), že po zrušení stravenek by opravdu spousta lidí přestala chodit na obědy. Každý hospodský vám řekne, že hodně lidí si jídlo (polední menu...) dá, jen pokud ke stravence nemusí doplácet. Všichni tihle lidé, pokud by dostali ekvivalent (tu část stravenky) v penězích, by to imho projíst nechtěli, rozhodně ne v restauraci. Jestli by si nosili oběd v krabičce nebo ho vynechali, nevím a neřeším. Nepíšu to jako objajobu stravenek jakožto prostředku zdravého stravování (Edit: ani jako prostředek ku přežití restaurací), ti lidé jsou dospělí a svéprávní.