Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Potrefenáhusa
38830 příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 09:32

coralline tak ale vlastní práce je přesně ta suma, kterou usporis. Když nemáš měsíčně tři tisice na obědy v praci, holt musis obětovat vlastní čas, práci a ošoupani kuchyně, jednoduchý, ne?

Offline barbucha blogger
35803 příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 09:36
Reakce na Karja:

barbucha Tak hlavne at vam to vydrzi! 

​No no!

Ale už byly tendence (anžto je ten provoz drahej ne-li ztrátovej samozřejmě) pronajmout tu kuchyni někomu cizímu - takže bylo jasný, že v tom případě půjde kvalita hodně dolů a ceny hodně nahoru... Inu proběhlo pozdvižení na vsi, protože je to jeden z mála benefitů který ještě zůstaly, a bez toho jídla (protože fakt stojí za to) by spoustu lidí prostě neudrželi... tak od toho zaplaťpámbu upustili a doteď se naší pověstnou jídelnou chluběj jak vlajkovou lodí, čert vem nějaký blbý zákroky

Offline coralline
2309 příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 09:39

Potrefenáhusa Pak jde samozřejmě o to, jestli dotyčnej na ty obědy nemá (a v tom případě vaření naprosto chápu) nebo úplně v klidu má, jenom mu to bez speciálního papírku připadá drahý, protože si nikdy neuvědomil tu cenu vlastní práce. Mně jde o ten druhej případ.

Offline viktorka_od splavu
49296 příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 09:40

Potrefenáhusa v tom pripade bude zalezet na povaze te prace, kdyz si catherinne vezme zakaznici navic, muze na obed.. :-)

paktofonika jj prave, je fajn ze te nikdo nenuti stravovat se po hospodach a jeste lepsi by bylo, kdyby sis za to stravne mohla nakoupit suroviny k vareni kdekoliv, ne jen tam, kde berou papirky (jako nemyslim to primo na tebe, je mi jasny ze konkretne tobe to je ukradene, ale ilustracne)

Offline coralline
2309 příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 10:14

Ještě bych chtěla podotknout, že jsem si jeden čas v minulý práci taky vařila doma. V hospodách jsem si nevybrala (smažáky, knedlíky, pizza,...) a jediná kantýna byla tak narvaná, že jsem občas strávila celou pauzu jenom ve frontě a u stolu do mě strkali loktem cizí lidi. Tenkrát jsem vyhodnotila domácí vaření jako lepší pro svůj žaludek a nervy, i když mě to taky nebavilo.

Offline continuity
43027 příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 10:47

coralline Já rozumím, že hospoda musí do ceny započítat práci kuchaře,nájem a další položky, kterém doma vůbec nezajímají. Proto vůbec nikomu nevyčítám ty ceny. 

Ale z meho pohledu, když se rozhoduji, jestli dnes oběd uvaříme doma nebo to za 500Kc pro rodinu objednám, to nehraje roli, že hospoda platí kuchaře. 

Offline notna
9425 příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 11:28

Debata už je dlouhá, nevím, kdo psal o tom, že by firmy rušily stravné, pokud by nebylo ve formě stravenek/karet. Podle mne by naopak více zaměstnavatelů stravné poskytovalo. Pořád to bude bonus pro zaměstnance, který nedaní a neodvádí z něj sociální a zdravotní ani zaměstnavatel ani zaměstnanec. Navíc ve formě částky k výplatě odpadne zaměstnavateli náklad na provizi a náklad na čas, kdy se o stravenky/karty musí někdo starat - objednávat, evidovat, inventarizovat, účtovat atd. A taky je pro dost zaměstnavatelů v současnosti tento bonus neefektivní, protože pokud stravenky/karty neberou v malých vesnických obchodech, hospodách apod. a zaměstnanci nemají možnost běžně stravenky utratit, tak o ně logicky nestojí.

49296 příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 11:31

notna shrnulas to hezky. neni co dodat.

Offline Sweet Potato
40277 příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 11:47

Kamarádovi se opět pokusili vykrást hospodu. Co čekají, že tam najdou, v dnešní době? Možná chlast?

Offline Aranel
6600 příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 11:49

Stěžuju si na záda. Jídelní stůj je na práci fakt blbej.

A o víkendu jsem zažila blokádu hlavového kloubu. Hrozný to bylo, hrozný. Ještě že už je snad spraveno.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 11:52

viktorka_od splavu no práve. Na Slovensku sú stravenky to zákona, ale iba v prípade, že zamestnávateľ neposkytuje závodné stravovanie. Takže pokiaľ máš v budove hnusnú jedáleň, tak máš utrum.

Offline barbucha blogger
35803 příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 12:15

Sweet Potato 

Když vykradli Meatcraft, taky šli po chlastu. Hotovost tam v hodinách, kdy lze krást (to jest je zavřeno), přece nikdo nenechává.

49296 příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 12:20

paktofonika jo, nas to bylo stejne (i kdyz ne ze zakona). a na HO vubec nic. tak ted uz to zmenili nastesti.

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 12:45

Upřímně, nevím, kam se na tyhle blbý nápady, něco dát  lidem navíc, ale ohromně komplikovaně a jen na něco, chodí. Stravenky ještě jdou, obchody je berou a mě je jedno, čím platím, ale ty FKSP příspěvky, to je masakr. Asi jako vymyslet kdy a za co vybrat příspěvky od zdravotní pojišťovny.

Offline continuity
43027 příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 13:06

Mirka , firmy utrácejí celý majetek, aby vymysleli benefity, pak jsou z toho všelijaké kafeterie a kraviny. V Praze v IT už je to dotazeno k dokonalosti, kdo nemá fatboye a fotbálek v kanceláři jako by nebyl. Mě by teda zajímalo, kdo si vybírá práci podle toho, jestli je v kanclu gauč. 

Ségra s dvěma dětma vždy zuřila: měli docházkovy system, takze kdyz se ona sla najíst ven, odečetlo se ji to z pracovní doby. Ti, co si ohřáli jídlo v mikrovlnce a zahráli fotbálek, tak to měli zahrnuté. Jenže ona měla doma tři děti a nepotřebovala hrát v kanclu společenské hry do šesti. 

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 13:07

Mirka No firmy po nás vysloveně vymáhají, abychom poradili, jak něco lidem dát a nedanit, příp danit míň. Zklameme je většinou, ono těch záležitostí, co se zaměstnanci nemusí přidanit a zaměstnavatel může uplatnit daňově, taky už v podstatě moc nezůstalo, jen ty stravenky  a příspěvky na životko a penzijko, příp. vzdělání, pokud splňuje podmínky.  Pak jsou ty věci, co zaměstnavatel dává nedaňově (příp. ve veřejné sféře z FKSP), ale zaměstnanci to  danit nemusí, ty různé nepeněžní příspěvky na kulturu a  sport, na rekreaci... Druhá otázka je, proč to tak někdo vymyslel, že..

Offline Kokoska
34885 příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 13:42

DPD Asi je nekdo vymenil, donedavna fungovali normalne a ted behem tydne druhy problem. O vecernim doruceni, ktere probehlo dopoledne, jsem uz psala. Predevcirem jsem prehodila doruceni avizovaneho baliku na ctvrtek a co myslite? Dneska v 10 telefon, ze nam stoji pred vratama kuryr s balikem.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 13:48

Kokoska tak to si do ctvrtka postoji

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 14:05

viktorka_od splavu coralline myslím si že (výjimkou asi energií) je ten argument s amortizaci kuchyně a časem mimo.  U většiny věcí je to o tom jestli do toho chci investovat čas a udělám si to sama a tedy ušetřím peníze a nebo za to zaplatím, tj. Zaplatím za tu práci a čas někomu jinému.  Tady byla řeč o penězích a ty opravdu dokážu vařením doma ušetřit.

Navíc pochybuji o tom že by někdo, kdo nechodí bez stravenek do restaurace, si doma uvařil pouze a jenom to jedno jídlo do krabičky na druhý den na oběd, tedy mohl ten čas využít nějak odlišně. Myslim si že drtivá většina lidí buď opravdu uvaří o porci navíc, nebo když už se pohybuje v kuchyni kvůli vaření večeře/víkendového obědu atd tak si nachysta i něco sebou na druhý den.

Offline Kokoska
34885 příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 14:05

Candance nepostoji, pozenu je k nam znova. Chlapik slibil, ze to presmeruje na ctvrtek. Mimochodem, mluvil hlasem Pavla Lisky, doufam, ze krome reklam taky nejezdi s balikama